[]

okuldan mezun olduktan sonra...

şimdi üniversite bitti, okulla ilişiğimizi kestik, diplomamızı aldık. bu saatten sonra herhangi bir hocayla mail vs yoluyla iletişime geçip dikine gitsek, yazdıklarımızla alttan alttan dalga geçsek kendisiyle... bu kişi bize tav olup, okula gider ben filanca öğrenciye hatalı not vermişim düzeltilmesini istiyorum vb. diyerek misilleme yapabilir, sorun çıkartabilir mi? yoksa artık olan olmuş mudur ve ben yasalarla korunan sivil hayatımız çerçevesinde istediğimi yapabilir miyim bu kişiye karşı?




 
diplomayı 6 ay dolmadan nasıl aldınız ki? geçici mezuniyet belgesi olmasın o?

normalde üniversite bittikten sonra 6 ay boyunca okuldan ilişiğiniz kesilmiyor. diplomada bu 6 aylık süreç bitince veriliyor. dolayısıyla notu düzeltmek bir kenara, örgün eğitim sisteminden men bile edilebilirsiniz diploma beklerken. yani bizim üniversitede böyle. her yerde aynı biliyordum...
  • bore  (09.08.09 01:59:52) 
yok bizde direkt finaller ve notların açıklanmasının ardından iki hafta sonra ilişik kesildi. bir ay sonra da mezuniyet töreniyle birlikte diplomalar teslim edildi. izmir ekonomi üniversitesi bu arada söz konusu üniversite.


  • oldtimer  (09.08.09 02:02:11) 
diploma alındıysa işler değişir. geriye düşünülmesi gereken tek şey yapacağınız eylemlerin hukuki getirisi o vakit.

değmez hocu bence. boşver yahu.
  • bore  (09.08.09 02:10:48) 
delinin birine çatmadığın sürece sorun olmaz. ama elindeki diplomanın mahkeme yolu ile iptali gibi bir şey söz konusu her zaman. o durumda sen de temyiz e gidersin, olur biter. dimi.

bence git dikine.
  • baschar  (09.08.09 03:35:58) 
senin içinde kalacağına hocanın içinde kalsın. dövme küfür etme fakat odun gibi laf sokabilirsin.


  • emininsel  (09.08.09 07:26:52) 
@bore

normalde işgüzar ve beceriksiz okullar bildiğim kadarıyla geçici mezuniyet belgesi verip diplomayı ancak sonra hazırlıyor. ciddi okullar mezuniyet töreninde opat diye elinize diplomayı verirler.

hocanın öyle bir saçmalıkla uğraşacağını zannetmiyorum. ama açıkçası laf sokmak için de mezun olmayı beklediyseniz ne diyim.
  • manfool  (09.08.09 12:55:37) 
@manfool

bizim mezuniyet törenimiz finallerden 1 hafta önce idi. + yaz okulusu ve tek ders sınavları var. sanırım bizim okul tersten alıyor işleri (paü).
  • bore  (23.08.09 08:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.