[]

İslam Savaş ve Şiddet Dinidir (Gerçek Müslümanlık)

Kendi dinlerini okumaktan aciz, taptığı kitabı bir kez bile açıp bakmayan o kitleye sunuyorum bunu. Yok gerçek islam bu değil, yok efenim bu yahudi oyunu vs.

İslam savaş ve şiddet dinidir. Bakın dünyadaki halinize, egemen olduğunuz her coğrafya bataklığa dönüşmüş. İnandığınız tanrı olsa gerçekten, utanırdı sizden. Olaylar ne kadar maşa ve mihrak olsa da, biat fıtratınızda var. bu sebepten her coğrafyanızda kargaşa ve fanatizm var. Sonsuz biat. Bravo

Son olarak
alkislarlayasiyorum.com

Savaş Ayetleri
Bakara Suresi 216 Ayet – Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Âl-i İmrân Suresi 13 Ayet – Hiç şüphesiz karşı karşıya gelen iki toplulukta size bir âyet, bir işaret ve ibret vardır. Onlardan biri Allah yolunda savaşıyordu, öbürü de kâfirdi ve karşılarındakini göz kararıyla kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allah da gönderdiği yardımla dilediğini destekliyordu. Gören gözleri olanlar için elbette bunda apaçık bir ibret vardır.

Âl-i İmrân Suresi 121 Ayet – Hani sen sabah erkenden müminleri savaş mevzilerine yerleştirmek için ailenden ayrılmıştın. Allah, hakkıyla işiten ve bilendir.

Nisâ Suresi 74 Ayet – O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.

Nisâ Suresi 75 Ayet – Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: “Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder” diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?

Nisâ Suresi 84 Ayet – (Ey Muhammed) Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir.

Enfâl Suresi 5 Ayet – Nitekim Rabbin seni, hak uğruna savaşmak için evinden çıkarmıştı. Oysa müslümanların bir kısmı o zaman bundan hoşlanmamışlardı.
Enfâl Suresi 39 Ayet – Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah’ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.

Enfâl Suresi 58 Ayet – Eğer bir kavmin, sözleşmeye aykırı bir hainlik yapmasından korkarsan, savaştan önce aynı şekilde antlaşmayı bozduğunu kendilerine bildir. Çünkü Allah hainleri sevmez.

Enfâl Suresi 75 Ayet – Daha sonradan hicret edip sizinle beraber savaşa katılanlar da sizdendirler. Bir de akraba olanlar, Allah’ın kitabına göre, birbirlerine daha yakındırlar. Şüphe yok ki, Allah her şeyi bilir.
Tevbe Suresi 14 Ayet – Onlarla savaşın ki Allah, sizin ellerinizle onların cezasını versin ve … onları rezil ve rüsvay etsin, yardımıyla sizi onlara muzaffer kılsın. Ve mümin bir kavmin yüreklerini ferahlandırsın.

Tevbe Suresi 29 Ayet – Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah’a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.

İslamda Şiddet
Tevbe suresi 5 ayet – Hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. doğrusu allah bağışlar ve merhamet eder.

Maide suresi 33 ayet – Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. bu onlara dünyada bir rezilliktir. onlara ahirette büyük azab vardır.
Nisa suresi 89 ayet – onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

Muhammed suresi 4 ayet- savaşta inkar edenlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun; sonunda onlara üstün geldiğinizde onları esir alın; savaş sona erince onları ya karşılıksız, ya da fidye ile salıverin; allah dilemiş olsaydı, onlardan başka türlü öç alabilirdi, bunun böyle olması, kiminizi kiminizle denemek içindir. allah, kendi yolunda öldürülenlerin işlerini boşa çıkarmaz.

Enfal suresi 12 ayet – rabbin meleklere, “ben sizinleyim, inananları destekleyin” diye vahyetti. “ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına” dedi.

Bakara suresi 191 ayet – onları bulduğunuz yerde öldürün. sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne çıkarmak, adam öldürmekten daha kötüdür. mescidi haram’ın yanında, onlar savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa onları öldürün. inkar edenlerin cezası böyledir.

Bakara suresi178 ayet – ey inananlar! öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı: hür ile hür insan, köle ile köle ve kadın ile kadın. öldüren, ölenin kardeşi tarafından bağışlanmışsa, kendisine örfe uymak ve bağışlayana güzellikle diyet ödemek gerekir. bu, rabbiniz’den bir hafifletme ve rahmettir. bundan sonra tecavüzde bulunana elem verici azab vardır.

Nisa suresi 15 ayet – kadınlarınızdan zina edenlere, bunu isbat edecek aranızdan dört şahid getirin, şehadet ederlerse, ölünceye veya allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun.

