[]

öğrenci apartmanında sabahtan beri su yok.

iski'yi aradım. telefondaki adam, kayıtlı bir su kesintisi olmadığını, sayacın donmuş olabileceğini söyledi. bu gece don olacağından dolayı, sayacı bir bebek gibi sarmam gerekiyormuş. ben de koca bir çarşafı, içine minik bir su torbası koyarak kapının yanındaki sayaca güzelce doladım.
su gelecek mi şimdi yani?
sayaçla ne alakası var peki?
çarşafın içindeki sıcak su torbası sayaca zarar verir mi?
bulaşıklar tavana değecek. sabah da su gelmemiş olursa n'apmalıyım?

 
Donma önce sayaçta başlar sonra giriş çıkoş borularına yayılır dışardan müdahale ile komple çözdürmek çok zor. Belki donma öncesi önlem alınsaydı işe yarardı. Bulaşıkları balkona çıkartıp beklemek tek çare gibi


  • amator filozof  (09.01.15 01:16:47) 
çarşaf işe yaramayacaktır muhtemelen. borular demirse elektrik vs vermek gerekir ki bu da "ay hadi yapalım" diyip yapılabilecek bir şey değil. elektrik tek çözüm değil tabi başka çözümler de var. ama gece gece uğraşılmaz.

sabah gelmemiş olursa (ki muhtemelen gelmeyecek,sabaha çözülmez çünkü donan boru) apartman/site yöneticisine söyle halletsinler.
  • mahone  (09.01.15 01:37:00) 
kettleda su isitip sayacin ustunden doksen nasil olur acaba? sayaca zarar verir mi bilemedim ama bence senin yonteminden daha etkili olabilir.

not: evde su olmadigi halde su dokun dedim ama en azindan hazir su vardir diye dusundum.
  • ne desem bilemedim  (09.01.15 01:42:24) 
Donuk boruları çözdürmek için 50 kettle su lazım


  • amator filozof  (09.01.15 01:48:59) 
Öğrenci apartmanı olunca ne fark ediyor? Normal üç çeyrek boru döşelidir muhtemelen. Öğrenci apartmanlarına özel bir su tesisatı yok diye biliyorum, kaldıki olsa bile apartmana bir aile taşınırsa ne olacak? Bütün tesisat değiştirilecek mi?

Neyse cevaba geleyim; eğer sayacınız eski tip sayaçlardansa nalburdan 5 liraya pürmüz/şalama alıyor ve küçüm tüpe bağlayıp "en kısık ateşteyken" su sayacı giriş ve çıkışlarının 15 er santim ilerisine doğru sabit olmamak şartıyla tutuyorsunuz. %30 ihtimalle açılır.
  • Tears of Devil  (09.01.15 02:41:41) 
teşekkür ederim herkese

@amator filozof, peki bu borular açıldıktan sonra, bir daha aynı duruma düşmemek için ne yapılmalı?

@mahone, birazcık internet araştırmasından sonra telefondaki görevlinin söylediğini yapayım dedim en azından :(

@ne desem bilemedim, sıcak su, sayaca ciddi zarar verebilirmiş, önermiyorlar.

@tears of devil, öğrenci apartmanı olunca herkes bu konularda tecrübesiz olmuş oluyor; çoğu kişi sorunu çözmek yerine arkadaşlarına gidiyor yani iş başa düştü demek oluyor :) sabah bakacağım. önce eski sayaç nedir, neye benzer ona bakmam lazım sanırım.
  • sagittal  (09.01.15 02:53:04 ~ 12.01.15 18:09:54) 
Kartlı sistem mi faturalı mı onu yaz ben yardımcı olurum.


  • Tears of Devil  (09.01.15 09:09:18) 
hiç oynama uğraşma, şantiyede hangi boruya tekmik attıysam elimde kaldı. kırıld zaar ak


  • topkapiaksaray  (09.01.15 10:11:51) 
sayaçı korumak aslında çok basit.

vazelin sür
  • joe dalton  (09.01.15 15:11:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.