[]

iPad hep mi böyle ?

Okulun kütüphanesi iPad ödünç veriyor, gittim aldım biraz kullanayım diye. Tabi iCloud şifresi falan var, bi şey yükleyemiyoruz. Neyse, alet yağ gibi, şahane falan ama birçok özelliğini hiç beğenmedim.

Öncelikle ben dosyalarımı kendim düzenlemeyi, nerde ne duruyor bilmeyi seven bi adamım. Ama sanırım bunda öyle bir olay yok gibi. Her uygulama kendi dosyalarını tutuyor, karman çorman bir ortam. Aha ana dizinde Documents diye bi klasör açtım herkes oraya, ordan da tüm programlar açsın falan diyemiyor muyum ? Yoksa appler falan var mı bunun için?

Ne bileyim, chrome'la bi PDF açıyorum, Android'deki gibi tak diye kaydedemiyorum falan.

Çok sevdim aleti ama biraz çocuk işletim sistemi kullanıyor gibi hissettim. Lütfen fanboylar doluşmasın, ciddi bi şey konuşalım şurda.

Hep böyle mi bu? Yoksa çareleri (yasal olmayan yollar hariç) var mı ?

 
Hep öyle. Documents diye bir app var mesela orada çoğu şeyini tutabilirsin illa bir arada dursunlar istiyorsan. Ben iBooks'da pdfleri, Keynote'da pptleri tutuyorum. CHM'leri de CHMate'e attım. Başka programla açmak için karenin üzerinde yukarı doğru ok olan yere basıp istediğin şeyle açabilirsin.


  • Lim5  (06.01.15 23:28:00) 
iOS'a hoşgeldin.

Jailbreak var ama ne kadarını karşılar bilmiyorum. İnsanların iOS'tan bu kadar memnun olmasının nedeni de zaten bu, ne kadar eblek olursan ol bozamıyorsun.
  • celeron 300a  (06.01.15 23:28:57) 
Ya hepsini geçelim de, iTunes'da VLC kullanarak bi video attığımda o video nasıl diğer player tarafından görülüp de açılmıyor anlamıyorum arkadaş. Android'de iPad ayarında tabletler var mı ? :D


  • herbivor  (06.01.15 23:39:29) 
performan olarak 80e katlıyacak aletler var ama uzun sürede ipad kadar stabil çalışırlar mı bilmiyorum.


  • glamdr1ng  (07.01.15 23:15:23) 
Şarjı çok iyi de, dediğim gibi, bir işletim sisteminin kırpılmış çocuklara özel versiyonunu kullanıyor gibi hissettim. Keşke bi Advanced iOS olsa :D


  • herbivor  (07.01.15 23:33:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.