Maide suresi 38 ayet – erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. allah güçlü’dür, hakim’dir.

Nur Suresi 2 ayet – zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah’ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun.

Nur Suresi 4 ayet – iffetli kadınlara zina isnat edip de, sonra dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun; ebediyen onların şahidliğini kabul etmeyin. işte onlar yoldan çıkmış kimselerdir.

Nisa Suresi 34. ayet – Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve dövün.

Maide Suresi 35. Ayet – Ey Inananlar! Allah’tan sakinin, O’na ulasmaya yol arayin, yolunda cihad edin ki kurtulasiniz.

Tevbe Suresi 73. Ayet – Ey Peygamber! Kâfirlerle cihad et; onlara karsi sert davran. Varacaklari yer cehennemdir, ne kotu donustur.

Tahrim 9. Ayet – Ey Peygamber! Kâfirlerle cihad et; onlara karsi sert davran. Onlarin varacaklari yer cehennemdir, ne kotu donustur!…

Nisa Suresi 16. Ayet – Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin.

Başka eklemek isteyen?

 
tüm bu insanlık karşıtı, nefret dolu içerik olmasaydı da, yine de üzerinden rant ve sömürü sistemi kurgulanmış bir yalan bütününü meşru saymayacaktık. insanlığın ortak faydası için din adı altında toplanan sömürü sistemlerinin tamamını reddetmek gerekiyor.


  • rygard  (10.01.15 10:11:08) 
1 biz Allah'a taparız kurana tapılmaz kuran Bir
rehberdir

2 İslam Pasifist bir din değildir gerektiğinde Savaş'ı da savunur.

3 İslam hayatın tüm evrelerini kaplayan bir dindir. Barışıda savaşıda sosyal hayatı da hukuku da kapsar. 6666 ayetten 10 tanesini cımbızla çekip dininiz savaş dini modunda takılman Saçma

4 görmediğin ayetler Arasında birbirinize iyi davranın
Hak yemeyin
Hırsızlık yapmayın
Adam öldürmeyin
Komşunuza sahip Çıkın
Ailenize anne babanıza iyi davranın
Hayvanlara iyi davranın
Şeklinde hükümler var onları mesela yazmamışsın

5 savaş kötüdür ama savaş bir gerçektir bunu görmezden gelip Savaş'a hazırlık yapmazsan ebeni sikerler. O Yüzden nasıl kokusunu sevmediğin halde evinde tuvalet bulunduruyorsan savaş içinde hazır olacaksın

6 cihad Önemlidir. Fakat cihad ikiye ayrılır küçük cihad Savaş'a gitmek büyük cihad her günlük hayatında düzgün yaşamaktır

7 aynı dinde Komşusu açken tok yatan bizden değildir
Temizlik imandandır
Şeklinde hadislerde var mesela
  • KaraSakall  (10.01.15 10:16:33) 
İslam bir savaş dini değildir
savaş bir gerçektir ve gerekirse savaşmaktan kaçmayın der.
İslam kuran a tapmaz

Yazdığın örneğin tam ayeti kişilerin çevirisine göre şu şekilde
Nisa 16. ayet.

prntscr.com

cımbızla işine gelenleri çekip yazman da komik olmuş düşünmeden iş yapmışsın.
  • basond  (10.01.15 10:24:12) 
Bu ayette de savaş kelimesi geçiyor unutmuşsun:
BAKARA 190 : Sizinle çarpışmaya girenlerle Allah yolunda siz de çarpışın. Ama haksız yere saldırmayın/çarpışmada zulme sapmayın. Çünkü Allah, sınır tanımaz azgınları sevmiyor.

  • duhan  (10.01.15 10:24:43) 
Kelime oyunu yapmayın. Taptığınız kitaptan kasıtım kutsalınız ve yol göstericiniz. Kitaba değil Allah'a tapıyorum lafı da kitabınızdan gelmiyor mu zaten?


