[]

el yayı işe yarıyor mu?

hem bileklerin güçlenmesinde hem de kalınlaşmasında etkisini gören var mı? nasıl bi düzenle yapılmalıdır?

p.s 10-40 kg'lik aldım.


 
  • capitatum  (07.01.15 09:43:48) 
yağlı güreşçiler kispetleri daha rahat tutmak , tuttummu bırakmamak için ön kollarını geliştirmek zorundadırlar. bunun içinde bir çuvalın içine sert bi malzeme doldururlar kum gibi adını bilmiyorum . yoğururlar ta ki kollarındaki damarlar pes edene kadar. böylelikle ön kolları gelişmiş olur , bilekleri değil. yani ön kol geliştirerek biraz olsun görüntüyü değiştirebilirsin. kendini güçlü hissedersin.


  • emreozb  (07.01.15 10:18:23) 
kollarının girebileceği bir kovaya vs. pirinç doldurup sıkma çevirme egzersizleri yapabilisin. youtube'da görmüştüm yabancı iyi bi vidyo.


  • ytse jam  (07.01.15 10:46:12) 
bilekler güçlenebilir ama kalınlaşmaz denildiği gibi. ön kol kaslarını güçlendirirsen orayı gerer ve görünüm açısından ince bilekte önkol daha iyi durur. önkol kası geliştirmek çok zor olabilir. neden mi 4,5 aydır düzenli olarak aklıma geldikçe sık sık kullanıyorum. hala bir faydası yok www.google.com.tr

hatta bu duyuruyu takip edeyim de belki önerisi olan vardır. 4,5 ay az bir süre mi yaw? hiç mi değişiklik olmaz. yemekle alakası yok hayvan gibi yiyorum afedersin hem protein hem karbonhidrat. yağ, şeker, un, tuz tüketmem.
  • secilmis uye  (07.01.15 10:47:29 ~ 10:48:42) 
@secilmis uye hocam kulladndığınız el yayının gerilimi kaç kilo? iyi hoş 4.5 ay kullanmışsınız da aynı kiloda sayı arttırmak yerine yüksek kiloda daha düşük tekrar çok daha etkilidir. arkadaşların dedikleri gibi o bölgede kas yapısı yok. tendonlar ise çok büyük zorlamalarla ya da çoook uzun vadedeki orta çalışmayla gelişir. süreyi kısaltmak istiyorsan ağırlığı arttır.


  • memories  (07.01.15 11:26:11) 
ben bundan kullanıyorum i.imgur.com
sanırım aynısı ya da benzeridir.
40kg ile de çalışabiliyorum artık. ama bileklerde kalınlaşma yok, olmaz da... bilekte kas yok çünkü.
ön kolu güçlendirirsin, yararı olur sonuçta. eskiden imkansızdı ama şuan 40kg ile kullanabiliyorum sonuçta... görüntüye takılmak yerine elde edilen her türlü kazancı önemsemek lazım.

ben aklıma geldikçe yapıyorum arada, normal fitness programının düzenli bir parçası değil. ama yine de yararını gördüm.
  • ucan spagetticanavari  (07.01.15 11:32:22) 
bunlarda ağırlık olduğunu sanmıyorum tek tip oldukları için. el yaylarında varsa onlara geçeyim? o yüzden hep aynı ağırlık olduğundan belki gelişmemiş olabilir.

@ucan spagetticanavari bu arada fotodaki ayarlanabilir olan da güzelmiş. peki hakkaten görünümde bir gelişme var mı?

bi de bu tarz yaylardan iki tane mi almak lazım?
  • secilmis uye  (07.01.15 11:55:53 ~ 11:57:45) 
@secilmis uye bende de bu ayarlanabilir olandan var ve olması gereken bu. 40kg az zorlamaya başladığında onunda bırakılması gerekiyor. yağ oranın düşükse tendonlar geliştikten sonra güzel diri bir görünüm olur bilekte ama daha çok kemik yapısı ile alâkalı kalınlık ve kemik çoook uzun vadede kalınlaşıyor.


  • memories  (07.01.15 12:05:29) 
Bileklerin çevresinde kas dokusu yoktur. Hiçbir egzersiz bilekleri kalınlaştırmaz. El yayları ile ön kollarını kalınlaştırabilirsin ve bu da bileklerinin daha da ince görünmesi anlamına gelebilir.


  • arnold schwarzeneger  (08.01.15 08:51:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.