[]

Elektrikli fırın (capsli)

İyi akşamlar duyuru sakinleri.
Bir kaç eşyamızı temin ettiğimiz spot mağazası bize fırın hediye etti.
Sağolsunlar getirdiler eve. Fişini takıp test de ettik, çalışıyor yani yandı ışıkları ve ısınmaya başladı.
Fakat çok eski olmasının yanında ısı derecesini ayarlamak için hiçbir tuşu yok. Sadece alttan ve üstten sıcaklık vermek için birer açma/kapama düğmesi var.
Google'da aramaya çalıştım fakat çok efektif kullanamamış olacağım ki bir şey bulamadım. İki adet fotoğraf ekliyorum, bakın bakalım tanıdık gelecek mi.
Sorum şu:
Şimdi bu fırın kaç derecede çalışacak ve ben bununla ne pişirebilirim?
Fikirlerinizi esirgemeyin.
Teşekkür ederim.

 
Beyaz eşya işi ile yakından alakalı birisi olarak kullanmamanızı öneririm.
Markadan bağımsız olarak konuşuyorum, belki çok güzel börek pişiriyordur bilmiyorum ancak hem enerji tüketimi hem de son zamanlarda(en az 7-8 senedir) ROHS eksisozluk.com
gereklilikleri devreye girdiği için, zararı bile olabilir.
Ayrıca ne biçim hediye bu ya, çöpe atmak yerine size vermişler gibi.
  • Ruprect  (10.01.15 19:37:22) 
Cok dandik bir sey gibi duruyor, kusura bakma.


  • mavi istiridye  (10.01.15 19:40:53) 
Doğru çöp zaten. Tepsisi dahi yok. Kız arkadaşım annesinin evinden bi tepsi aldı geldi, sığmadı içine öyle abuk subuk bi alet. Çalıştırmak da çok istemiyorum ama ne yapacağımı da bilemedim şimdi.
Atsam mı?
Ha bu arada, hediye derken, para vermedim buna demek istedim yani o açıdan :D
beş kuruş vereceğim bi alet değil.
  • norek  (10.01.15 19:43:21 ~ 19:44:18) 
Atmaya karar verirseniz genel kural: kablosunu kesip geri dönüşüme verin ( Bazı belediyelerin elektrik - elektronik geri dönüşüm günleri oluyor)


  • Ruprect  (10.01.15 19:49:00) 
ben hatırlıyorum bu fırınları. bizde de vardı 15 yıl önce falan. bu modellerin sıcaklık ayarlama tuşu olmaz. hatta bunların yeni modellerinde de sıcaklık ayarı yoktur. belli bir sıcaklıkta çalışırlar devamlı. sanırım 180 ya da 200 dür. içinde normal fırında yapabildiğin her şeyi yapabilirsin.

yani ayda yılda kullanacağın için bence atma, öğrencisin belli ki. dursun kenarda, ben öğrenciyken çok isterdim evde fırın olsun ama yoktu. kötü, pis falan ama fırın sonuçta, ocakta yapamayacağın bi sürü şey yapabiliyorsun böyle düşün.
  • calligrapher  (10.01.15 20:05:33) 
derece olmaz atarsın keki, çalıştırırsın. arada kontrol edersin, pişince kapatırsın. göz kararı bu işler


  • domates yiyom  (10.01.15 20:16:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.