  • kahve kokusu  (10.01.15 10:29:24 ~ 10:29:47) 
haklisin hakli bence sen de haklisin.

muslumanlara bunu anlatmak vakit kaybi ama. bir sekilde "oyle degildir yeaa" diye siyrilirlar isin icinden. inanmalari icin bir sebep yok sonucta, haliyle bu arkadaslari dusunup islam'in ne olduguna bakmaya sevk etmek faydasiz.
  • der meister  (10.01.15 10:36:26) 
o barbar dediğin müslümanlar yönetiyor seni işte ve yapabileceğin hiçbir şey yok. bu topraklarda da hep bu şekilde olacak. tek yapabileceğin gelip aha böyle sitelerde böyle şeyler yazabilmek. kendin gibi üç beş ergenin ilgisini çekebilme umudu.

yine ordan bi de mallar gelmiş milyarlarca inananı olan din için genelleme yapıp hepsini cahil ilan etmiş. Allah'ım ne büyüksün neler yaratıyorsun.
  • tescillimarka  (10.01.15 10:37:08) 
Kelime oyunu değil Ayrıntılar Önemlidir Söylenen sözde ufak nüans farklılıkları senin için Önemsiz olabilir ama İslam için değil. Sen Kitap'a tapınmak sözünü söylersin ve kastettiğine yakın bir anlam olduğu için önemsemeyelirsin biz kitaba tapıyoruz dersek dine Aykırı hareket ederiz.

Okuyup bilen Müslümanlar katil oluyor diyene gelince, biz sana ne kadar ne de dersek diyelim sen görüşünden vazgrçmeyeceksin zira din düşmanlığı üzerinde fikslenmiş bir hayat görüşün var. Ebu Hanife'nin dediği gibi, bir delil getirdim kırk âlimi ikna ettim kırk delil getirdim bir cahili ikna edemedim sözü sende yaşıyor. Evet İslam hoş görü dinidir. Bir miktar tarih okursanız, en basitinden 1600 1700 civarlarında Osmanlı ve kendi devletini karşılaştıran yabancı elçilerin raporlarını ve günlüklerini mesela duruma vakıf olabilirsiniz fakat amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Müslümanlar mükemmel demiyorum. Işid boko haram el kâide vb bizim onayladığımız desteklediğimiz Örnekler değil İslam içinde kabul edilemez.

Fakat cahilliğin Yaygın olduğu coğrafyalar fanatizme müsaittir. Cehaleti giderememekte biz Müslüman'ların suçudur ona itiraz etmiyoruz.
  • KaraSakall  (10.01.15 10:40:59) 
@tescilli marka yazın o kadar sığ ki ne konu ile ne de mesele ile alakası var. Yazıya cevaptan çok başka şeyler yazmışsın. Acaba tribe giren kim burada? Sen gibi güce tapma olmadığı için hayatımda yöneticilerin inancı ile övünmem.

İslam yönetiyor mu? İşte buna gülerim.
  • kahve kokusu  (10.01.15 10:47:45 ~ 10:49:04) 
  • ruhi bir banyo  (10.01.15 10:52:48) 
Işid denmiş onada bir cevap vereyim.

TÜrkler sufizmi kabul eden, Hanefi mezhebindendir.

İşıd Vahhabidir/Selefi yani, saptırılmış selefiyecilik.

Osmanlı döneminde TÜrkler hain, müslüman değil, kafirdir diye propaganda yapan İngilizler Suudi Arabistanda Suud aşiretini destekledi ve kışkırttılar, Bİr adette ingiliz ajanını Vahhabiliği kuran adamın yanına koyarak her türlü sapkınlığı teşvik ettiler.

Osmanlı kafir diye ayaklanan vahhabiler ilk başta bastırıldı
I. DÜnya savaşında bu herifler gene İngiliz desteğiyle ayaklandı. TÜrkleri dinsiz ilan edip "cihada" giriştiler.

bağımsız oldular ve sonra suud krallığı kuruldu.

Bugün ABDnin koruduğu Arabistan Vahhabi mezhebini her yerde parayla yayıp destekliyor. İşıd'in teolojik bakışıyla Arabistanınkisi aynıdır.

İşıd'ın militanlarının %90ı VEhhabi ideolojisine göre islamı kabul eder, onlara göre TÜrkler dinsizdir.

theweek.com

Bu haber mesela İşıd ve arabistan vehhabiliğinin aynı olduğunu gösteren ingiliz kaynaklı bir haber.

Kısacası ABDnin koruduğu Suudi Arabistan ABDye petrol satarak aldığı parayla, radikal, sapkın bir ideoloji olan vehhabi inancını gerçek islam diye yayıyor. Bu inancı seçen insanlarda islam adıyla terörizm yapıyorlar.

O yüzden gerçek islam ışid'dir, yok islam terör dinidir diye gelmeyin.

Türkiyede ki islam Sufi tonları içeren, tasavvufun olduğu, Hanefi mezhebinde veya şafii mezhebinde, ortodoks otta yol islamıdır.

Vahhabilik 19. yyda ingiliz desteğiyle ortaya çıkan, ortadoğuda osmanlı imp. parçalamak amacıyla icat edilen, ve işe yarayan radikal bir inançtır.

