[]

breaking bad balon mu yoksa

öncelikle şu an 3.sezon 7. bölümü izledim. büyük beklentilerle başladım. malum biliyorsunuz. sayfalarca ekşi sözlük yazısı, nereye baksam en iyi dizi diyen bi sürü insan.

friends' den tuttta entourage' e ordan oz' a kadar izlemiş biri olarak. onlarca filan dizi. (bkz: riget) var lan efsane bilen bilir.

her neyse beklentileri çok mu yüksek tuttum? yoksa diğer bölümler mi harika? beklentilerimi spoiler vermeden düşürün. olmamı?

ulan yoksa içinde iki kimya bilgisi var diye liseliler siz mi abarttınız?

ha son olarak dizi izlenior ama izlerken bile akılda bi sürü saçma soru geliyor.

allahını seven söylesin. ben mi çok yüksek tuttum beklentileri?

Edit: bu iki üstteki soru ne böyle. breaking bad' e en iyi diyen oz' u izlemeli filan. kim diyor en iyi?

 
@podrostok valla ayaklarım sanki termal havuza girdi.

düşürün abi şu beklentiyi daha da düşürün.
  • rononoa zoro  (09.01.15 22:40:23) 
3. sezon en durağan sezon. Gittikçe nirvanaya ulaşıyor dizi.


  • khan shabbir  (09.01.15 22:53:49) 
çok büyük bir balon hemde. ben de çok övüldüğü için izledim ama ne öyle ekstrem bir oyunculuk gördüm ne de oha dedirtecek bir kurgu. baya normal dizi işte.


  • exordinary  (09.01.15 22:59:03) 
@exordinary yani bende şu ana kadar. öyle süper bi oyunculuk. süper bi kurgu göremedim. ayrıca şu an dizi bitse 3.sezon 7.bölümde kimse niye bitmiş demez havası var. sanki türk dizileri gibi 1 ay önceden yazılıp sunuluyor gibi bir havası var.

cidden böyle devam ederse. bence bu dizi üzerinden analiz yapılması lazım. kimler bu işi abartıyor
  • rononoa zoro  (09.01.15 23:04:54) 
değil. balon olan bir dizi varsa o da game of thrones. onu da izliyorum gerçi.


  • neil manke  (09.01.15 23:11:04) 
balon değil. abartıldığı kadar da değil ama. iyi bir dizi.

edit: işte alttaki arkadaş gibi fanatikler yüzünden beklentiler yükseliyor. adam tamamen zevk meselesi olan bir konuyu namus meselesi haline getirmiş savunuyor. e sonra da haliyle beklentiler yükseliyor. o kadar ki beğenmeyenlere hakaret edecek seviyeye gelmiş. ilginç.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.01.15 23:13:03 ~ 23:44:19) 
her güzel şey gibi önce az kişi tarafından bilindi, izlenildi. ondan sonra bir popülerleşme trendine girdi. ve gereğinden fazla popülerleşen her meta gibi şu anda bok atılma sürecinde. adam breaking bad'e balon diyor. mesela çoğu insan dizinin en iyi bölümlerinden biri olan s03e10 fly bölümüne uff bu ne ya der. e haklı çünkü önüne sunulanlar arrow, walking dead, suits gibi çerezlik diziler. alışmış onlara.

breaking bad efsane klasmanında bir dizidir(six feet under, oz vb). neden bu kadar övüldüğünü anlamıyorsanız kasmayın size uygun dizilere geçin.

edit: üstteki arkadaşa. tamamen zevk meselesi olan bir mevzu değil maalesef. psikolojiye, realizme, ahlaka ve daha bir çok noktaya başarılı bir şekilde temas eder breaking bad. suç ve ceza ile çok benzeşir(elbette edebi bir eser olmaması nedeniyle onun kadar ayrıntılı veremez düşünceleri)

bir de forever, house, sherlock, arrow gibi süper kahramanlı diziler vardır. zaman geçirtir çünkü amacı budur. ha sen eğlence amaçlı dizi izleyen adama bir bölüm sinek izletirsen bu adam orada sadece sinek görür ve sıkılır. denklem bu kadar basit.
  • antikadimag  (09.01.15 23:35:31 ~ 23:58:09) 
beklenti yüksekse ne izlersen izle hayalkırıklığı yaşaman normaldir. breaking bad fanatiği falan değilim ama izlediğim en iyi dizilerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. beklentin azalsın istiyosun ama ben tam tersini söylemeye geldim. ben bu diziyi s02e02'de bıraktım. sonra baktım çok konuşuluyo, dedim lan bi izliyim noluyo acaba. 3. sezonda diziye ısındım. sevmeye başladım. 4. ve 5. sezonlarda ise yerimde duramaz hale geldim. işler çok karıştı. son 2 sezon ciddi anlamda efsane. diziyi sıkıcı diye bırakanlar çok şey kaybettiler ki sen de bırakma yolundasın. o yüzden benim tavsiyem bırakma, devam et. dediğim gibi son 2 sezonu çok ama çok özel. şuna da cevap vereyim. hani demişsin ya "içinde kimya bilgisi var diye liseliler siz mi abarttınız". yok abi house değil ki bu, belli bi kesime hitap etsin. uzun lafın kısası breaking bad izlemeyen çok şey kaybeder benim görüşüme göre.

