[]

bedelli askerlik

biliyorum bu tür sorular çok soruldu şu dönem ve kesinlikle adil bir şey değil bedelli askerlik fakat son zamanlarda ciddi ciddi düşünmeye başladım.87liyim ve okulum seneye bitiyor psikolojik olarak pek sağlıklı olduğum söylenemez ve askerliği yaparsam eğer kısa dönem de olsa zoraki yapacağım can atarak gittiğim bir yer olmayacak.hali hazırda 6000 peşin versem diğerini de kredi çekip verio kurtulayım diyorum.Bu yaptığım çok mu kolaycılık oluyor veya zordan kaçma.Bazıları askerlik yapmayanın olgunlaşmayacağından felan bahsediyorlar fakat yıllar öncesinden askerliğini yapıp halen bi bok bilmeyen arkadaşlara sahibim.Benim mi kaçırdığım bişeler var? Klişe bir başlık ama yine de sizin görüşlerinizi almak istedim nedense.




 
askerlık kadar gereksiz, ömür törpüsü bişi olamaz.


  • all girls dream  (09.01.15 22:48:23) 
askerlik adamı olgunlaştırıyorsa benim mal kuzenimin gün geçtikçe daha da gerizekalı olmasının sebebi nedir??

askerliğe gitmek istemiyorsan, bedelliden yararlanma imkanın ve paran varsa yap bedelliyi. kolaycılıksa kolaycılık. o altı ayı kaybetmeyi bırak işin bi de tehlikesi falan var.
  • elorelia  (09.01.15 22:48:41) 
bedelli askerlikte tek mantıklı koşul; çalışıyorsan ve kazandığından memnunsan kesinlikle bedelli yap, bunun dışında herhangi bir durum mevcutsa git yap ve dön.


  • naelektrisan  (09.01.15 22:53:28) 
zaten eğitim sistemi boktan, tasarlanmış toplumsal sistem sorgulamayanın ve gerizekalının prim yaptığı bir halde. az buçuk gençlikten gelen yaratıcılığı, örgün eğitim içinde yok edilmemiş iki gram merak ve şevki de askerlik sayesinde yok ediyorlar işte.

Askerliğin insanı yonttuğu kesin ama bu iyi bir yontulma değil. Hele natonun ordusu için, halk düşmanı bir devlet anlayışını savunmak için asker olmanın savunulabilir kenarı köşesi yok.

askere gitme, asi ol.
  • rygard  (09.01.15 22:53:38) 
İçimde ne nefret var kusmak istediğim bu konuda ama susuyorum. Çek paranı. Okulunu da bitir hemen iş bul ödemekte zorlanma. Gerekirse sürün ama zamanını harcama.


  • kablelvuku  (09.01.15 23:14:00) 
Bn 40 kişiyle aynı anda duşa girmek istemiyorum.


  • phoenixboy  (09.01.15 23:25:07) 
ver parayı kurtul. hiç gurur yapma


  • rosencruz  (10.01.15 02:16:06) 
güzel kardeşim eğitim görmemiş düşünce yapısına sahip olmayan birisi askere gittiği zaman düzeni disiplini astını üstünü maalesef dayak yiyerek öğrenmiş oluyor.askerliğin sana katacağı bir şey var mı bilemem okuma yazma bilmeyen kıçını temizlemeyi bilmeyen aklı bir karış havada olan adam döndüğünde normal bir insan gibi göründüğünden dolayı toplumda askerlik erkeği adam eder diye saçma bir inanış var.
kısa dönem durumu da aynı şekilde seni ve senin gibileri zorlamadan bir an önce 5 buçuk ay dolsun da gitsin havasında takılıyor iki taraf.
her şey bir yana sen kendini bilmiyor musun kardeşim de askerliğin seni olgunlaştıracağı düşüncesine kapıldın.
seneye mezun olmadan bile yazın bir iş ayarla kendine kredine de kısmi ödeme yap kurtul.askerlik borcun olacağına bankaya borcun olsun.
işin adil olma durumu tartışılır adil olduğunu söyleyen de haklıdır adil olmadığını söyleyen de haklıdır.herkesin kendine göre gerekçeleri var.hepsine de saygı duymak lazım.iş yerimde benimle de kafa bulmaya çalışıyorlar lakin hiç önemsemiyorum.yapıştırıyorum cevabı çünkü biliyorum onların elinde öyle bir şans olsa koşa koşa gider yaparlardı.
neyse velhasıl sen çek kredini ver parasını kurtul
  • arafa  (10.01.15 02:50:43 ~ 02:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.