[]

Amsterdam

Selam 459. dönem komandolar,

Sözlükte Amsterdam başlığını, blogları vs okudum ama ilk elden güncel tavsiyelere ihtiyacım var.

Amsterdam'a gidip de görmeden/yapmadan/yemeden dönme dediğiniz yerler nereler? Efendime söyleyeyim hangi coffeshop, red light'ta hangi show, hangi müzeler?

Fank yu

 
içmek için: leidseplein
yemek için: chinatown - thai veya endonezya restaurantları
coffee shop: ismini hatirlamamakla beraber dam meydanına açılan sokaklardan birinde enteresan bir vitrini ve 3 rus çalışanı olan yer iyiydi.
müze: Van Gogh Museum ve Rijksmuseum
eğlence&kumar: Rembrandtplein
cihangir havası: de Pijp

bir de bir günü boat cruise ve bike ridinge ayırabilirsiniz.
  • mat couthon  (10.08.09 13:36:31) 
bu linkte, amsterdam'da yaşayan amerikalıların çıkardığı ücretsiz bir dergiden çeşitli yazılar var. oraya gidince bu dergiden bir tane edinirsen epey yararlı olur: birçok konuda en iyileri söylüyor ve adreslerini veriyorlar. arkasında güzel bir harita da var.

www.boomchicago.nl

(ingilizce bildiğinizi farz ediyorum tabii)
  • 24th fret  (10.08.09 14:54:27) 
biz haftasonu ordaydik. madame tussaud'da cok eglendik ne yalan soyleyeyim. burda yazilanlar disinda bu hafta rembrant ozel sergisi var central station a cok yakin bi yerde. anne frank in evi gorulebilir. torture museum var. red light berbat bir yer bu arada. resmen midem bulandi.


  • gene mi gene  (10.08.09 15:01:15) 
waterlooplein'de bit pazarı, eskiciler vardı eskiden.
çiçek pazarı da güzeldir ama yeri nerdeydi unuttum. kitaplarda yazar.

  • pyro clustic flow  (10.08.09 15:02:07) 
Müze olarak Sex museum .Görmeden gelenin kalbini kırıyorlarmış.


  • chaud  (10.08.09 21:25:26) 
sex müzesi son derece gereksiz.

cin mahallesine giderseniz yemeğinizi kesinlikle nam kae (yada kee unuttum) isimle yerde yiyin. bir cadde boyunca sıralı yerler zaten ortalarda bu dediğim yer ve muhteşem yemekleri.
lediseplein'de ise ben amsterdamned isimli mekanı çok beğenmiştim.
bunun dışında vakit bulursanız bir vondelpark'ta yapılabilir.
  • darknum  (24.03.10 22:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.