[]

Tuz ve karabiber değirmenleri

Bu değirmenlerin asıl olayı nedir? Karabiberin tadı çekilmiş haliyle çok daha güzel oluyor mesela, tuz değirmeni için daha sağlıklı bir tercih olan tuz kayasını kullanmak mıdır olay?

Eğer öyle ise;

Önerebileceğiniz ahşap modellerden var mı sizin bizzat kullandığınız ve memnun kaldığınız?

Ben de karabiber değirmeni var, şu geleneksel olanlardan. İki aya kalmadan bozuldu :(

 
bende paşabahçenin cam olanlarından var. hem karabiber hem de tuz için kullanıyorum. iki seneye yakın oldu alalı, hala sapasağlam. tuz olarak da himalaya tuzu kullanıyorum, pembe olanlardan.

www.ikramdunyasi.com
  • inheritance  (08.01.15 09:19:43) 
Paşabahçe'nin 10 liraya çok güzel değirmenleri vardı migros'ta bir ara. İkea'da da var sanırım. Ahşap değillerdi ama, cam kullanıyorum ben.
Karabiber için, mesela 100 gr karabiber yerine 70 gr karabiber, kalanı kırmızı beyaz karışık tane koyunca daha güzel oluyor, tavsiye ederim.
Tuz olarak da www.sagligimiz.net bunu kullanıyorum, fiyatı da uygun, bayağı gidiyor. Yemeklere değil de daha ziyade bitirme tuzu olarak, salatalara ya da servisten önce yemeğe bundan serpiyorum.

edit: yukarıdakinden bahsettim ben de ama tekli bulursanız ikisini de siyah kapaklı alın, beyaz sararıyor.
  • whoosie  (08.01.15 09:21:39 ~ 09:22:55) 
Karabiber ve tuz değirmenlerinin asıl mantığı yazdığım şey mi peki?


  • dessy  (08.01.15 10:30:16) 
Karabiberin çekilerek kullanılması tamamen tadının ve aromasının çok daha iyi olmasından dolayı. Çünkü hazırda çekilmiş karabiberin bekleme durumu söz konusu olduğundan, o esas güçlü aromayı kaybedebiliyor. Ama taze çekilmiş karabiberin yemeklere kattığı tat gerçekten çok daha etkili. Özellikle ısıl işlem uygulamadan direkt yemeklerin üzerine serpildiğinde fark ciddi olarak hissediliyor.

Tuz durumu da aynen söylediğin gibi. Yani kaya tuzu ve türevlerinin sağlık açısından avantajı olduğu için bu şekilde çekerek kullanım söz konusu. Bir de bu tarz çekilerek kullanılan tuzların da tat açısından katkısı oluyor yine.
  • Thredith  (08.01.15 10:37:32 ~ 10:37:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.