Tarih okuması yapmadan, sadece kör din düşmanlığıyla hareket ederseniz, 28 şubat, din düşmanı hakaretamiz davranışlarla az biraz din satan AKP gibi partileri başa getirirsiniz.

sonrada ağlarsınız islam böyle müslümanlar böyle diye.

Önce bir okuyun, at gözlüğüyle bakmayın olaya.
  • KaraSakall  (10.01.15 11:08:31) 
islam savaşı "gerektiğinde" savunmaz. her zaman savunur. inanmayan dört halife dönemi haritalarını açsın hadi eyv.

islam savaş ganimeti olarak köle ve cariye alımını da savunur.

bugün barbarlık dediğiniz her şey öz, hakiki, gerçek islamda vardır. eğer bunları beğenmiyorsanız islamdan vazgeçin. islamı değiştiremezsiniz ya siz islama uyarsınız ya da islamdan çıkarsınız
  • kamera motor  (10.01.15 11:14:20) 
İslamın ilk savaşları müdafaa savaşlarıdır.

Bizansla girilenler Bizansın saldırmasıyla gerçekleşir.

Sasaniler hakeza öyle.


600lü yıllarda cariye köle olayı tabii olacaktı. 1000lerce yıl devam eden bir kurumu islam zayıflattı. YOketmeye ytaklaştırdı.

1800lerin ABDsinde kölelik:

Sahiple kadın köle ilişkiye girerse, doğan çocuk köledir hakkı yoktur.
2 köle ilişkiye girerse doğan çocukta köledir hakkı yoktur.
Köleler öldürülebilir, işkence edilebilir, doyurulmak zorunda değildir, sahibi her hakka sahiptir.
köle sahibi ölürse köleler varisine geçer.
Babasının sahip olduğu köleye oğluda olur.
Köle özgür kalamaz, parasını teklif etse dahi sahibinin isteğine bağlıdır
Köleler yüksek makama gelemez, özgür olmaları iş bulmaları çok zordur
Köleler aşağı ırktır aptaldır
Köleler ticari maldır, mümkün olduğunca kar edilir, çalışmazlarsa kırbaçlanır, işkence edilir, kolları ayakları parmakları ceza olarka kesilebilir.


600lerin İslam devriminden sonra Kölelik:

Kölelerin çocukları hürdür
Sahip kölesiyle ilişkiye girerse 7 yıl sonra azat eder, etmezse ve çovuğu olursa çocuk hürdür, cariyede sahibi ölünce özgürdür, köleliği devam edemez. Oğluda sahip olamaz.
Sahip ölünce Köleler her daim azad edilir, çoğu vasiyette kölelerin azad edilmesi istenir, hem gelenek hem dinidir.


Köle köle ile ilişkiye girip çocuğu olursa çocuk hürdür ama sahip ergenliğe kadar bakmakla yükümlüdür.
sahip kölesine işkence edemez
sahip kölesini yediğini yedirmek giydiğini giydirmek zorundadır.
sahip haksız yere dayak atamaz, haklı olsa dahi atmaması tavsiye edilir.
Sahip kölesi özgürlüğünü kazanmak için bedelini karşılarsa kabul etmek durumundadır
Köleler özgür olabilir, sonra devlet başkanı, hükümdar dahi olabilirler.
zira islam arab/beyaz/zengin üstünlüğünü kabul etmez,
Köleler insandır, sahiplerinden üstün bile olabilirler dini olarak.
Köleler ticari mal değildir, sağı solu hiç bir yeri kesilemez(eğer bir kavgada karşısındakine öyle bir zarar verirse kadı'nın emriyle yapılabilir) sahibi yapamaz, vücut bütünlüğünü bozamaz


Gerçekler bunlar
  • KaraSakall  (10.01.15 11:23:31 ~ 11:27:59) 
@KaraSakall, hocam bunun tarihle ne alakası var? mesele arabı kimin yoldan çıkardığı ya da osmanlıda sufizm olduğu değil ki. bir ışid militanı bulup "hacı niye vöyle işlere kalkıyoşunuz?" desek, "ingilizler aklımı çeldi" demez, açar kitabı, gayet net bir şekilde tek tek gösterir aynı ayetleri bize.


  • ruhi bir banyo  (10.01.15 11:37:22) 
Evet. Sovyetler ve Nazi ALmanyasıda Bilim ve akıl tabanlı sistemlerdi onlara göre.

Üstün ırklar aşağı ırklar vardı bilimsel olarak.

Sovyetler sosyal darwinizmle milyonlarca insanın kıtlıktan ölmesini güçlü olan hayatta kalır dolayısıyla daha güçlü nesiller yetiştiririz mantığıyla yaklaşmıştı.

