[]

instagram'ın zengin türk çocukları?

bu başlığı görmüşsünüzdür belki.

ama başlığın altına yazılanlar rezillik değil mi?

elemanların ne orospuluğu kalmış ne orospu çocukluğu.

hepsine de baktım yemin ederim absürt tek fotograf ferrari'de nargile içen elemandı.

başka ne var ki fotolarda da herkes bu kadar kin kusmuş. herkes fakir yada orta sınıf sanki. evet gelir adaletsizliği var da bu çocuklar mı yaptı yani bunu? gidin devlete sövün abi.

neymiş bentley'de simit yemiş. sanane amk ne yerse yesin. simit yiyemez mi yani? hemen samimiyetsiz, görgüsüz lafları.

bu kadar parası olacak da kullanmayacaklar sanki. karda jakuziye de girer, ferrai'ye de biner, helikoptere de.

çok sinir oldum ve asıl o insanlara kin kusan, boş insanlara sinir oldum resmen.

gerçekten yazılanlar saçmalık ve kin içinde yazılmış şeyler değil mi? yoksa ben mi yanlış düşünüyorum?

 
Valla abi açıkçası bazılarına baktım ve hak veriyorum. İnsan zenginse ekstra alçakgönüllü olmalı bu var ya zenginliğin ön şartı gibi bişey. Bu bebelere bakıyorum yok karılar yok kızlar. Tabi insan biraz kıskanıyor ne yalan söyleyeyim ama bana çok yavşakça geliyor yani.

edit: bikaç salak hemen mesaj attı da, benim halim vaktim baya yerinde, baya yani. neyse.
  • Solem2  (08.01.15 14:59:32 ~ 15:12:36) 
bence doğru düşünüyorsun


  • sta  (08.01.15 14:59:33) 
Haklısın, eziklikten, ulaşamamaktan doğan kompleksli ifadeler. Bunu diyenler ellerine fırsat geçtiğinde bu tür fotoğraflar çektirenler olur genelde. Adam ortamlara girip çıkıyor, tabi ki oralarda fotoğrafı olcak. Gerekirse havasını da basacak.


  • Lola90  (08.01.15 15:02:44) 
(bkz: kıskançlık)

doğru düşünüyosun.
  • enfarktus  (08.01.15 15:06:49) 
kullansınlar paralarını tabii ki. ama neden ilan ediyorlar? nerede kaldı eski istanbul zenginlerinin görgüsü. bunların yaptığı iğrenç görgüsüzlük. bentley'de simit yesin, ben de yerdim. ama o fotoğrafı koymasın, elimde simit altımda bentley diye. onların ilan edilen bir fotoğraf olduğunu unutuyorsun, yiyemez mi ne alaka? yaşam şekli sorgulanmıyor burada.

bunu hali vakti yerinde olan biri olarak yazıyorum.
  • sacmalama istersen  (08.01.15 15:08:52 ~ 15:12:49) 
kedi eremediği ete mumdar der.o hesap bizim ki emin ol zengin çocuklarını eleştirenler onların mal varlığının onda birine sahip olsalar fotoğraflardakilerin hepsini yaparlardı.


  • kuzey li  (08.01.15 15:09:16) 
işte bunlar hep başkalarının neyi yapıp neyi yapmayacağına karar verebileceğini zannetmek oluyor.

mesela neden zenginler ekstra alçakgönüllü oluyor?

görgüsüzler orospu çocuğu mudur?

fotoğraflar beğenilmeyebilir. kimse hiç bi şeyi beğenmek zorunda değil ama insanların diğer insanların ne yapacağına karar verebilecekleri inancı beni delirtiyo.
  • t joe  (08.01.15 15:19:59) 
@sacmalama istersen

iyi de koyduğu kendi instagram sayfası değil mi? kime ne ki? istediğini koyar oraya. ne demek yani koymasın? yediği yemeğin fotografını 4 farklı yerden 2 şer filtreyle çeken orta sınıf insanlar da var? onlar da koymasın o zaman. t joe kesinlikle haklı. neye göre başkasının yerine karar verilebiliyor ki? ayrıca eski istanbul zenginleri lafına da çok güldüm :) onlar da mı istiklal'e takım elbiseyle gidiyorlarmış?

bunlar benim yaşımda insanlar. yaptıkları da gayet çektikleri fotografları kendi hesaplarında arkadaşlarıyla paylaşmak ki takdir edersiniz ki bu da gayet normal.
  • c1b2k3  (08.01.15 15:26:17) 
avrupa'da ki bir çok gurbetçi o fotograflardaki adamlardan daha lüks takılıyorlar. tek şey kıskançlık. ben o fotolarda öyle abartı bi durum görmedim açıkcası.


  • faaip de oiad  (08.01.15 15:29:43) 
Zekiysen zekiyim diyeceksin, paran varsa kullanacaksın, herhangi bir konuyla ilgili övgü alırsan da kabul edeceksin.
Alçak gönüllülük iki yüzlülüktür. Hem karşındakine hem de kendine karşı yapılan bir hakaret ve alaydır.

