[]

dil öğrenmek

diln öğrenmek dünyanın en zor şeyi gibi geliyor bana, neredeyse 3 kere kursa yazıldım hepsinide yarıda bıraktım , bahsettiğim dil ingilizce tabi ama ne bilim bazı şeyler dank etti heralde önümüzdeki yaz yazılırsam bu işi layıkıyla yaparım gibi geliyor, ama bende feci bir fransızca merakı başladı , önce ingilizceyi adam gibi öğrenip sonra mı geçsem fransızcaya yoksa ilk fransızcadan mı başlasam, istanbul anadolu yakasında düzgün kurs bulabilir miyim ve biraz motive edici cümlelere ihtiyacım var, yapabilir miyim bu işi




 
Merak ve istek lazim biraz kursa gitmeden ogrenenler var.ingilizceyi internetten ogrenip fransizca kursuna yazilabilirsin


  • bluebey  (08.01.15 11:58:57) 
malesef fransızca öğrenmesi zor bir dil, ilk duyanda bu dili öğrenmeliyim dürtüsü oluşturuyor fakat uzun vadede çok emek gerektiriyor ayrıca gidip bir süre de yaşamak lazım oralarda.

bu açıdan bakınca fransızca uzun vadede pek sağlıklı bir sonuç vermeyebilir, çok muhteşem bir irade ve azim gerekli. Sağlam bir ingilizce her şekilde, bir çok yerde işinizi görür.

ekşisözlükte veya burada görüp kenara attığım faydalı bir yazıyı alıntılayayım, gerçekten çok faydalı tavsiyeler fakat yazarını yazmamışım, kusura bakmasın her kimse.

"Sakin ama sakin Gramer calisarak cok degerli vaktinizi harcamayin. Yillarca USA da Akademik Idarecilik ve Avukatlik (LLM ve JD) yapmis olan birisi olarak nacizane fikirlerim

1. Bol bol egleneceginiz kitaplar okuyun. Ne olur? Zombi kitaplari olur da, psikolojik thriller olur da, Stephen Kingler olur da vesaire.

2. NPR dedigimiz, National Public Radio nun Podcastlarini dinleyin. Ozellikle: This American Life, Radiolab, Moth Radio Hour, All Things Considered seklindeki programlari indirin ve dinleyin.

3. Haberleri mutlaka Inglizice BBC ve CNN, Huffington Post vesaire tarzi yerlerden okuyun.

4. Turkce Inglilizce sozlugunuzu cope atin. Onun yerine OED veya Longman in Learners tarzi bir sozlugunu kullanin.

5. Interneti tamamen ingilizce kullanin. Google ve Wiki her zaman ingiliizce olsun.

6. VE, en onemlisi, kendinize guvenin, kendinize guvenin, kendinize guvenin.

Iyi gunler,
--M."

benim nacizane fikrim ingilizceyi hayatınızın bir parçası yapmanız gerekiyor. Her ne kadar telefonu dili ingilizce olarak kullanmak tabi ki ingilizcenizi geliştirmeyecek olsa da sizi ingilizceye maruz bırakacak bir yöntem veya mümkünse her gün hurriyet, sabah today almanız, anlamasanız bile sizi işin içine çekecektir.
örnekler çoğaltılabilir..
  • zebragibi  (08.01.15 12:20:37) 
birincisi, ingilizce yeryüzünde öğrenebileceğiniz en basit dillerden biri. isterseniz heves de varken fransızca'ya başlayın ve ingilizce'nin aslında ne kadar sade ve basit olduğunu kendi gözlerinizle görün.

artikeller yok, düzensiz fiiller hepi topu 2 sayfa ve çok kolay akılda kalıyor. fransızca, ispanyolca, almanca ve italyanca ise bunun tam tersi :)
  • pokerface  (08.01.15 13:08:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.