[]

aşırı yabani kedi

işyerimin birinci kat balkonuna gelip gidiyordu, baktım sümüğü akıyor, soğuktan titriyor ve çok zayıf. kışı çıkartması imkansız. mamayla kandırıp boxın içine soktum. önce kliniğe götürdüm, sonra eve getirdim. klinikte hayvan korkudan altına işedi, veterinerin elinden kurtulup panoları devirdi. kendi kendime "senin totona termometre soksalar iyi mi?" dedim olayı kapattım kafamda. eve geldik, bu çocuk insanlardan çok korkuyor. gerçekten çok korkuyor. öyle ki kumu göstermek için elime aldığımda yine çişini kaçırdı korkudan. ne yapacağımı bilemiyorum. dışarıda 15-20 cm kar varken sıcağa alışmış bir kediyi kalkıp geri götürüp bırakamam, böyle en azından sıcakta uyuyor, acıktığında mama, susadığında su bulabiliyor. ki dediğim gibi çok zayıf bir yavru, hayatta çıkartamaz kışı dışarı bıraksam.

ama çok korkuyor. öyle böyle bir korkmak değil, yanına yaklaşamıyoruz. yani şu an zaten huzursuz olmasın diye yaklaşmıyoruz bu kadar korktuğunu gördükten sonra ama, ne zamana kadar böyle devam edebiliriz bilmiyorum. kedilerle ve hatta köğpeklerle sorunu yok çocuğun aslında, insandan korkuyor ne yaşadıysa. bize alışmasını kolaylaştırabilmek adına yapabileceğimiz bir şey var mı aklınıza gelen?

ya da daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? biri benim kedim de böyleydi ama alıştı bana desin n'olur, tukendim artık. bir hafta oldu, hala beni gördüğünde kaçıp saklanıyor... daha önce de korkak kedilerle uğraştım ama bir haftanın sonunda az da olsa ilerleme görmüştüm, delireceğim bu çocuk ne zaman huzurla uyuyabilecek?

 
İnsanlarla hiç temas kurmamış ya da zarar görmüş bir kedi olabilir. Minik dostun bir süre sonra eve ve sana alışacaktır, bu süreç normalde 1 haftayı geçmez. Sabırlı olmanızı ve kendisini şımartmanızı öneririm. Ciğer ve kefir (oda ısısında) kendilerini çok mutlu edecektir.


  • askmemore  (11.01.15 20:20:43) 
biz de el kadarken sokaktan bulduk, elimdeki kalemden tut da radyonun anteninden, eldeki tshirtten falan felaket korkup kaçıyordu. Bıraksaydık ölecekti o kesin, bi şekilde halloldu herşey, zor da olsa. şimdi 2 yıl oldu hala korkak ama az korkak. Kucağa geliyor, emiyor, az da olsa sevdiriyor, kafasına göre takılıyor.
Bu kedi de böyle bi kedi diye kendinizi avutup bol bol sevin, özenin, elden besleyin, ara ara sevmenizi isteyecek onları atlamdan sevin, mırmır ötsün azcık...yapacak da başka bişey yok bence.

  • Ruprect  (11.01.15 20:24:19 ~ 20:25:04) 
benim kedim de ilk geldiğinde herşeyden ödü kopuyodu, insanlara da çok kötü davranıyodu. bana alışması 1 yıl aldı, şimdi 7 yaşında. yine ödlek ve saldırgan ama seviyoruz birbirimizi birlikte oturup kalkıyoruz, birlikte uyuyoruz..
ben şöyle bişey duyup uygulamıştım; yere yatıp kediyi göğsünün üstüne koyuyosun sımssıkı da tutuyosun kaçmasın diye. kedilerin yukarda olmakla ilgili bi hiyerarşi algıları var bi şekilde üstünlüğü ona vermiş oluyosun yani. ben bunu çok sık yapmıştım kedim küçükken günde 10 kere yapıyodum belki işe yaramıştır belki de zaten kendi anlamıştır ona zarar vermeyeceğimi. sen de bi dene istersen.

  • hayali arkadaş  (11.01.15 21:11:48) 
"Hayir" diyemeyecegi seylerlw kandirdim beb benimkini. Kedi biskuvisiyle yanıma yadar yol yaptim, iplik makarasini yuvarladim bol bol, lazerle oynattim bi de yanima yaş mama koyup bekledim, o kadar cok seviyordu ki dayanamayip saklandigi yerden cikiyordu. Boyle boyle alisti ama ben haric herkese karsi urkek hala.


  • physcos physcos  (11.01.15 21:32:36) 
Mobildeyim imla icin kusura bakmayin.


  • physcos physcos  (11.01.15 21:33:03) 
araba motoruna sıkışan bir yavru kedi gelmişti evime 3-4 haftalık ama panter gibiydi. motordan çıkaran arkadaşımı da beni de tırmaladı. box'tan bile pati atmaya çalışıyordu. eve getirdiğim box'ın içine yumuşak bir minder koyup box'ın üstünü bir havluyla kapattım. tabii box'ın kapısını açık bıraktım. kendini orada güvende ve kuytuda gizlenmiş hissetti. sadece geceleri mama ve su içti. 1 hafta içinde sakinleşti, oynamaya başladı. hatta köpeğimle bile temas kurdu korkusuzca.


  • madarch  (12.01.15 08:54:53) 
kısa zaman sonra sizinle uyumak isteyen bir yumağa dönüşecek.. ilk günler hep öyle oluyor boşuna endişelenmeyin :D


  • insomni4c  (12.01.15 09:01:46 ~ 09:02:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.