[]

Askerlik Tecili ve Yüksek Lisans

Selamlar.

Benim askerlik tecilim bu sene haziran ayında bitiyor. Yüksek lisansa kayıt olacağım ertelemek için. Ama yüksek lisans programlarının çoğu eylül'de başlıyor. Bu durumda ben eylül ayında başlayacak bir yüksek lisans programına kayıt olsam askerliği erteletebilir miyim? Yoksa o aradaki 2-3 ayda kaçak konumuna düştüğüm için olmaz mı? Para cezası mı öderim, mahkemeye mi çıkarım, askere mi alırlar? Ne olur? Nasıl yapmalıyım?

Not: Bu konuda KESİN bilgisi olan cevap versin lütfen, her kafadan başka bir ses çıkıyor çünkü.

 
sorunun cevabını bilmesem de ara dönem kayıt düşünmez misin? şu aralar başvurular olmalı.


  • devilred  (07.01.15 15:35:21) 
@devilred zaten onun peşindeyim de, bir şekilde başvuruları kaçırırsam veya kabul alamazsam falan diye bunu da öğrenmek istiyorum.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (07.01.15 15:38:31) 
Soyle oluyor o isler: 2-3 ay kacak durumuna dusuyorsun, o ogrenci belgeni alabildigin zaman gidip bir para cezasiyla beraber (200-300 TL olmasi lazim) tecil ettirebiliyorsun. Ama arada yakalanmaman lazim. O zaman hem para cezasi odersin hem de askere beklerler seni bir sonraki doneme, tecil yalan olur.

Yine de en dogru bilgiyi direk askerlik subesinden ogrenebilirsin. Acik acik konussan da bir sikinti cikmaz orada.
  • anonymous  (07.01.15 15:41:46) 
araya karışacağım da yüksek lisans askerliği ne kadar tecilletebiliyor? bilen varsa bunu da cevaplarsa süper olur.


  • darthvenom  (07.01.15 15:48:43) 
haziran ayından sonraki ilk dönem askere gitmek zorundasın. gitmezsen kaçak olursun. yüksek lisansa kaçak olarak nasıl kayıt yaptırırsın orasını bilemem.kayıtta askerlik belgesi istemeleri lazım.hadi kayıdı askerlik belgesi olmadan yaptın diyelim. bu sefer askerlik şubesine gittiğinde sorun çıkarabilirler. sen bunu şube ile konuş.


  • anti silence  (07.01.15 15:49:27) 
adamım bu söylediğin riskli olabilir.
benim eylül de bitiyordu ağustos da yeseviye kayıt olmuştum. ve yesevi askerlik ile ilişiği yoktur belgesi istemişti.
yani haziran da kayıt alan yerler de olabilir. bir de şubeye sor mutlaka, telefon ile vs. net tarih verirler sana. şu zamana kadar kaçak olmazsın derler sana.
  • enkolaykullaniciadi  (07.01.15 17:35:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.