ABD siyahların akılsız olduklarını sosyal oalrak ispat etmişti, Kunta kinteyi maymun-insna arası yaratık diye sirklerde gösteriyorlardı.

"Yorumlama" vardır.
1 ve 2. dünya savaşlarını, soykırımları, nükleer silahları kurandan beslenen adamlar çıkartmadı.

insanoğlu her daim kan dökmeye hırsa aç gözlülüğe meyillidir. Kuran insanı daha düzgün bir yola çekmek için gönderildi.
4 halifelik döneminde bir kadın arabistandan irana, Mısıra tek başına güvenlik için gidebiliyordu.
Hz ömerin dediği bir söz vardır, dicle nkenarında bir kurt kapsa bir koyunu, mahşerde hak Ömerden sorar onu.

Kudüsü fetheden, İran ve Bizansı dize getiren Hz Ömer, devesini kölesiyle paylaşıyordu, 2 saat , 2 saat kölesi binerek gittiler Kudüs'e.

Patrik kilisede namaz kılmasını teklif edince, ben burada namaz kılarsam benden sonrakiler burayı camiye çevirir diye başka yerde kılan bir devlet yöneticisi.

Eğer ben yanlış yaparsam hakkınıza girersem beni kılıçlarınızla düzeltin diyen bir halife.

Size gelince barbarlar tabii.

Her kavim hakedildiği şekilde yönetilir.
  • KaraSakall  (10.01.15 11:45:02) 
Nanjing katl,iamını yapan, 100.000 kişiyi 3 günde öldüren birim 731'i kuran ve her türlü biyolojik deneyi canlı insanlar üzerinde uygulayan bugünün sevimli, barışsever, shinto inancına sahip japonlardı.
Soykırım yapan bu bilim (!) adamlarını işlerine yarıyor diye hemen affedip kullananda Amerikalılar.

Pasifist Yanağına vurduklarında diğer yanağını çevir diyen Hz İsanın dinine mensuplar Dresdende sivil halka sırf hemen ölsünler diye geceleyin yangın bombası ile saldırıp 200.000 kişinin yanarak ölmesini sağlayanlar İngilizlerdi.
Nükleer bomba kullanan ABD idi.

Yahudileri soykırıma uğratıp yakan gazlayan Almanlardı.

İngilizler keten kumaşı satamadıkları için 10 bin hintli terzinin kolunu, 100.000 Hintli çıkrıkçının parmaklarını kırdılar, sırf daha fazla kumaş satmak için.

Fransızlar Cezayirde 1 milyon Arabı öldürdü.
100.000 kadın fransız lejyonu tarafından tecavüze uğradı.

İspanyollar 100 yıl içinde 5 milyon güney amerikalıyı katletti. Daha fazla altın için insanları diri diri yaktılar.

Avustralyada beyazlar geldikten sonra tarlalarda aborjinleri, yerli halkı köle olarak çalıştırdılar. madenlere yolladılar, 40-50 yılda yüzbinlerce aborjin yokoldu.
bugün avustralya bir beyaz ülkesi

Ama tabii biz müslümanlar zalimiz, teröristiz değil mi arkadaşlar?

Ama avrupa modern, özgür, merhametli.
  • KaraSakall  (10.01.15 11:51:55) 
@KaraSakall, verdiğin örneklerin hepsi doğru hiçbirine itirazım yok da, dört halife devrinin ilerisine bile götürememişsin örneklemeni. sorun da tam bu, islam, 6.yy arap coğrafyası için muhteşem bir toplumsal düzen sağlamayı ve hatta bunu büyük ölçüde başarmayı sağlamış olabilir. fakat 21.yy'da yeri yoktur. hele bunu evrenselleştirmeye çalışırsak gülünç durumlara düşeriz ki düşürüyoruz. rusya'nın, abd'nin devlet politikalarındaki yanlışlardan islam güzellemesi çıkartmaya çabalayarak kendimi kandıramam ben. 1900lere gelindiğinde dünya savaşı çıkartacak bir güce mi sahipti ki arap milletleri bununla övünüyoruz. isteyen kendi içinde orjinalinden çok uzaklaştırarak yorumladığı, ılıman bir islamı hayatına uygular ve huzuru bulur hiçbir lafım yok ama bu dini 1500 yıl öncesinden örneklere vererek dünyaya pazarlamaya kalkmayalım abi ne olur. bunu ne kendimize yapalım ne de dünyaya.

edit: Nanjing katliamı ile başladığın ikinci girdiyi okumadan yazmıştım yukarıdakileri. abi o kısım için hiçbir şey demiyorum zaten. "hangimiz daha az adam öldürdük bakalım" diyerek, emperyalizmle bir dini kıyaslamam ben. bu zaten islamın bugünkü durumuna yapılan eleştrilere verilmesi gereken en son yanıtın mantık türü. kimse çıkıp "müslümanlar barbar, hristiyanlar ne güzel" demiyor burada.
  • ruhi bir banyo  (10.01.15 11:54:39 ~ 12:02:55) 
Hayır 1500 yıl öncenin inançları diye küçümseniyor, ondan dolay 600 yılı ile 1800ü karşılaştırdım.

