[]

uyku problemi

kendi bildim bileli uyumak için yatağa yattığımda uykuya dalmam genelde 1-2 saat sürüyor. ne kadar yorgun olursam olayım, bu süre azalmıyor. çok gıpta ediyorum kafasını yastığa koyar koymaz uyuyanları. üstüne üstlük uykuyu seven bir insanım. sabahları çok zor uyanırım. özellikle erken kalkmam gerektiği zamanlar acaip zorlanıyorum. hatta bu benim okuldaki başarımı bile etkiliyor. sabah saatlerine konmuş derslerde hep başarım daha düşük. kalkıp da gidemiyorum çünkü. sizce ne kadar problemliyim? bu konuyla ilgili yardım falan almam gerekiyor mu?




 
düşünme. kafanı rahat bırak, hayal falan kur, dalarsın zaten. tahminimce zihnini uyanık tutacak şekilde birşeyler düşünüyorsun.


  • turkish tekila  (10.08.09 03:34:45) 
aklınızı kurcalayan problemleri çözün. rahat olun uyumaya çalışırken.


  • i ve been mistreated  (10.08.09 10:06:18) 
adam rahat olamıyorum demiş zaten.

bence bir doktora görünmekte fayda var. çok iğrenç bir sorun sizinki yahu.
  • cro magnon  (10.08.09 10:15:49) 
Uyku sorunundan bağımsız olarak balıkyağı ve kefir kullanmanı öneririm hergün (derslerde başarı olayı)
uyku kaliteni arttırmak için.
Uyumadan en az 2-3 saat önce yemek yemeyi kes, özellikle tüm şekerli ve unlu gıdalar.
yogurt, kefir yiyebilirsin.
uyuduğun ortam tamamen karanlık olsun.
iyice havalanmış olsun.
bunları yap, düzelmezse doktora git bence.
  • joepiscopo  (10.08.09 11:37:59) 
(bkz: delayed sleep phase syndrome ) diye bir şey var sözlükte. belki yardımcı olur.


  • synick  (10.08.09 17:40:23) 
sürekli aynı saatte uyanmaya çalışın. böylece uyuma saatinin de kendiliğinden bir düzene girmesi gerekir. ben uyurken film izliyorum. böyle bir kaç uyku filmim var. hani sadece seslerinden görüntüyü gözümde canlandırabildiğim kadar sahneleri ezberlediğim. böylece o 1-2 saat sorun olmuyor. ama bunu yok etmenin bir yolunu ben de bulamadım.


  • middlegray  (02.09.09 19:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.