[]

susuz kalınca kar yemenin bir zararı var mıdır

sb




 
biraz yagip havadaki pisligi yere indirdikten sonra temiz kar yeniyorsa neden olsun ki?

ha evet ya icilmiyormus: (bkz: #332775) (bkz: #24542206)
  • elxa  (10.01.15 22:08:17 ~ 22:15:10) 
vardır. donmuş ve erimiş su saf su olduğundan uzun süre tüketildiğinde böbreklere zarar verir. o yüzden dağcılar kar suyu içmez. içmek zorunda kaldıklarında içine yanlarında bulunan solüsyonları (içinde tuz ve diğer birkaç mineralin olduğu) eklerler.


  • tahtelbahir  (10.01.15 22:11:31 ~ 22:11:44) 
eğer su yoksa eritilerek içilebilir. hayati bir durum varsa yani. onun dışında ciddi zarar verebilir.

ayrıca susuzluk anında kar yemek yarardan çok zarar verir. çünkü vücudun zaten susuzlukla mücadele ederken, yediğin karı eritmek için çaba sarf edip daha fazla su kaybeder. hipotermi tehlikesi de var.

ayrıca evet bahirin dediği gibi kar dediğin donmuş saf su. bizim tükettiğimiz sular gibi değil yani. bi pet şişenin içeriğini oku neler neler var. bunda yok vücudun ihtiyaç duyduğu şeyler
  • ack3000  (10.01.15 22:14:53 ~ 22:16:37) 
içme suyu saf su değil, belli oranda tuzlu sudur. he ama içersen ölür müsün? ölmezsin.


  • fayfim  (10.01.15 22:20:02) 
Kullanımı Süreklilik arz etmediği sürece kar yemenin suyununiçmenin zararı yoktur..
Ancak sürekli kar suyu mineral ihtiyacını gideremediği gibi hızlı mineral kaybına da neden olabilir..

  • ceyrekakıl  (10.01.15 22:21:28) 
uzun vadede mineral eksikliği tamam. zor durumda kalan bir insanın günü kurtarmak için içmesi ise problem değil o zaman?


  • antikadimag  (10.01.15 22:41:19) 
Karı yemek öncelikle zor koşulda intihara ilk adımdır. Zor durumda yemek öncelikle dudakta ondan sonra ağızda olucak yara oluşumunu hızlıca tetikleyecektir sonrası ise mideye kadar inecek yara oluşumunu oluşturacaktır. Kar yemek tavsiye edilmez zor durumda anlattığımız işte içinde kul vardır tüy vardır Yün vardır o detaydır işi bilen uygular diğer durumda yersin bir yemek kaşığı kadar meraktır o ondan ne ölürsün nede zarar görürsün !


  • protrek  (10.01.15 22:42:05) 
uzun vadeli olmadigi sürece sakincasi yoktur. tuz vs diyenler de haklilar da baska seylerden aldigin tuz ve o zamana kadar ki temponla ölmezsin. hele dagci gibi hayvan gibi ter ve mineral kaybetmiyorsan bi halt olmaz. ama günlük iceyim de deme. ha bir de burda eritip tüketmekten bahsediyorum


  • Silesius  (10.01.15 22:53:27 ~ 22:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.