Daha ilerine getirmek diyince, ne kadar ileriye getireyim? Her çağ hakkında yazabilirim ama yüz yıl yüzyıl gidersem üşeniyorum o kadar yazmaya.

İstersen ortaçağdan gidebiliriz, Avrupada yıkanmanın günah olduğu, sokaklara b.k kovalarının döküldüğü, hayatında 1 kez yıkanan adamın bu yüzden "hristiyan azizi" ilan edildiği?

Veya biraz daha erken çağa dönebilirim, Endülüs kütüphanelerinde 100binlerce kitabın olduğu, Buna karşılık çok kitaba sahip olduğu için "bilge charles" denilen fransız kralının 800 tane kitabı olduğu dönemler?

İleri taşımak gerekiyorsa, 1600lerde yapılan Versay sarayında tuvaletin bile olmaması asillerin koridorlara veya şömineye ihtiyaç gidermesi.

Buna karşılık Bosnada Gazi hüsrev beyin, Devlet kesesinden umumi tuvalet, cami, kilise ve sinagog yaptırması?
Aynı dönemde Fransada Aziz Bartolomos Katlimıyla farklı mezheptek,i onbinlerce hristiyanı 1 gecede katletmesi.

Ben size islam tarihi bir çiçek bahçesidir demiyorum. Fakat çoğunlukla Çok daha iyi bir örnek çıkartmıştır.

SOn 2 yüzyılda bir gerileme, kültürel yozlaşmışlık ve sosyal çürüme olduğunu asla inkar etmem.

günümüz müslümanları genel olarak cahil ve kitabından habersiz onuda kabul ediyorum.

din adına terörizm yapan boko haram gibi 2bin kişiyi katleden gruplar var, oda bir gerçek.

fakat ben diyorum ki, din adına katliam yapanlar yüzünden dini yargılayamam.
6666 ayetten 10 tanesiyle sizin dininiz sadece savaşı savunuyor dedirtmem.
TÜm müslümanlar barbar hepiniz katilsiniz diyene yalan söylüyorsun demek boynumun borcudur
  • KaraSakall  (10.01.15 12:04:25) 
@alm est:

mavi ekran verince tartışmayı yav he he seviyesine indirmek

yav he he demenden ben ne dersem diyeyim, senin saygı çerçevesinde cevap vermeyeceğin, amacının adamakıllı bir münakaşa ve konuşma olmadığı belli. Sen burada hakaret ve küçük görme, aşağılamak maksadıyla hareket ediyorsun.

ben sana ne kadar örnek versem, açıklama getirsem gene bana sayygı göstermeden, sadece bana saldırmak amaçlı hareket edeceksin. O yüzden seni ciddiye almıyor ve muhatabım kabul etmiyorum.

öncelikle konuştuğun insana saygı duy ve insan gibi davran. Senin seviyenle benimki bir değil ve ben seninkine inmeye gerek duymuyorum.
  • KaraSakall  (10.01.15 12:07:32 ~ 12:09:11) 
6666 adet ayetin hepsinden sorumluysan içindeki o 10 ayet çok ama çooook önemlidir hocam. islamın bir reforma ihtiyacı vardı yapılmadı. bundan sonra ne olur belli değil. ama orta çağın avrupası ile kıyas yapmak nedir, kime ne fayda getirir. zaten belli islam coğrafyasının epey bir süre daha önde olduğu ama bu, bugünkü realiteyi değiştirmiyor, napalım yani avrupalı tuvalet alışkanlığını bizden geç edindiyse. kuran'ın içinde günümüz hümanizmanısa çok aykırı yargılar bulunmaktadır ve yalnızca müslüman olmayanlar değil, bu çağa ayak uydurmuş, batıya entegre olmuş müslümanlar bile bundan rahatsızlık duyuyorlar ve tek denebilen "gerçek islam bu değil". mesele gerçek islamın hangisi olduğu değil, büyük kitlelerce gerçek olarak algılanan islamın neden bu olduğudur.


