[]

durduk yere klavyede bir harf basmıyor. yardım etseniz?

daha birkaç saat önce 's' harfi çalışıyordu ama n'oldu bilmiyorum, şimdi basmıyor, tepki vermiyor. diğer her harf, normal çalışıyor. neden olabilir?


bu arada küçük delete tuşu ile sağ taraftaki 8 tuşu da çalışmıyor ama onlar da aniden böyle oldu ve sebepsiz yere çalışmıyor.

not: dizüstü bilgisayar kullanıyorum.

 
notbook klavyesi mi, normal klavye mi, tuşun altına bir şey girmiş olabilir, tuşu sök beyaz plastik bir parça var o çıkmış olabilir, ama notebook sa sökme takamazsın, havalı bir şeyle üfle, sadece tek tuş bozulmaz durduk yere.


  • hzben  (11.01.15 19:51:58) 
@hzben: dediğin şeyleri başından beri yaptım.
dizüstü bilgisayar kullanıyorum bu arada.

  • m e b  (11.01.15 20:01:02) 
@proletarier aller lander vereinigt euch: teşekkürler ama o site, "benim x tuşum çalışmıyor." dediğimde bunu doğrulaması için mi oluşturulmuş? amacı nedir?


  • m e b  (11.01.15 20:18:15) 
benim de g ve b tuşum bozuldu. bunları farklı kullanmadığım tuşlara tanımladım. eğer windows kullanıyorsanız key mapper proramı işinizi görur. oradan s tuşunu başka tuşa tanımlayabilirsiniz.

linux kullanıyorsanız. terminal'e xev yazıp enterlayın tanımlamak istediğiniz tuşa basın. yani atıyorum.

s tuşunu sağ ctrl ye tanımlamak istiyorsanız sağ ctrl tuşuna basın. oradaki keycode u alın 105 gibi bir rakam olması lazım kodu aldıktan sonra. şunu terminale yapıştırıp enterlayın.

xmodmap -e "keycode 105 = s"

105 kısmını xev den aldığınız keycodeye göre değiştirirsiniz. artık sağ strlye bastığınızda s yazacaktır.
  • memories  (11.01.15 20:22:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.