[]

Vadeli hesap kadar garantili ama helal bir yatırım var mı?

Bir yakınım var. Biraz para biriktirmişti. Bir süre altına yatırdı. Yıllar geçti kuruş kâr edemedi. Altını bozdurdu. Şimdi ise para elinde yatıyor. Bir yandan da değer kaybediyor. En iyisi vadeli hesap aç diyorum. Faiz harammış.

Ne yapalım bu çocuğun parasını? Nasıl değerlendirelim?

Yahut vadeli hesap açmaya nasıl ikna edelim? (Olur ya aklını çelecek bir söz oyunu vardır.)

 
start up sirketlere yatirim yapin uzun vadeli.

yoksa bankaya yatirilan her para merkez bankasi, dis ülkedeki islami olmayan bankalarla faiz anlasmasina girer, her türlü o vadeli hesap garantisi kadar getiren sistemi ödeyebilmek icin o istenmeyen faizi kullanir.

kisaca kendisi yatirim yapmaz ise her halukarda haram olarak düsündügü faizi alacak baska isim altinda.
  • kurnaz  (07.01.15 19:23:37) 
"paranın zaman değeri" hakkında bilgi edinmesini sağla. böyle bir şey olduğunu öğrensin. eğer yobaz değilse, faizin haram olmasının mümkün olamayacağını kendi kendine anlayacaktır.


  • mahone  (07.01.15 19:24:48) 
Soruya cevaben: yok


  • amator filozof  (07.01.15 19:27:53) 
kira sertifikası diye bir şey var. hazine garantili oluyor genelde. tam bir islami bankacılık aracı. tabii @mahone dediğine katılıyorum. paranın dini imanı olmaz.


  • bim tribi  (07.01.15 19:40:10) 
hac mazlemeleri satan bir dükkan açsın yada ortak da olabilir.Daha helalini tahayyül edemiyorum


  • plastikordek06  (07.01.15 19:45:11) 
Katılım bankalarında kâr ortaklığı. Helal olduğu iddia ediliyor. Muhafazakar camiaca muteber muftilerden fetvalari var. Vadeli hesap kadar garantili değil çünkü teoride kar-zarar ortakligi söz konusu. Fakat pratikte vadeli mevduat faizlerine yakin oranlarda kazanç getirir genelde.


  • nereye bu gidis  (07.01.15 20:13:17) 
ben zemzemsuyu ticareti yapyıyorum. Fersah fersah sevap var. Bana yatırabilirsin parayı


  • kahve kokusu  (07.01.15 20:27:23) 
vadeli hesabın mantığını şöyle açıklayabilirsin:
aslında vadeli hesap bir şey kazandırmıyor, paranın değerini koruyor enflasyon karşısında. vadeli hesap faiz oranlarına bakarsanız zaten genelde yıllık enflasyon oranlarına yakın. devlet senin paranın değerini, alım gücünü her yıl yüzde 8-10 düşürürken haram değil de sen paranın değerini korurken mi haram olacak.

  • nonrecyclable  (08.01.15 00:06:58) 
nereye bu gidis hakli. hocaların fetvasi onlarin helal oldugu yonunde. gerçi tarikat derecesinde ilgilenmiyorsa altın olabilir, hisse senedi olabilir.

gerçi hisse senedi olayına kandırmak zor ama bist30 lardan birine parasini baglasa kolay kolay kaybetmez. en kötü dövize bağlayıp evde saklasın. muhtemelen dolar fırlar seneye.
  • sage  (08.01.15 00:09:16) 
cevapları okumadan yazıyorum yazıldıysa pardon,

katılım bankaları bu ülkede çıkartılmış dini bankalardır.

mevduatlarına faiz vermez onun yerine yatırılan parayı havuzda toplar önce sonra aynı kafada bir işletmeci gelir mesela bana 1 ton ipek lazım der,katılım bankası adama ipeği x fiyattan alır x+y fiyattan taksitli olarak verir. parayı faiz dışı yollarla değerlendirir yani sonra da karın %80'i mevduat sahiplerine %20'sini kendine alır.
  • dilligaf  (08.01.15 00:16:08) 
Taşrada kelepir arsa kovalasın.


  • arnold schwarzeneger  (08.01.15 08:36:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.