  • ruhi bir banyo  (10.01.15 12:11:22) 
Sakın yanlış anlama tabii ki önemli. 6666 ayet var bunlar önemsiz asla demedim, öyle bir şey anlaşıldıysa geri alıyorum.

Orta çağ değil, yeni çağdanda bahsettim.

Tarihin bilinen 1400 yılı varken İslam sonrası 1300ünü göz ardı edip sadece son 100 yıla odaklanmak tarihi biraz çarpıtmak oluyor.

Hümanizm derken hangi hümanizmayı alacağız?
Günümüz hümanizmi malezyada Çinde köle işçilerin emeğiyle giyinen yiyen içen avrupalı doymuş kitlenin ama "bunlarda olmuyor azizim" tarzı şanzelize muhabbetlerinden ileri gidemiyor.

İsrail 3 ayda 1700 kişiyi katlederken ses çıkartmayan arap amk nolucak hümanizmasını mı?

Uygurlarda her ay 50 kişiyi idam eden Çin Hümanizması mı?

Eski sömürgelerinde istemediği bir yönetim başa geçtiği an müdahele eden, iç savaşı destekleyen Fransız Hümanizması mı?

Belçikada Rwanda da Tutsi hutsi ayrımı oluşturan sonra 100.000 kişinin soykırıma uğramasını izleyen belçika Hümanizması mı?

400.bin libyalıyı toplama kamplarında yokeden İtalyan hümanizması mı?

Doğu Almanyada 1.000.000, Berlinde 100.000 kadına tecavüz eden Rus hümanizması mı?

Hümanizm İnsanlık katliamından sorumlu olan avrupanın doymuş ve hırsız kitlesinin ama biz haklıyız biz doğruyuz zira siz barbarsınız doğu despotizmi var diye savunduğiu öne çıkarttığı iyi değerler barındıran ama aslında paravan bir görüştür.

Fransız ordusu afrikanın ağzına sıçarken, pariste oturan aydın fransız hümanizm üzerine güzellemeler yazar k, bu aslında aydın avrupalının aslında yamyam afrikalıyı öldürmesinin bir gerekçesi oluşsun.

zira müslümanlar teröristtir ve ABD drone'ları afganistanda 20 çocuğu öldürdüğünde aslında geleceğin teröristlerini öldürüyordur.
  • KaraSakall  (10.01.15 12:21:02) 
Bugünün en barışsever görünümlü ülkesi İsveç silah ticaretinde ilk 10da.

İsviçre Diktatörlerin, mafyanın yasadışı kara tiacaretin bankası.

Danimarka 2. dünya savaşı sonrası topraklarında ki 100.000 almanı toplama kamplarında toparladı, binlercesi açlıktan öldü.

Balkanlarda Rus destekli sırp hükümeti 1993te soykırım yaptılar ama adını etnik temizleme koydular. Adamlar büyük sırbistanda müslüman kalmayacak diyordu.

Bunlar olurkan Hümanizm neredeydi?
Bunu savunan avrupa neredeydi?
  • KaraSakall  (10.01.15 12:25:32) 
İslam ülkelerinde tam anlamıyla din ve ifade özgürlüğü sağlanmadan herhangi bir gelişme olacağını düşünmüyorum. Ortaçağ Avrupası ile de karşılaştırmak saçma bence. Adamlar o yapılanları bugün savunmuyor ki. :) En özgür denilen Türkiye'nin hali bile ortada. Yüzyıllar boyunca insanlara diğer din ve mezheplere, milletlere karşı nefret aşılanmış. Bunun kolay kolay aşılabileceğini sanmıyorum. Az biraz dünya çapında geçerli bir mesleği olanlar, yurtdışı ülkelerde iş kovalayacak. Bu fırsatı olmayanlar da, bu cehennem de yaşamaya devam edecek ne yazık ki. Başka yapılacak bir şey yok.


  • maxim gorki  (10.01.15 12:27:41) 
yüzyıllar boyu insanlara nefret mi aşılandı?

Protestanlar katolikler birbirini boğazlarken, yahudiler hain millet olarak avrupadan sürülürken Osmanlıda tüm milletler 19. yy ulusçuluk akımına kadar birlikte yaşadılar.
  • KaraSakall  (10.01.15 12:33:00) 
Bakın dünyadaki halinize, egemen olduğunuz her coğrafya bataklığa dönüşmüş. İnandığınız tanrı olsa gerçekten, utanırdı sizden. Olaylar ne kadar maşa ve mihrak olsa da, biat fıtratınızda var. bu sebepten her coğrafyanızda kargaşa ve fanatizm var

Şunada bir cevap vereyim.

