[]

ingilizce makale-referans yardımı

merhabalar,

ingilizce bir makale yazdım. bir kitaptan ve o kitabın film adaptasyonundan alıntılar yaptım. en sona ekliyorum referansları ve 2 sorum var.

1.kitabın yazıldığı tarihi referanslara ekledim, bendeki baskısının basım tarihini de ekliyor muyum?
2.filmi referans olarak nasıl göstereceğimi çözebilmiş değilim. yönetmenin adını mı yazacağım, neyi yazacağım anlamadım.

bu konularda bilgili birileri yazabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkürler herkese. :)

 
2 sorunun cevabı da hangi formatta yazıyorsan ona bağlı. Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı. Ama formattan formata değişiyor. İlgili formatı aratarak sorularınıza cevap bulabilirsiniz.


  • heritage  (11.01.15 21:15:04) 
1. kitabın yazıldığı tarih değil zaten basım tarihini eklemen gerekiyor sanırım. 10. basım, 2014 diye mesela. basımlar arasında farklılıklar olabilir.


  • from potomac to kuban  (11.01.15 21:18:53) 
atif hangi baskidan yapilmissa onun basim yilini ekleyin, ilk baskiyi degil, kacinci baski oldugunu belirtin. ör. ...second edition, london: ...press, 2003

film icin dipnotta bkz. verilebir. daha fazla bilgi icin su filme bakilabilir diye yazilabir. kaynakcada diğer kaynaklar başlığı altında filmin adına yer verebilirsiniz.
  • olumsuz  (11.01.15 21:19:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.