[]

Hümanizm Üzerine

"iyilik budalalıktır ve her özgür zihni acıma körleştirir. İyiler ve adiller, sizde gülünecek çok şey var. İyiliğinizin bir çoğu zayıf olmanızdandır." demiş bir düşünür. Katılıyor musunuz?




 
Ben bu lafın üstüne bir gün düşüneyim sonra fikrimi yazarım


  • Eccentric  (08.01.15 20:40:42) 
katılmıyorum.

iyilik ile acıma aynı şey değildir. ben kendimi iyi niyetli bir insna olarak tanımlıyorum. (gerçi bunu başkalarına sormak gerek,neyse) ama acıma duygum pek yoktur.

iyi olmak insanı ne zayıflaştırır ne de acizleştirir. aksine adil olmayı kerizlik görüp, her işinde, hayatında vs'de insanları nasıl üç kağıta getiririm diye düşünen adam bence aciz ve acınası durumdadır.
  • mahone  (08.01.15 20:45:39 ~ 20:47:27) 
kesinlikle katılmıyorum. iyi bir insan olmak için dine ihtiyaç yoktur. geçmişten günümüze bütün filozoflar daha iyiye ulaşmak, daha erdemli olmak için çabalamış. ve ben iyi, erdemli, adil olmanın insanlığın özü olduğunu düşünüyorum. aksini düşünenin bozuk olduğunu düşünüyorum. ben dinsiz olarak böyle düşünüyorum. dini öğreti açısından bakarsak da buna yönlendirme vardır. mesela kabala'da aktif insan olma durumu vardır. tasavvuf'da da öyle, islam'da da öyle.

@mahone'nin söylediklerinden belki şu anlam çıkarılabilir. İnsanı bu kötü duruma iten sistemdir.
  • secilmis uye  (08.01.15 20:49:49 ~ 20:51:14) 
yo.


  • mayaa  (08.01.15 20:51:52) 
Sağlam Müslümcüymüş o düşünür.


  • amarikanya fitbolcusu  (08.01.15 21:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.