[]

ehliyette kan grubunun yanlış yazması?

gud mornin,

sorunum başlıkta esasında. ehliyeti kimlik niyetine kullandığım için 4 senedir falan bu şekilde duruyordu ama bu aralar araba sürmeyi öğrenmek gibi bi niyetim var. e yarın öbür gün bi kaza yaparsam da yanlış kan verirseler tahtalıköyü boylarım diye göt korkusundan düzelttireyim artık dedim. başına daha önce böyle bi şey gelmiş olan var mı? düzelttirmek için neler gerekir? zaman alır mı gibi sorularım var.

bi de saçma bi şey soruyorumdur kesin ama ekstra olarak şunu sorayım; mesela diyelim ki ben kaza geçirdim, kan nakli gerek. 0 rh + pozitif kan grubum. ama kimlikte yazan a rh +. bu herkesten kan alabilen grup 0 grubu değil miydi? kimliğe bakıp a grubundan kan verseler ne olur? tenkyu meri maç..

 
guten morgen!!

benim de benzer bişi başıma geldi, ama ehliyeti aldıktan bi gün sonra farkettim yanlışlığı.. ehliyeti aldığım bölge trafiğe gittim durum böleböle diye, arka kaplamayı açıp eski kan grubunu (A) maket bıçağı ile güzelce oydu ordaki memur. yerine aynı profilde kesilmiş doğru grubu (0) yazan kağıdı yerleştirdi.. sonra tekrar kapladı arkasını.. oldu diye getirdi.. resmi bi işlem yapılmadı bi gün önce verildiği için ehliyet.. ben de ehliyeti bi daha pvc kaplattım belli olmasın diye.. şimdi orijinalden farkı yok bakınca..

sıfır grubu genel alıcı değil genel verici.. her gruba kan verebilirsin ama sadece sıfır (+) dan alablirsin. genel alıcı AB (-) sanırım. A(+) kan verilirse iyi şeyler olmaz gibime gelio.
  • cyclops  (10.08.09 11:07:47) 
bence o gruba verilir, bu gruba verilmez diye bir düşünce içine girmek yerine düzeltmek daha doğru olacaktır.


  • co2s2  (10.08.09 11:21:18) 
düzelttirmek için bi saglık kuurlusundan onaylı kan grubunu gosterir belge gerekli ya da nufus cuzdanında yazıyorsa o da olur.

istanbuldaysan direksiyon dersi verilir.
  • bryan fury  (10.08.09 11:27:25) 
@cyclops, ben de mi aynı yöntemi uygulasam süfermiş o. zaten ahı gitti vahı kaldı garibin.
@co2s2, yok canıma susamadım henüz daha, düzelttiricem orası kesin de meraktı o extra kısım zaten.
@ bryan fury, aklımdakileri okudun sanırım ders olayını da başka bi duyuru konusu yapmayı düşünüyodum ilerleyen zamanlarda. ankaradayım ama. ehliyeti alırken gösterilmesi zorunlu olan kan grubu kartı vardı aslında duruyo o da. onda 0 rh + diye yazıyo zaten onu götürsem yeter o zaman.
  • inkey  (10.08.09 11:38:28) 
kan alış verişi en sağlıklı aynı gruplar arasında olur. 0 grubunun A'dan kan alması ise hiç hayırlı olmaz.


  • fortisvita  (10.08.09 12:03:45 ~ 12:03:59) 
ayrıca 0 genel kan vericidir ve sadece kendi grubundan alır diye biliyorum. yanlışmı biliyorum ?


  • jkofte  (10.08.09 13:31:09) 
aynen sıfır genel vericidir herkese verir ama sadece sıfırdan alır.


  • jack n brooks  (10.08.09 14:41:31) 
evet o belge yeter.

tuh ankaraymıs.
  • bryan fury  (10.08.09 16:38:20) 
bu arada konuyla alakalı değil, ama genel alıcı, genel verici durumlarına pek bakmıyorlar artık bildiğim kadarıyla, özellikle kendi grubundan alıyorlar, yani A veya B grubu birine, nasıl olsa 0 genelverici diye dayamıyorlar, özellikle kendi grubundan ısrarla arıyorlar.

ek olarak, kan grubumuzdan kesin emin miyiz? bu konuda da çok kişi var bir kez daha tahlil ettirdiğinde farklı kan grubu çıkan. ne olur ne olmaz, bir sefer alındıysa, 2.den üşenmeyelim. önemli mevzuu çünkü.
  • bykush  (10.08.09 16:57:32) 
@bykush, değiştirmeden önce bi kere daha kontrol ettiririm duymuştum o yanlışlık olaylarını ben de. teşekkürler tekrardan herkese.


  • inkey  (10.08.09 22:45:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.