[]

sokak kedisinin yaşadığı viral enfeksiyon

merhaba arkadaşlar,

bir gün, ara ara arka bahçemize uğrayan ve kuru mamayla beslediğimiz kedilerden birisi geldi. dişi bir kedi, yaklaşık 2 yaşında. perişan halde görünüyordu. akıntıdan ağzı burnu dolmuştu ve müthiş kötü bir kokuya sebep olmuştu. fatih itfaiye'deki hayvan hastanesine 1 hafta boyunca götürdüm. oradaki veterinerler başlıktaki tanıyı koymuştu. ağzı için de damla vermişti. ayrıca şurup takviyesi de istedi. yaklaşık 1 hafta boyunca iğne ve serum tedavisi geçirdi. giderken hiç mama yiyemezken, 4-5 gün sonra yiyebilmeye başladı. hatta, müthiş bir istekle su da içer oldu.

böyle böyle 10-15 gündür gözetimimiz altında. ama burun tıkanıklığı halen geçebilmiş değil. önüne koyduğumuz şeyin mama olduğunu anlayabilmesi için önce tatma ihtiyacı duyuyor halen ve yeniden suya pek yanaşmıyor. tıkanıklık geçtiğinde de burnu akıp duruyor. bir türlü geçmeyen bir grip hali gibi ama kedilerde bunun ağır olduğunu biliyorum.

yeniden göstermek mi gerekiyor yoksa kendi kendimize müdahale edebileceğimiz vitamin iğneleri gibi bir şey önerebilir misiniz? (bu arada, kediyi hayvan hastanesine götürdüğüm zaman işsizdim, şu an çalışıyorum. oraya yeniden götürmek için vaktim yok ama veterinere götürebilmek için maddi imkanım olabilecek). tabii, tavsiye ve bilgi olmadan bunun olmaması gerektiğini biliyorum.

şimdiden teşekkür ederim.

 
ne oldugunu bilmiyorum, tek tavsiyem guvendiginiz bir veteriner hekime gostermeniz tekrar.

ama cok iyisiniz. bunu yazmak istedim.
  • elxa  (07.01.15 22:12:23) 
Bi doktora göstermek lazım. Umarım fırsat bulursunuz. Maddi kısmı zor olacaksa ben de destek olmak isterim. Havalar çok soğuk, sokakta beslediğim kediler ortalıkta görünmüyorlar, endişeleniyorum. Umarım iyileşir yavrucak ve hepsi kışı çıkarırlar.


  • tiny penny  (07.01.15 22:40:24) 
Olay viral enfeksiyondan ziyade ilerlemiş bir kan zehirlenmesi gibi duruyor. Kan tahlilleri yaptırmak ve hangi enfeksiyonlar oldugunu görmek ve ona göre tedavi uygulamak gerekli.


  • Solem2  (07.01.15 22:42:28) 
çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. aslında, üç senedir evimizde bulunan kedinin, kendisini kısırlaştırmadan evvel doğurmuş olduğu ancak evin darlığı ile birtakım özel ve sinir bozucu sebeplerden dolayı maalesef arka bahçedeki kulübede kendisine yer verebildiğimiz yavrulardan birisi. çoğu dağıldı. üç tanesi kaldı arkada. bu da onlardan birisi ve aylardır yoktu ortada. en iyisi kısa sürede içinde veterinere götürmek olacak. maddi kısımlar bu aralar halledilebilir gibi görünüyor tarafımdan. özellikle kan zehirlenmesini dikkate alacağım. umuyorum iyi ilerler her şey.


  • exaggerate  (07.01.15 23:46:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.