[]

5+1 Analog Sistem

merhabalar. elimizde aşağıya fotoğrafını koyduğum vestel'in yaklaşık 10 sene önce verikleri bir 5+1 sistemi mevcut.
eskiden bunu televizyona bağlamak için bir de dvd'si vardı, onu kullanırdık.

fakat sorun şurda, dvdsi taşınma sırasında kaybolmuş. ben bu ses sistemini çok beğeniyorum ev için son derece ideal ve film izlemek çok keyifli oluyor atmak istemiyorum.

şimdi sorum şu; ben bunu televizyondan (usb ya da hdm ile) film izlemek için, hatta televizyon izlerken sesi sistemden almak için nasıl kullanabilirim?
eskiden dvd'den tv moduna getirir o şekilde hallederdik, fakat 10 sene önce scartla falan bağlardık.

bunun için önerebileceğiniz ucuz yollu ekstra bir alet (dvd amfi vs)(mümkünse hdmi girişli) ya da daha iyisi kablo dönüştürücü falan var mıdır? teşekkürler :)

 
tr'de ucuz yollu amfi diye birşey yok. en ucuz avr 700-800 lira. 2. eller 500 lira hdmi'lı. amfi deyince bütün kekoların aklı çıkıyor çünkü. benimde creative gigaworksten kalan uydu hoparlorlerim vardı, en sonunda paraya kıyıp gidip pioneer vsx 921 aldım.

analog ses çıkışı olan dvd-bluray playerlar var ama onlarda üst segment ürünler. çin pazarı veya bit pazarına bakman lazım senin eski ürün gibi birşey bulmak için ama imkansıza yakın bulman.
  • paulie walnuts  (10.01.15 03:22:04) 
Şu belki iş görür ama yapacağınız masrafa değmez bence;

www.playvision.com.tr
  • johnmalkow  (10.01.15 06:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.