[]

Günah İşledikten Sonra İbadet Etmek

Kendimce bi inancım var, bütün gereklerini yerine getir(e)miyorsam bile bazı şeyleri de es geçmek rahatsız ediyor. İpin ucunun tamamen kaçmasındansa en azından temel olanlara bağlı kalayım düşüncesindeyim ama zaman zaman öyle hatalar yapıyorum ki devamında ibadet etmeye, O'nun karşısına çıkmaya utanıyorum.

Size de böyle oluyor mu? Bu yaklaşımım hatalı mı gözüküyor?


 
oluyor. işin iyi tarafı, çok büyük günahlar dışında sonsuz affın sunulmuş olması. kalpten inanarak tövbe edebiliyorsan utanmana gerek kalmayacaktır.


  • manuel mandalina  (09.01.15 09:13:20) 
olur öyle ama hatalı bi yaklaşım. tövbe edip yola devam inşaallah muhterem müminler.


  • nereye bu gidis  (09.01.15 09:23:15) 
inançlı değilim ama bir hata (günah diyelim) yapınca huzursuz oluyorum ve kendimle hesaplaşıyorum. vicdanım beni cezalandırıyor. tekrarlamayacağıma dair kendime söz veriyorum.

inançların temelinde de bu yok mu zaten? bile bile dahi olsa hata yapmak insanlar için. pişman olmak, hesaplaşmak, tövbe etmek -artık ne derseniz- vicdani bir gereklilik. insan olmanın temeli bu.
  • sanxis  (09.01.15 09:54:11) 
Yuoo olmuyor gecen zina yaptim yine hemen iki subhaneke simdi tekrar iyiyiz.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (09.01.15 09:55:45) 
O utanc samimiyeti gosterir. Hatali bir sey yaptiktan sonra cekinmenin gostergesidir. Bana da oluyor ayni sey. Onemli olan sey o hatalardan mumkun oldugunca az yapip hatali olmayan eylemleri mumkun oldugunca arttirmak.

Elinizden geldigince ibadetinizi yapin, zarar gelmez :)
  • ruhi mucerret  (09.01.15 10:35:06) 
Utanman güzel birşey pişmanlığını gösterir ama ibadet etmemen yanlış.

Hatayı hepimiz yapıyoruz ama önemli olan hata yapmamak değil, bunu kimse yapamaz, hatada " ısrar " etmeyip tövbe etmendir.

Ne olursa olsun ibadetlerine devam etmen gerekli. Sporcuları düşün, antreman yapmaya yapmaya değil, yapa yapa ilerleme kaydediyorlar, en kötü ruh halinde bile olsan, pişmanlık içerisinde bile olsan ibadete devam et.

Olman gereken ruh hali ümit ile korku arasıdır. Yaptıklarım kabul olur, ben kendinimi kurtardım deme yada benim ibadetim zaten kabul olmaz diye ibadet etmemezlik etme. Bunların birinde kibir, birine Allah'ın rahmetinden ümidi kesmek vardır.

Zaten İslam dininde gidilmesi gereken yol orta yoldur, maalesef günümüz müslümanları böyle olmasa bile..

Sen ibadetlerini yap, balik bilmese Malik bilir :)
Hayırlı Cumalar..
  • dereotu  (09.01.15 13:06:02 ~ 13:06:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.