[]

Ev alıyoruz v1

Ev için krediye falan başvurduk her şey tamam, salı günü tapu da son işlemler yapılıcak bi aksilik olmazsa fakat tapu harc bedeli bin de 20ymiş. Alıcagımız evin tapusunda su an değeri 52bin tl yazıyor, biz harcı bu fiyat üzerinden mi ödiyeceğiz yoksa satın aldığımız fiyattan mı? Kredi için gelen eksper bizim aldığımız fiyattan daha yüksek değer vermiş eve o da bi şey değiştirir mi?

Yoksa tapu dairesine gidince bu semtteki evin değeri bu kadardır diyip bize bi fiyat mı soylucekler? Bilen eden bi yardımcı olsun kafamız karıştı.


 
Tapuda yazan değil belediyenin güncel rayiç bedel listesi var onun üzerinden. Bu arada illa o bedelden değil de daha aşağı bir fiyat gösterip harcı azaltabilirsiniz. 3. Ay önce 205 e aldığımız evi 100 gösterdik. Yariyariya azaldı harç.


  • ground  (11.01.15 23:26:47) 
@ground 215bin tl kredi çektik bu göstereceğimiz fiyatı etkiler mi? Yine de biz daha ucuz gosterip düşürebilir miyiz masrafı?

Sonuç olarak asıl olan bizim söylüyceğimiz rakam mı önemli?
  • rurouni  (11.01.15 23:34:34) 
52 binlik evi 215 e alıyormuşsunuz gibi olacak. satıcı evi 5 yıl içinde aldıysa kendisine deli bir vergi girer. siz düşük gösterirseniz de 5 yıl içinde satmak isterseniz size de vergi biner. kredi çektiğiniz tutardan az göstermeyin bence.


  • optum kib bye  (11.01.15 23:42:25) 
Oncelikle hayirli olsun,gule gule oturun.

Daha evvel agzi yanan bir arkadasin duyurusu vardi uzunca yazip silmeyin burda kalsin demistim ona ama silmis sizin durumunuzun ornegiydi.kisaca yazayim.evin rayici eger pesin alim yapsaydiniz gecerli olabilirdi ama 215 kredi kullandiysaniz rayic bosa cikmis durumda su anda.215 i yuzde 70 kabul edip yuzde yuze tamamlarsak sanirim 310 falan eder.satista gostermeniz gereken rakamda bu olur.bunu gostermezseniz ne olur,5 yil sonra maliye zaman asimi dolmasina bir ay kala size devletin vergi kaybini iceren bir yazi gonderir,aradaki farkin vergisi,cezasi ve 5 yillik faizini sizden talep eder.

Gozden kacarsa falan diye bir durum yok.maliye ve tapu koordineli calisir tum alim satim rakamlari otomatik maliye onune duser.kacisi yok bu cezayi odersin.kisaca durum bu.

Binde 20 sizin payiniza dusen anlasmanizda saticida binde 20 yi kabullendiyse problem yok ama genel uygulama masraflari alici oder seklindedir bunuda tapuya gitmeden kesinlestirin.
  • cizgilipijama  (11.01.15 23:55:06) 
az göstermeyin çektiğiniz kredi belli. sonra ceza geliyo 1-2 yıl sonra.


  • yuto  (12.01.15 00:18:25) 
  • cizgilipijama  (12.01.15 00:27:37) 
Satis bedelini az gosterirseniz az odersiniz. Bu yil derste gordum, sozlesmenin sartlarinda muvazaa yapmis olursunuz. Hoca dedi bizim ulkedeki tasinmaz satislarinin %90'inda yaparlar :) Sonra cezasiyla odersiniz ama. Muvazaa kotudur, yapmayalim yapanlari uyaralim.


  • signore  (12.01.15 00:34:36) 
bence ev sahibi ile anlaşıp daha makul bir meblağdan gösterin, mesela 100 bin gibi.
eğer 215 bin gösterirseniz satan kişi için baya sağlamn vergi geliyor eğer evi 5 seneden daha az sürew içinde almışsa, o yüzden muhtemelen 215 bini kabul etmeyecektir.

kredi için gelen eksper ile tapudaki ayrı şeyler, dediğim gibi siz ortada bir rakamda buluşun.
  • joe dalton  (12.01.15 08:52:14) 
maliye su an tapu ile çalışıp, çekilen kredileri ve tapu değerleri inceliyor. yani 200 kredi çekilmiş ama tapuda 100 değer verilmiş durumlar için faiziyle birlikte cezayı basıyor.
haberiniz olsun. azıcık az ödeyeyim derken daha fazlasının altına girebilirsiniz.

  • 65 derece  (12.01.15 09:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.