1850de Ortadoğu bataklık mıydı?

veya Balkanlar?

veya 1760ta?

1640ta?

Ortadoğu Bataklığı Müslüman-Türk yönetiminin O topraklardan çekilmesinden sonra, Empreyalist Britanya ve Fransız sömürgeci zihniyetinin ürünü ve sonucudur.

100 yıllık bir tarihtir.

demekki Ne zamanki aydın avrupa elini ortadoğuya sokmuş ve petrole konmak istemişse o zaman bataklık oluşmuş.

Tabii buda bizim suçumuz. yeterince "savaşçı" olamadık bizden daha iyi savaşan topluluklara topraklarımızı teslim ettik.

SOnuç olarak iyi savaşçılar olan ama ahlakı kötü olan emperyalizm ortadoğunun ağzına ssıçarken, kötü savaşçı olan bizler bir şey yapamadık ve izledik.
  • KaraSakall  (10.01.15 12:44:27) 
Aynı dönemde müslümanlar arasında da Sünni-Şii savaşı vardı. Yavuz Sultan Selim-Şah İsmail Savaşı ve sonuçları ortada. Bugün hala Işid,Safevilere karşı savaşıyoruz diyor.

Osmanlı da, emperyal bir devletti ve emperyalistti. Bugün nasıl Kürtler ayaklanıyorsa, o zaman da Araplar, Yunanlılar, Bulgarlar vs... ayaklanıyordu. Osmanlının o toprakları savaşarak korumasının zaten mümkünatı yoktu. Zaten son 300 yıl boyunca, Rusya korkusundan İngiltere ve Fransa desteğiyle ayakta kalan bir devletti. Petrol keşfedilince de, Osmanlı'yı ayakta tutmalarına gerek kalmadı.

Ben açıkçası İslam'ın içeriği itibariyle diğer Semavi dinlerden daha şiddete meyilli bir din olduğunu düşünmüyorum. Hatta baktığımız da, o çok küfrdilen Emeviler döneminde dahi İbn-i Sina, İbn-i Rüşd gibi insanlar yetişmiş. Bu insanlar bugün yaşasa direkt kafaları kesilir. Çünkü, İslam'ın en temel öğretilerini eleştirmiş insanlar. Hatta, o zaman Medreselerde Ateizm kürsüleri varmış. Bugün Sudi Arabistan'da, kadınlar ehliyet talep ettiği için, dinden çıkmakla yargılanıyor.
  • maxim gorki  (10.01.15 12:55:09 ~ 13:07:05) 
bana bu duyuru altında cevap
vermiş tüm müslümanlardan özür diliyorum. tüm söylediklerimi geri alıyorum. tükürdüğümü yalamak da denebilir buna. islam kesinlikle hoşgörü dinidir.

(alm est senin müslümanlara cevap veren kafana sokayım, sende akıllanma yok)
  • alm est  (10.01.15 14:21:07) 
mantıklı, temel bir takım şartları sağlayabilen kişilerle tartışılır. sübyancıyı, uyuşturucu bağımlısını kutsal kabul eden adamla tartışılmaz, katliamcı, ırkçı, halk düşmanı kişiyle tartışılmaz, en fazla üzerlerine ateş açılır. nefesinizi boşa harcamayın gençler bu ortamda.


  • rygard  (10.01.15 17:20:37) 
Biriniz lafa gerizekalı adamla başlıyor, diğeri gelmiş benim peygamber dediğim adama sübyancı ve uyuşturucu bağımlısı diyor.

Konuşma karşılıklı saygı çerçevesinde ve iyi niyetle olur, hakaret eden ucuz insanlarla olmaz.

kafanıza göre takılın.
  • KaraSakall  (10.01.15 17:38:09) 
"Hiçbir düşünme düzeni öldürülmeyi hak etmez. Din, inanca dayalı örgütlü şiddettir."


  • bluebey  (11.01.15 19:35:04) 
tüm yazılanları okudum, su ana kadar kabasakal ı tavrından ve konustuklarından oturu kutluyorum. müslümanlıgı destekledigi icin degil, altı boş desteklemedigi, ornekler verdigi, kibar olduğu için.


  • sage  (11.01.15 19:45:04) 
araştırmaya devam eden birisiyim, dinci biri geçse karşıma çok güzel sıkıştırırım arkadaşı.

ama olmamış hocam, doğru yerden yakalayamamışsın. birkaç cımbız, birkaç da hepimizin bildiği ayet yazmışsın bitmiş. daha kaliteli çalışmalar görmüştüm.

olmamış.
  • günde 3 litre kola içen adam  (11.01.15 19:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.