[]

Harici diskte biçimlendirme uyarısı

500 gb'lık harici diskimde sayısını bilmediğim film arşivim mevcut. Fakat filmlerin bulunduğu klasöre giremiyorum. "Diski kullanabilmek için önce biçimlendirmeniz gerekli" uyarısı alıyorum ve dosya boş gözüküyor. Biçimlendirsem filmler silinir, biçimlendirmesem gönül razı değil.

Ücretsiz veri kurtarma programı indirdim (R-studio), 2 gündür tarıyor diski, daha da tarayacağabenzer.

Önerisi olan?

 
hard diski bir kaç kez çıkarıp tak,
sonra bilgisayarımdaki simgesine sağ tık-özellikler-araçlar-hata denetimi-hataları tara onar

  • kutukcu  (08.01.15 18:17:17) 
Öncelikle geçmiş olsun.

2 Hafta önce aynı sorun 1 tb'lik harddiskimin başına geldi. USB çoklayıcıdan çalışan harddiskimde sorun yaşadım. İlk olarak size tavsiyem eğer harddiskiniz usb çoklayıcı ile bilgisayara bağlı ise oradan çıkarıp cihaz (masaüstü/laptop vs) üzerindeki usb çıkışlarına bağlamanız.

Sorunun çözümüne gelince;

Ben nasıl düzelttim onu yazacağım. Başka hiçbir yol denemedim onu da belirteyim.

chkdsk C: /r :Hataları onarmak, bozuk bölümleri bulmak ve okunabilen bilgileri kurtarmak için, komut isteminde chkdsk birim:/r yazın ve ENTER tuşuna basın.

Ben bu şekilde tarama yaptığımda 1 TB disk için yaklaşık 60 Saat süren bir tarama yaptım. Tarama sonunda diske erişim sağlayabildim. Sabırla beklemek gerekiyor ama kesinlikle çözüme kavuşuyorsunuz. Veri kurtarma programları ile uğraşmayın çünkü hdd'de kurtarılacak birşey yok sizden dosya silinmedi sadece onlara erişemiyorsunuz.

Kolay gelsin.
  • Son Müzakereci  (08.01.15 18:27:08 ~ 18:29:21) 
@Son Müzakereci "Yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. Bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir." diye uyarı çıktı.

@kutukcu şuan tarıyorum bakalım olacak mı
  • once upon a time in trabzon  (08.01.15 21:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.