-paran olduğu halde gereksiz mütavazilik edersen, kendini gereksiz yere sınırlamış olursun. Paran varsa harcarsın yoksa harcamazsın. Parası olmayanlara ayıp mı olur dersen hayatını yaşayamazsın. zeki olduğun halde alçakgönüllü olursan zekana hakaret edersin ki zaten potansiyelini kullanmazsın. birisi seni övdüğünde de "yok canım, abartıyorsun" vs dersende karşında ki kişiye ayıp edersin, haliyle "sana yaranmaya mı çalışıyorum ben!" der sana.

Yaptıkları kıskançlık, başka bir şey değil. Kimse kimseyi yaşam tarzıyla yargılayamaz ya da nasıl yaşayacağını söyleyemez. Param varsa, istersem rulo rulo yapar üzerine otururum, kime ne mk.

O başlığa yazan bazı ibnelere dokunan bi konu açılsa "yo bozom hoyotomoz bo komso koroşomoz" diye ağlaşırlar.

Edit: ben yazana kadar konu "isterlerse yaparlar ama niye afişe ediyorlara" gelmiş. Isterlerse onu da yaparlar. Ben yapmam, sen yapmazsın ama o isterse yapar. Bu konuda tjoe'ya hak veriyorum.
  • air  (08.01.15 15:30:43 ~ 15:34:27) 
herkes fakir ya da orta sınıf sanki demişsin de halkın %95'i zaten bu gruba girer. Tüm dünya kaynaklarının yarısı bile %3'ün elinde.

bu açıklaman hariç haklısın. yani ben de baktım garip bir fotoğraf göremedim. ferrari'li, yatlı tipler işte. öyle çok çok ucuk bir fotoğraf ben de göremedim. buradaki milletin durumu kıskanclık oluyor. eminin onlarda olsa onların yaptıklarının kaç katını yapar koyarlar bu mantıkla gittiklerine göre. yani bu kadar kafaya taktıklarına göre.
  • secilmis uye  (08.01.15 15:34:19) 
@c1b2k3 evet orta sınıf da koymasın tabii ki. zenginlikle alakası yok işte, görgüsüzlük diyorum. yenen yemeğin zenginliğin malın fotoğrafı konur mu allah aşkına?

ve karışamam tabii ki, adamın paralarına el mi koydum? devlet gitsin alsın mı dedim? eleştiriyorum işte görgüsüz olduklarını belirterek. bu da mı yasak?

evet istanbul zenginleri çok naif insanlardı. yaşın küçük olabilir. gülmeseydin keşke.
  • sacmalama istersen  (08.01.15 15:34:23) 
@sacmalama istersen

yenilen yemeğin fotoğrafının koyulması saçmalığına katılıyorum. onu yazarken aslında bunu eleştiren insanlar yediği yemeğin fotografını koyuyor sonra gelmiş adamın arabasına kin kusuyor yazacaktım ama kafa gitmiş, başka bir şey çıkmış ortaya.

yaşıtlarım sınıf ayrımı olmaksızın bu durumda. bu tüm dünyada yapılan gayet normal bir olay. insanlar araba sürerken de fotograf çekiliyor, gezerken de. instagram, facebok, twitter gibi sayfalar da bu yüzden var. paylaşmak için. bu insanlar da paylaşıyor. altlarındaki araba lükse ne olmuş yani bunu demek istiyorum. çektiklerini(ki altın kaplama yapmıyorlar arabalarını, yada şahinleri modifiye edip-alt sınıf gençleri de bunu yapıyor?- sayfalarına koymuyorlar) koyuyorlar. biz de koyuyor. yurtdışına çıktınız da hiç fotograf koymadınız mı bir siteye? yada tekneye binmişsinizdir arkadaşlarınızla bir fotograf çekilmediniz mi? bunu kişisel sayfanızda yayınlamadınız mı? çok çok çok normal çünkü.

evet güldüm çünkü eskide değiliz. 1980lerdeki imkanlarla şimdiki yaşam aynı değil.
  • c1b2k3  (08.01.15 15:46:28 ~ 15:47:46) 
çocukların yaptıklarının görgüsüzlük olması ayrı bir konu görgüsüzlüğe ana avrat dümdüz gidilmesi bambaşka bir konu.

görgüsüzlüğü eleştireyim derken terbiyesizleşmek ise evet rezillik.

o küfür edenlerin ellerine ver o imkanı bir de ondan sonra izle sen fotoğrafları
  • velhasilkelam  (08.01.15 15:50:34) 
dostlar kimse "eleştirmeyin amına koyum ne isterse yapar" demiyo zaten. "eleştirin ama niye küfür ediyosunuz adam ne isterse yapar" diyoruz. görgüsüzlük olabilir, aşırılık diyebilirsin evet, böyle ilan etmesi bence yanlış diyebilirsin belki de haklısındır. ama sözlükteki yorumların geneli:

"görgüsüz orospunun evlatları çok abartmış, o bentley ananın amına girsin."

seviyesinde..

olm adamların parası var yaşıyo. o bentleyler, ferrariler, rönesans tower'ın en üst katı filan bunlar hep birileri alsın diye var.
  • t joe  (08.01.15 16:29:39) 
Bu fotoğraflar insanlara gelir eşitsizliğini hatırlatmış olabilir, bu sinirini de o kimselere kusmuş olabilirler. Pek tartışılacak bir şey yok bence


  • Eccentric  (08.01.15 20:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.