[]

statement of purpose, motivation letter veya adına ne diyorsanız

bu lanet şeyi yazmam gerekiyor. herkes gibi ben de internette hayvanlar gibi araştırma yapıp bir türlü başlayamadım.

tavsiye lazım. her şeyi bırakıp kaçasım var.


 
yüksek lisans içinse çok da dert etme.insanlar onu okumuyor bile.


  • rakicandir  (08.01.15 19:16:41) 
tr üniversitelerinin hiçbirinde çok önemli değil. ama insan kendi imzasını taşıyacak bir yazının tatmin edici olmasını istiyor. o mektubu yazmak derttir.

yurtdışı için ise anahatlarıyla bir mektup yazacaksınız. göz ata ata, değişecek noktaları göreceksiniz. bir 2 hafta falan bu mektubu kırıp dökme ve yeniden oluşturma dönemi yaşanır.

ha son gün yazıp veren arkadaşım da oldu.

neden o alanda eğitim almak istediğiniz ve daha önce neler yaptığınızı özetleyeceksiniz kısaca.
  • antikadimag  (08.01.15 19:20:41) 
ABD'deki okullara başvuruyorsunuz; okuyorlar. Bence sorunun başlayamamak. Yapman gereken ise hemen bir tane yazmak ve onun üzerinde 40 defa geçerek iyice mükemmelleştirmek. İlk taslağın iyi olması gerekmiyor.


  • hiko seijuro  (08.01.15 19:22:44) 
yurt dışı için yazmaktayım. "iyi bir motivational letter seni kabul ettirebilir" diyenler de var epey. bu da açıkçası hiç yardımcı olmuyor. baskı daha da artmakta.


  • sulphur  (08.01.15 19:22:50) 
Stres altında böyle iki büklüm olup iş yapamıyorsan, korku artınca elin ayağın birbirine dolaşıyorsa bu iyi bir şey değil genç arkadaşım. Onun yerine icraata geç, bir şey yapmaya başla, düşünmek seni bir yere götürmez. Yaz bir taslak, ilk seferinde boktan olsun önemli değil, sonra onu düzelte düzelte iyileştir.


  • hiko seijuro  (08.01.15 19:45:04 ~ 19:49:08) 
çok inanma o iyi bir mektup seni kabul ettirebilir geyiklerine. motivasyonunu ve alanla ilgili projelerini, çalışmalarını anlatıyorsun en fazla. kimse çalışmanı görmeden sadece title'a bakarak karar veremez bir şeye.

neye göre akredite edildiği belli olmayan üniversitelerinden 3.5+ gpa ile mezun olan çinli ve hintliler ise yazdıkları tornadan çıkma mektuplarla kabul alırlar.

yani kabul alabilecek seviyedeysen zeki bir kalemden çıkmış olduğu belli olan mektup diğer benzer adaylara göre fark yaratacaktır. ama notlarım pek iyi değil letterla telefi ederim düşüncesi, hayal.
  • antikadimag  (08.01.15 19:51:51 ~ 19:54:05) 
başladım yazmaya.

tübitak'a başvuru yaptım burs için cevap bekliyorum diye yazsam negatif mi olur acaba? (bitirme projesi için)
  • sulphur  (08.01.15 19:55:34) 
Benim danışman hocam motivasyon mektubumu beğendiğini özellikle belirtmişti ve kendin mi yazdın diye sormuştu, ardından da "bazı mektupları akşam evde açıp okuyuarak gülüyorum" minvalinde bir şey söylemişti. ABD'deki okullarda önemli olabiliyor yani bu olay, birinci elden biliyorum.


  • hiko seijuro  (08.01.15 20:05:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.