[]

Bilim kurgu film tavsiyesi

Saglam bilim kurgu filmi tavsiyelerinizi bekliyorum..




 
(bkz: one point o)
(bkz: la planete sauvage)
(bkz: avalon)
(bkz: gattaca)

ilk bunlar geldi aklıma. bi de eğlencelik olarak doomsday diyorum.
  • portik  (10.08.09 01:23:24) 
www.imdb.com

bu listede olmayip tavsiye edeceklerim:
-knowing
-sunshine
-cloverfield
-event horizon
-silent hill
-28 days later/28 weeks later
-i am legend
-x-men serisi
-the island
-doom
-i, robot
-resident evil serisi
-the fountain
-deja vu
-cypher
-pi
-jurassic park
  • ermanen  (10.08.09 01:30:53 ~ 01:47:20) 
(bkz: 2001 a space odyssey)
o kadar.

  • tepedeki psychedelic adam  (10.08.09 01:31:07) 
tabii henüz izlemediysen, son zamanlarda izlediklerimden;

the island
thirteenth floor
strange days
la jetee
serenity
  • kayip ruh  (10.08.09 01:31:29) 
13. kat


  • bryan fury  (10.08.09 02:07:14) 
blade runner (final cut olmalı en iyi versiyonu o)
matrix 1 (keşke devamını çekselerdi)
star wars serisi

özellikle blade runner yapılmış en iyi bilim kurgu filmi (final cut). sonradan arama ona benzer bir film, yok çünkü. dark city ve 2001 uzay macerası filmleri abartılması en çok sevilen filmlerdendir (nerdlere ölüm). on iki maymun ve onun öncülü La Jetée iyi filmlerdir. ilk önce la jetee'yi seyret yoksa on iki maymundan sonra sıkıcı gelebilir. olay örgüsü değişik merak etme. ayrıca le jetee de sıkılırsan da on iki maymun çok daha hareketli onda sıkılmazsın. Watchmen güzel film ama seyretmediysen aralıkta ultimate collector's cut çıkacak kesinlikle onu bekle. solaris'in sphere'nin kitabını oku filmleri kötü.
  • efe  (10.08.09 04:10:26 ~ 04:25:11) 
(bkz: videodrome)
(bkz: the fly)
(bkz: solaris)
  • tirtsin sen tirt kal buk dedi dudaklari  (10.08.09 04:25:24) 
cube uclemesı de superdir bu arada.

terminator ler de iyidir. dizi de dahil.

dizi demısken, battlestar gallactica da iyi.
  • bryan fury  (10.08.09 04:35:54) 
senin bilim kurgu filminden ne beklediğine bağlı biraz da. sonuçta terminator de bi bilim kurgu.

mesela bazı insanlar vardır blade runner izle ama director's cut olsun bak yoksa izleme derler. sürekli bi director's cut lafını sokarlar araya ezberlenmiş bi şekilde. doğrudur da herhalde director's cut'ı daha iyidir. normalini izlemediğim için karşılaştıramayacağım. ama bunu diyenlerin çoğu da zaten normal versiyonunu izlememiştir. böyle nesillerdir ezbere gelen şeyi tekrar ederler. nerd filan derler mesela 2001 a space odyssey'i sevenlere. her türlü imkanda bok atmaya çalışırlar. kubrick de zaten en az 2001 kadar abartılmış bi yönetmendir yahu. biz nasıl 2001 diye atlıyorsak onlar da çok sikik o film diye atlarlar. aslında o filmin tamamını izlememiş olmalarına rağmen böyle bok atmaktan zevk alırlar. ya da belki ileri sara sara izlemişlerdir. hadi tamamını izlemiş olsalar bile zaten bu ezberciliği çok sevdikleri için bok atıyosun da izledin mi lafı çıkmasın diye izlemişlerdir. zaten akıllarında vardır yani bok atmak.

dediğim gibi şu blade runner'ın olmazsa olmaz director's cut'ını izledim. ya da final cut işte fark etmez. ben beklediğimden daha kötü bi film buldum ama izlenmeyecek bi film de değil. kötü de demiyorum zaten, sadece beklediğimden kötüydü. çok iyi bi film de diyemem ayrıca. ama benim fikrim mesela bu.

bu yazının asıl konusu zevkleri tartışmanın anlamsız olduğu ve bok atmanın yersizliğiydi aslında. neyse. bi de 2001 a space odyssey ağır ilerleyen bi film sıkılabilirsin belki. zevk meselesi işte.
  • tepedeki psychedelic adam  (10.08.09 04:38:02 ~ 04:39:10) 
tepedeki adam. uzay macerası filminin abartıldığını söylediğim için cevabın buysa gerçekten terapiye ihtiyacın var


  • efe  (10.08.09 21:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.