[]

finalde boş kağıt verip bütten yüksek not almak?

selam dostlar.

vizesi yüksek veya düşük bir dersin finalinde bos kağıt verip sinava sadece soruları ve soru tiplerini öğrenmek icin girsek ve daha sonra butten finale göre cok daha yüksek bir not alsak nasıl olur?

bute kalan elemanların butte benim final notlarimdan notlar yüksek alarak dersi vermesini hazmedemiyorum açıkçası.

hocaların daha kolay sorular sorduklarida bilinen bir gerçek.

saygı ve sevgilerimle.

 
risk budur :)


  • freebird5406_2  (11.01.15 19:34:36) 
"hocaların daha kolay sorular sorduklarida bilinen bir gerçek."

Hangi okuldasiniz bilmiyorum ama benim okudugum okullarda "eger olmediyseniz finalleri kacirmayin" derdi hocalar, cunku butunlemede gecmek imkansiza yakin olurdu, finalde 1 birimse sorularin zorlugu butunlemede 3 birim olurdu ki kimse butunlemeye girip hocalara angarya is cikartmasin.
  • crown  (11.01.15 19:35:21) 
sadece sınav sorularının fotograflarını çekmek için finale girmişliğim var. gayet normal bir şey yani.


  • c1b2k3  (11.01.15 19:35:31) 
bazı derslerde ben de yapardım bunu. kötü bir taktik değil, ama risk. finalde boş kağıt vermek zorunda da değilsin ayrıca. dd ya da dc de aldığında büt'e girmeye hak kazanıyorsun. akabinde final ve büt arasından hangisinin notu daha yüksek ise o dikkate alınıyor. en azından bizim okulda öyleydi. diğer yandan, büt'e kalmanın bir avantajı daha var, bizde çan eğrisi vardı, büt'te büt'e kalanların içinde bir çan eğrisi daha yapılırdı, bu nedenle avantajı katlanırdı.

bu söylediklerim her okul ve her hoca için geçerlidir demiyorum. evdeki bulgurdan da olmamak namına mutlaka araştırıp öğrenmek lazım.
  • cevap botu  (11.01.15 19:37:38 ~ 19:39:11) 
Ben finale girmedim, büte gireceğim. Bütler daha zor oluyor bizimkinde. Ama aynı soruları soranlar da var.

Yönetmeliğe bağlı değişir de bütte ba gibi yüksek not gelmesi zor. Sınırı var.
  • Cursed Chico  (11.01.15 19:47:52) 
Ders hocanızın veya okulunuzun bütünleme sistemine olan tavrı bu meselede ciddi etken. ODTÜ'deki hocaların birçoğu büt sistemine karşı oldukları için bu sınavlara girenleri pişman ediyorlar :) aksi takdirde güzel bir yöntem, hem çalışmak için tonla zamanınız var(teoride).


  • sevgikusunkanadinda  (11.01.15 19:48:58) 
bizim bölümde de finalden kalan boşuna büte girmesin derdi hocalar. büte giren öğrencilerden yüzde 5 i ancak geçebilirdi. öyle bir sistem yoksa, final sorularını alıp bütten yüksek not alarak geçmek en mantıklı iş.


  • hzben  (11.01.15 19:54:00) 
benim okuduğum okulda bütünlemelere kalırsan hiç geçme şansın kalmıyor :) diyelim finalden A alacak bir kapasitedesin, bütünlemede ancak C alabilirsin. bütünlemeler daha kolaysa o zaman finale girmenin ne anlamı olacak? daha çok çalışır, daha iyi notla geçersin. bu işte bi terslik var :)


  • sayns  (11.01.15 19:54:15) 
benim de okulumda ögrenciler bilerek bütünlemeye birakmasin, bütünleme yükü azalsin ücüncü kez sinav kagidi okumayalim diye bütünleme soruları cok kazik olurdu. bütünlemeye kalanlar sınava bile gelmezlerdi.


  • jaygatsby  (11.01.15 21:05:37) 
valla hoca hafif merşep ise neden olmasın. ama bütlerde tüm konulardan sorumlu olucan . daha fazla zorlamasın bilakis .

ayrıca @crown'a katılıyorum . genelde boşuna kaybettirdiğiniz zamanın acısını çıkarır bu hoca tayfası .
  • anarkokombi  (11.01.15 21:56:50 ~ 21:58:21) 
neyini hazmedemiyorsun? sana ne milletin notundan? senin notun mu düşüyor onlar yüksek alınca?
madem daha kolay soruluyor, madem millet daha yüksek alıyor, tüm dersleri niye büte bırakmıyorsun?

modern dünyanın garip kompleksli insanları...
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (11.01.15 22:12:17) 
sende yap arkadaşım madem bu kadar zoruna gidiyorsa.


  • tosunpasa  (12.01.15 00:01:25) 
hocalara ve okula bağlı tamamen, onu da senin bilmen lazım burda sorduğun kişilerin hepsinden daha iyi bir şekilde. kilit nokta finalin telafisinin bütünleme, bütünlemenin telafisi gerekirse onun da bir sonraki seneye olması; ve bu eksende karar vermek.


  • dafaiss  (12.01.15 00:36:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.