[]

Yüzüklerin Efendisi Hk.

Sonunda okumaya vaktim var. Yıllarca filmi izlememek için baya çaba sarf ettim sırf okuyacağım diye.

Ben normalde 3 kitabı ayrı ayrı alacaktım okuması daha kolay diye. Ama hepsinin bir arada olduğu basımda notlar vs daha fazlaymış, ayrı ayrı olunca bazı kısımlar atlanıyormuş (notlar, açıklamalar vs) gibi şeyler duydum. Ne kadar doğrudur?

Bir arada dediğim şu: www.dr.com.tr

Ayrı ayrı dediğim de bu: www.dr.com.tr

 
bende hem özel basım kırmızı kitap var hem de üç tane ayrı cilt olanlardan. akşam gidince bakarım dediğin kısımlara.


  • battal gemalmaz  (08.01.15 15:49:59) 
kitapların tek cildi bile baya kalındı. üçü bir arada olanı tuğla kadar olması lazım. yanımda taşımam sadece evde okurum dersen alınabilir.


  • inheritance  (08.01.15 15:50:22) 
bende ebooku var heralde o kadar kalın kitabı okurken yorulurdum normal haliyle. tek cilt olanı var istersen gönderebilirim


  • sta  (08.01.15 15:58:35 ~ 15:58:50) 
Tek ciltle okunmaz, o fetiş objesi gibi.


  • whoosie  (08.01.15 16:31:35) 
whoosie +1

o tek kitap, kitaplıkta dursun diye var. ondan bi şeyler okumak çok zor, ben arada sıkılınca açıp 1-2 sayfa okuyorum ama tüm seriyi oradan bitirmeye çalışmak işkence olur

siz ayrı ayrı alın çok severseniz tek kitabı zaten sonra alırsınız
  • littlejack  (08.01.15 17:03:22) 
Kırmızı kitap diğer kitapların tek ciltte basılmış hali sadece. Diğerlerinden farklı olarak kitabın sonunda şu bölümler var:

Ek A - Aragorn ile Arwen'in Öyküsünün Aktarıldığı Bir Bölüm (6 sayfa)

Ek B – Yılların Öyküsü (Batı Ülkelerinin Kronolojisinden Bir Bölüm) (6 sayfa)

Ek E – Yazım ve Yazım Kuralları (14 sayfa)
Kelimelerin isimleri ve telaffuzları, sessiz harfler, sesli harfler, vurgu, yazım, feanor harfleri, cirth başlıkları var.

Ek F – Üçüncü Çağ Dilleri ve Halklar (6 sayfa)
Elfler, insanlar, hobitler, diğer ırklar hakkında bilgi veriyor.


Şunu da söyleyim. Bendeki 3 ciltlik kitaplar 99 senesinde alınmış ilk baskıları.
kırmızı kitabı ise 2010'da aldım, dördüncü baskı.
Üç ciltlikleri defalarca okudum ama kırmızı kitabı hiç elime alıp uzun uzun okuduğumu hatırlamıyorum. İlk aldığımda birkaç hafta elimde gezdirmiştim ama baştan sona okumadım.
  • battal gemalmaz  (08.01.15 20:17:57 ~ 20:19:32) 
Hepinize çok teşekkür ederim. Bu durumda en mantıklısı 3 bölüm olarak almak :)


  • pokerface  (09.01.15 09:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.