edit: başka bir noktaya daha değinmek istiyorum. bir diziyi beğenirsin beğenmezsin. ama breaking bad'e balon demek messi'ye, ronaldo'ya balon demektir. balon tabirini kabul etmiyorum. sıkıcı de yavaş ilerliyo de. hatta buna en iyi diyen şunu izlesin de ama balon deme.

edit 2: "fly" gibi zorlama ve breaking bad'e yakışmayan, insan ömründen 40 dk çalan bir bölümü dizinin en iyi bölümü ilan eden fanatikler olduğu sürece beklentiye girmen ve diziden zevk almaman normal. bıktım şu zihniyetten.

edit 3: bir de şu beklenti olayına isviçreli bilimadamlarının bi el atması lazım. evet genelde bir dizi/filmle ilgili büyük bir beklenti içindeysen hayalkırıklığıyla sonuçlanır. ama genelde işte. her zaman değil. aksiyon temalı dizileri seven biriyim. uzun süre 24'e başlamadım, sevebileceğimi düşündüğüm halde. 9 sezon olması gözümü korkuttu. ama en sonunda dayanamadım izlemeye karar verdim. ve izleyen arkadaşlarımdan dinlediğim kadarıyla büyük beklentiye girdim. anlatılanlardan "bu dizi tam benlik" modundaydım. ve aynen de öyle oldu. beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. ha ben bu konuya niye bu kadar taktım. onu da anlamadım. en iyisi yatayım ben.
  • lionel andres  (10.01.15 00:36:39 ~ 01:01:08) 
breaking bad'i bu akşam 3. kez bitirmiş biri olarak kesinlikle balon olmadığını düşünüyorum. zevk meselesi, beğenmemiş olabilirsin.
aklına gelen saçma soruları bana iletirsen cevaplamaya çalışırım.

  • sckxyss  (10.01.15 00:43:25) 
izlediğim en şişirilmiş dizi. vakit kaybıydı benim açımdan.


  • devilred  (10.01.15 00:45:06) 
breaking bad'i bölüm bölüm değerlendiriyorsan hata yapıyorsun. onun bir bütün olduğunu unutmamalısın.

benim izlediğim en iyi dizi. bunu söylüyorum çünkü diziyi sonradan büyük bir beklentiyle, popüler diye izlemedim. dizi beni sardığı için izledim. sabrettim, bekledim, aylarca yeni bölüm için heyecanlandım öyle izledim; ve dizi bittiğinde ortadaki tüm işe hayranlık duydum.
  • m e l t e m  (10.01.15 00:50:55 ~ 00:53:25) 
bölüm bölüm değil bütün hikayeye bakmak lazım breaking bad de. yavaş ilerliyor doğrudur ama gerçekçi olması ve hikaye bunu gerektirdi. the wire gibi sopranolar gibi.

zaten bu kadar övgüden sonra beklentini yüksek tutman normalde , ne tarz yorumlar okudun merak içindeyim . offf full aksiyon , çatışma , akıcı senaryo benzeri yorumlarsa hayal kırıklığın normal. bb'nin esas övülmesi gereken noktaları senaryosu , kurgusu ve muhteşem oyunculuklarıdır . ( skyler'a başlığında hala sövülüyor amk alfkdpgm)


neyse işin özü ne istediğin önemli. beklentini yanlış yöne çekip bu efsaneyedr balon deyip bok atıyorsan sorun sende yani. balon var balon var. sikko ejderha kızlı diziye(got) tapan da var himym da sonuçta.
  • cekingen fil  (10.01.15 01:00:31) 
Bana göre balon değil, çok da severim ama başkaları seviyor diye siz de beğenmek zorunda değilsiniz. Herkesin beklentileri ve dizinin izleyiciye hissettirdikleri farklıdır. TV'de reklamını görüp izlemeye başlamıştım yıllar önce, herhangi bir beklentim olmadığı için hayal kırıklığına uğramadım, gayet keyifle izledim. Breaking bad durağan bir dizidir, her bölüm öyle çok da şaşırtıcı, heyecanlı değildir. Çok fazla övüldüğü için öyle bir izlenim bırakmış olabilir sizde. Bu durağanlık keyif vermiyor olabilir.


  • pike  (10.01.15 01:12:45) 
Ben izlemeye başladığımda dizi ünlü bile değildi Türkiye'de bu kadar. Bir kişinin bile yorumunu okumadan başladım, hatta iki kez bırakıp tekrar başladım ve sonuç olarak son derece güzel bir diziydi benim için.

Çok övüldüğü için bir diziye başlanmaz. Beğenebileceğiniz bir dizi ise başlanır.
  • i was made for you  (10.01.15 01:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.