[]

Uçak bileti alırken ismi yanlış yazma

acil cevap lütfen!!!
Anneme uçak bileti alırken soyisminin bir tane harfini dokunmarik kurbanı olarak yanlış girdim. Sıkıntı çıkarırlar mı (pegasus) ya da düzeltilebilir miyim?



 
Arayıp düzeltebilirsin.


  • once  (07.01.15 23:58:37) 
Pegasus müşteri hizmetlerinden düzelttirebilirsin zannımca. www.flypgs.com


  • efsane  (07.01.15 23:58:58) 
bilet kesmede görevli sıkıntılı ise sıkıntı olabilir, sonuçta kimlik bilgilerinin tutması gerekiyor. düşük bir ihtimal de olsa risk var.

mh ni arayıp sorun, düzeltebiliyorlarsa düzeltsinler...
  • nucleon  (08.01.15 00:01:35) 
1 harften birşey olmuyor. Kaç kere başıma geldi

edit: bilette isim değişikliği yapılmıyor havayolu farketmeksizin

edit2: yurtdışında sorun olmadı bende
  • bonjurkes  (08.01.15 00:20:54 ~ 00:23:28) 
yurtici ucuslarda pek takmiyorlar ozellikle de yanlis harfle yazildiginda anlamli bi kelime olmuyorsa.


  • in vino veritas  (08.01.15 00:22:02) 
Basima geldi, kimse sallamadi. (Yurtici.) Yurtdisinda da adim ile soyadimin yerini yanlis yazmislardi, o sorun oldu mesela.


  • lightblue  (08.01.15 00:31:41) 
Bunun bir kuralı var. iki mi üç mü ne harfe kadar yanlışlıkta sorun yok diye.

En güzel bir arayıp sormanız.
  • burfak  (08.01.15 06:46:01) 
Soru: İnternetten bilet alırken yanlışlıkla bay yerine bayan yazdığım için yüzde yüz uçuş garantisi veremeyeceğinizi söylüyorsunuz. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
Cevap: Sayın yolcumuz;
Tanzim edilen biletlerde sonradan herhangi bir değişiklik sistem tarafından yapılamamakla birlikte, yanlış yazılan unvanlar ya da cinsiyet uçuş esnasında herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Seyahatinizi gerçekleştireceğiniz gün kimlik bilgilerinizi ibraz etmeniz halinde işlemleriniz yapılacaktır. Saygılarımızla...
GENEL UYGULAMA
Düzenlenmiş biletler, üzerindeki uçuş için bir sözleşme niteliği taşımaktadır. Ayrıca bilette yazılı kişinin sigorta kapsamına alındığını göstermektedir. Bu nedenle bir bilet düzenlendikten sonra herhangi bir değişikliğin yapılması (isim, ön isim, cinsiyet, unvan, fatura bilgisi, vb.) veya yeni bilgi eklenmesi ya da çıkartılması mümkün olmamaktadır.

Biletlerde unvan ya da cinsiyetin yanlış yazılması uçuş için engel teşkil etmez. İsim ya da soyadında yapılan ve anlam bütünlüğünü bozmayan üç harfe kadar hatalar da yine uçuşa engel teşkil etmez. Örneğin “Ahmet” ismi yerine “Akmet” yazılması sorun oluşturmaz. “Can” yerine “Ali” yazılması toplamda üç harf hatası içerse de anlam değiştiği için uçuşa engeldir.

Tüm bu bilgiler Ortaklığımızın check-in esnasındaki uygulamalarını izah etmektedir.

Havalimanının ve uçuş tarafına geçen yolcuların güvenliğinden, dolayısıyla da uçuş güvenliğinden sorumlu olan havalimanı güvenlik görevlilerinin yapacakları kontrolde farklı uygulama yapmaları mümkündür.
Bu bölümde yolcularımızın musteri@anadolujet.com adresimize gelen mesajlarına ve onlara sunulan çözümlerle birlikte genel uygulamalara yer verilmektedir.

www.anadolujet.com
  • yatagants  (08.01.15 06:53:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.