[]

araba ile ilgili birkaç soru

1. arabayı boşta mı çalıştırmalı yoksa 1. viteste mi? acemi olduğumdan kırmızı ışıkta şimdilik stop edebilirim, boşa almakla vakit kaybedip yiyeceğim küfür miktarını artırmak istemiyorum ama 1. viteste çalıştırmak zarar veriyorsa boşta çalıştırayım tabi.

2. ankara'dayım. havalar soğuk malum. arabayı çalıştırınca 10 dk falan egzozdan beyaz duman geliyor, soğuktan olduğunu düşünüyorum normal midir?

3. şoför koltuğu öne çok zor gidiyor. 2 kişi zorladık falan anca itebildik. yağlamak mı gerekiyor kızak kısmını?

 
boş.
normal.
yağla.
  • shotgunwoman  (10.01.15 22:16:35) 
1- arabayı 1.viteste çalıştırmak derken heralde ayağın debriyajda öyle basılı tutup durcaksın diye düşünüyorum ama ne gerek var anlamadım.al boşa dursun.ayrıca debriyaja sürekli basılı tutmanın zararlı olduğunu söylüyorlar ama emin değilim.

2-normal

3-koltuğun kızağının altına vs birşey takılmamasına dikkat edin bazen birşeyler kaçabiliyor oraya.
  • lprytk  (10.01.15 22:17:29) 
1. viteste çalıştıracaksan debriyaja basılı tutman lazım. debriyaja bastıktan sonra da boş veya 1. vites fark etmez.

gayet normal.

o tip şeylere kendin girme. götür bi ustaya, onlar çözer. elleme sen.
  • fayfim  (10.01.15 22:17:59 ~ 22:18:14) 
@lprytk boşta duruyorum da zaten, kalkarken 1'e takıp kalkış yaparken stop etme ihtimali için sormuştum. stop ederken 1'de oluyor zaten araba mecbur. gerçi 1'den boşa atıp çalıştırdıktan sonra tekrar 1'e atmak toplam 2 saniyemi bile almayacak, o yüzden boşta çalıştırayım.


  • signore  (10.01.15 22:20:16 ~ 22:22:28) 
bu arada istop falan ettğin zaman arkadan gelen kornalara küfürleri falan umursama. istop eden şoföre kimse küfür etmez. en usta şoför bile zaman zaman arabayı istop ettirebilir. küfür eden, kornaya basan insan "mal" insandır. malları da çok umursamayacaksın.


  • fayfim  (10.01.15 22:25:24) 
trafikte altın kural acele etmemek, telaş yapmamaktır. bırak isteyen istediği kadar küfretsin kornaya bassın, hiç sallama yavaş yavaş yap ama acele etme, zamanla alışırsın zaten çok zor birşey değil. Birde kullandığın arabaya alışmakla alakalı bu, 10 senelik ehliyetim var 5 senedir de her gün işe arabayla gidip geliyorum, geçen gün kiralık bir araba sürdüm debriyaj kavramasına alışana kadar 5-6 defa stop ettirdim.


  • zikardo  (10.01.15 22:30:41) 
@fayfim öyle cidden ama panik yaptırıyorlar. sürücü kursunda ilk dersimde -o ana kadar 1 saat bile araba sürmemişim- kırmızıda stop ettirdim. kornalar falan, hoca duyma onları diyor. yanımdan bir kamyonet geçti ben tekrar çalıştırırken, camı açmış el kol yapıp bağırıyordu. arabanın üstünde hayvan gibi 'sürücü adayı' yazmasına rağmen. kırmızıda durduğumda o mal geliyor aklıma o yüzden biraz panikliyorum. ama alışırım hemen ya alıştım sayılır zaten.


  • signore  (10.01.15 22:34:12) 
1- araba stop ettiği zaman 1. viteste kalsın debriyaja basar tekrar çalıştırır kalkışını yaparsın. araba yürürken debriyaja basman baskı balatanın ömrünü azaltır.
2- normal
3- bir bilene götür arabayı baksın
  • domates yiyom  (10.01.15 22:56:24) 
arabayı ışıklarda veya yokuşta ben de boşa atmıyorum genelde. kaydıracağımdan değil de bin türlü hal var. debriyaja basılı tutun derim. ama mesela 1 dakika ışık olunca da o iş zor oluyor. ortam müsaitse debriyajda tutuyorum.
zarar vermesi imkansız, niye zarar versin.

  • arphenion  (10.01.15 23:15:19) 
Benimkinin kullanma kılavuzunda boşta ayak debriyaj da çalıştırın diyor.
Soğuk calistirmada normal fakat bujileri gene de değiştirmen gerekebilir kontrol ettir ankara da yaşarken kış girmeden değiştirdim tek kontakta alırdı.
Koltugu yaglatma kır ve toz toplar yapı marketlerden wd 40 al iyice sık fabrika çıkışına döner yada decathlondan bisiklet zincir spreyi al ama yağ ve gres önerilerini dinleme sakin daha kötü olur 74 model vosvos sahibi biri olarak yazdım bunlari
  • steward  (10.01.15 23:15:47) 
1- vites 1'de iken debriyaja basmazsan zaten araç çalışmaz :) tekledikten sonra gaz falan vermen lazım uzun hikaye. kısaca 1. viteste debriyaja basarken ile boştayken çalıştırmak neredeyse aynı şey.

2- normal değil de alışılmış diyelim. Araç LPG'li mi? Su ile beraber beyaz duman geliyorsa silindirlerin kapak contasında sıkıntı olabilir ama büyük ihtimalle değildir.

3- büyük ihtimalle paspas kızağın üstünde duruyor ve sıkışıyordur, ya da yokuş yukarı dururken fizik kurallarına ve yer çekimine meydan okuyup öne gitmeye çalışmış da olabilirsin :) sıkışan bir şey yoksa yağlamak işe yarar.
  • burberry  (10.01.15 23:32:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.