[]

Doğalgaz faturası

Merhaba. Tekirdağ'da öğrenciyim, doğalgaz faturam geçen ay 3. seviyede yakmama rağmen 162 lira geldi. Çok buldum diye bu ay hep en düşükte yaktım, sadece 2 kere yükselttim, sonra ev ısınınca düşürdüm hemen. Onun dışında hiç açıp kapatmadım, bu ayki doğalgaz faturam da 200 lira gelmiş. Geçen ay yakmama rağmen 160 gelmişti, bu ay çok üşümeme rağmen bile yükseltmedim. Fatura'nın arkasında 'son ödeme tarihine kadar itiraz edebilirsiniz' yazıyo ama itiraz etsem de ödemem gerekiyomuş sanırım. beni bu konuda aydınlatabilecek birileri var mı acaba? napmalıyım? öğrenciyim yani 200 lira fatura mı olurmuş, ısınmış olsaydım, içim de yanmazdı...




 
Sayaç kontrolü yaptır bence. Şuan en mantıklı bu geliyor aklıma. Sayacın ne zaman takıldığını değiştirildiğini falan öğren. Nadir de olsa bozuluyor bunlar. Bu yüzden geçen 9 günü evde doğalgazsız geçirdik çok yüklü fatura gelmişti ödemeyi de aksatınca söküp gitmişler sonra itiraz edince baktılar bi gariplik var hem faturadan baya bir kesinti yaptılar hem de yeni sayaç taktılar. Tam sebebini bilmiyorum ama sayaçla ilgilidir diyorum yine de.


  • Solem2  (11.01.15 00:55:33) 
Şimdi fatura miktarı hava durumuna göre değişir. Yani geçen ay atıyorum hava sıcaklığı ay boyunca ortalama 12 derecedir, sonraki ay ortalama 5 derecedir. O yüzden seni kombiye 'evi 22 dereceye kadar ısıt' dersen kombi 5'ten 22'ye çıkarana kadar daha çok enerji harcar haliyle.


  • himmet dayi  (11.01.15 00:57:21) 
@himmet dayi geceleri -7'yi bulduğu geceler oldu ama ben o soğuğa rağmen yakmadım işte. anlayamadığım nokta da burası ya: yaktığım ay 162 lira geldi. yakmadığım ay ise 200 lira.


  • 100 monkeys  (11.01.15 01:01:01) 
Şöyle bir şey daha var, kombinin belli bir sıcaklıkta sürekli yanması lazım.

yani atıyorum 22 derece senin için yeterli bir sıcaklıksa, kombiyi bu sıcaklığa ayarlayıp sürekli 22 derecede tutmak, kapatıp açmaya göre daha hesaplı. çünkü kapattığında evin sıcaklığı 0'a falan düştüğünde tekrar 22'ye çıkarmak için var gücüyle çalışır kombi.

kısacası: iyi yalıtım ve sürekli çalışan kombi en uygunu. bu arada peteği kapalı oda da olmasın, ya da o oda kapalıysa bile kapısı hiç açılmasın, altında sünger çekilsin vs.
  • himmet dayi  (11.01.15 01:07:23) 
zaten sadece banyoda ve yemek için kullansan doğalgazı 20-25 civarı geliyor. 200 fazla ama dediğine göre. Bence itiraz et ama sonuç çıkmaz gibi.


  • empedokles  (11.01.15 01:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.