[]

Grip olduğunuzda hemen ilaç kullanıyor musunuz?

Iki gündür baya hastayım. Çok fena üşütmüşüm. Hemen ilaç almayı istemiyorum. Bu ot karışımlarını karıştırdım, içiyorum.

Siz herhangi bir grip/soğuk algınlığında ilaç alıyor musunuz? Yoksa doğal yollarla mı iyileşmeyi deniyorsunuz? Bir de nurofen vs. nin bildiğiniz zararları var mı?


 
Boğazım hafiften ağrımaya başlarsa anında gargaraya başlıyorum, iyi geliyor. Onun dışında annemi kafalayıp kemik suyuna çorba (hasta usulü, ağır kemik suyu ile) içebilirsem o da bayağı iyi geliyor. Onun dışında genelde nurofen içerim kırgın hissettiğimde. Bildiğim özel bir zararı yok aşırı kullanmadıkça ama tabii sonuçta kimyasal madde.


  • whoosie  (07.01.15 21:26:09) 
Daha olmadan önce Umca'dır, pastildir, boğaz spreyidir dalıyorum. İlla ki zararı vardır. Göze alıp dalıyorum. Antibiyotiğe doktorsuz girmiyorum, hatta doktor önerdikten sonra da duruma bir bakıyorum. Ateşim varsa suda eriyen Aspirin C'lerden alıyorum.


  • aychovsky  (07.01.15 21:26:54 ~ 21:37:18) 
ben ilaç kullanmam.


  • yapma volkan  (07.01.15 21:28:41) 
otlu tedaviye bosuna bel baglama cunku onla ya da onsuz ayni surede iyilesirsin. eger bakteriyel bir durum yoksa yapabilecegin hicbir sey yok. sadece duzenli beslen ve kendini yoracak bir sey yapma. bogaz pastili rahatlatir eger agri varsa. bir de burun spreyi gerekebilir tikaliysa. vucudunda kiriklik varsa da agri kesici ama hangisi doktor tavsiyesi ile al.


  • bir varmis bir yokmus  (07.01.15 21:30:21) 
sıcak limonata yapıyorum tam 1 limondan.. ilaç niyetine günde 2 defa içiyorum iyi geliyor..


  • defnex  (07.01.15 21:35:09) 
geçmiş olsun. ben bu tip rahatsızlıklarda eğer evde yatma opsiyonum varsa bol bol dinlenmeye, nane-limon veya şu kaynar suya katılan tozlardan bir tane içmeye (aferin mi tylol hot mı ne var ya ondan) gayret ediyorum. genelde ikinci, taş çatlasa üçüncü gün ayağa kalkıyorum. bazen aynı günde. üçüncü günde hala geçmemişse doktora gidiyorum, o ne verirse onu kullanıyorum.


  • der meister  (07.01.15 21:37:09) 
çılgın gibi limon tüketiyorum ben. sıcak suya tam limonu sıkıyorum, bir de bal ekliyorum buna, günde üç defa içiyorum bunu. akşamları zencefil çayı yapıyorum yine limonlu, ballı, arada nane de koyduğum oluyor içine. bir de burnuma vicks first defence sıkıyorum. onun işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum yalnız. ama bu düzenle hastalığı çok çabuk ve hafif atlatabiliyorum.

ayrıca vitamin olarak da sedergine ile redoxon kullanıyorum.
  • soso  (07.01.15 21:37:28 ~ 21:40:45) 
Nurofen +1


  • Godless  (07.01.15 22:11:08) 
hayır. bol su, muz. nurofen falan da içerim, onlar semptomatik tedavi. nurofenin içinde psödoefedrin vardı yanlış hatırlamıyorsam. tansiyon kalp hastalarında dikkatli kullanmak lazım, onun haricinde bir zararı yok. uzun dönem kullanımda böbrek yetmezliği tabi ki. bütün ağrı kesicilerde var bu.


  • fayfim  (07.01.15 22:33:28) 
Kullanıyorum. Hisseettiğin an kullanmazsan hastalık ilerlediğinde zaten ilaç bi boka yaramaz


  • filipis  (07.01.15 23:34:41) 
yok kullanmam. eğer burnum falan çok kötüyse sudafed ekspektoran alırım sadece. nurofenle aynı zaten etken maddesi. miligramına kadar hemi de. 10 dakikada turp gibi yapıyor burnumu boğazımı yeminle. ama tedaviye yönelik bir ilaç almam. antibiyotik, ağrı kesici hiç almam.


  • günde 3 litre kola içen adam  (07.01.15 23:48:53) 
ilaç kullanmıyorum. yediğime içtiğime dikkat ederim hemen. sıcak su içerim. sıcak şeyler ve bol bol vitaminli şeyler yaparım/yerim. iyice yatağa düşmeden de atlatırım. hiç yattığımı hatırlamıyorum gripten.


  • kakao  (07.01.15 23:57:57) 
ilaç kullanmayın denildiğinde antibiyotik kastediliyor. antibiyotikler virüslere etkili olmadığı gibi gereksiz kullanımları insanlarda bağışıklık yaratıyor.

yoksa gribin semptomlarını tedavi etmek için olan ilaçlar zararlı değil. onlardan kullanacaksın. dinleneceksin.

bir de sıcak su içiyorum, limon sıkıyorum turp gibiyim diyen arkadaşlar ya siz aydan mı geldiniz? robot musunuz? siz niye grip olmuyorsunuz?

biz grip olduğumuzda günlerce sürünüyoruz, dinlenmemize rağmen bir türlü iyileşemiyoruz. ilaç alıyorsak eğlencesine almıyoruz yani.

öyle bahsetmişsiniz ki biz sanki şeker yer gibi, laf olsun diye ilaç alıyoruz ama siz full irade, çelik bünye hiç ihtiyaç duymuyorsunuz. hayret cidden.
  • mea maxima culpa  (08.01.15 00:54:52) 
içersem bir parol. nadiren sudafed.
yoksa da içmem. serum taktıranı iğne yaptıranı da ayıplarım hor görür kınarım.

  • siradisi00  (08.01.15 01:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.