[]

Evde hayvan besleyen vejetaryenlere soru

Merhaba,

Evde 2 tane kedim var. Ben vejetaryen değilim ama sanırım o yolda ilerliyorum.

Tavuk suyuna çorba yapıyorum her hafta. Haftada 1 gün bütün tavuk alıyorum kediler için, pişiriyorum. Suyunu kendim için kullanıyorum haşladığım tavuğu da kedilere veriyorum.

Ancak bugün o tavuğu tencereye koyarken inanılmaz midem bulandı. Resmen bir ceset. Aynı şeyi geçen hafta kedilere balık aldığımda da yaşamıştım. Artık tavuk suyu çorbasından vazgeçebilirim. İlaç gibi kokan bu tavuklardan almak istemiyorum ama benim kedilerim taze et seviyorlar. Kuru mamayı çıtır çerez niyetine yiyorlar, ıslak mamadan hoşlanmıyorlar. Taze balık ve tavuk asıl öğünleri. Ne yapsam, bu tavukları haşlanmış hazır satan yerler var mı? Siz ne yapıyorsunuz? Bir süre sonra vazgeçerler mi taze et arayışlarından...

 
Bi süre balıkla devam edip tavuk vermeyebilirsiniz. Ancak onlar etçil hayvanlar, onları da vejetaryen yapamayız. Kediler trip de atsa başta, aç kalmazlar. O ıslak mamaları ve ya sardalyaları yerler illa ki. Pişirirken nasıl rahatsız olduğunuzu anlıyorum. Hele o tavuk üretiminin ne kadar vahşice olduğunu söylememe bile gerek yok. Dediğim gibi, yağsız ton balığı ve sardalya ile devam edebilirsiniz bence. Sıkıntı olmaz.

Unutmayalım; ''Meat is murder''
  • shejia  (05.01.15 23:16:02 ~ 23:19:32) 
öncelikle kedilerin o kadar fazla ete ihtiyacı yok. siz alıştırdığınız için istiyorlar. ben kırk yılda bir ton balığı veriyorum. onun dışında her hangi bir istekleri yok.

ikinci olarak hormonlu, ilaçlı tavukları bırakın. organik alın madem.
  • mea maxima culpa  (05.01.15 23:18:36) 
earthlings diye bir yazar var. kendisi vegan. mamaların içindede hayvansal maddeler var. torbada cesetler var ama kedilerim için mecburum onlar etobur demişti. ya da buna benzer bişey. entry olarak vardı.

kızarmış tavuk alabilirsin. onu da yerler.
  • sutlu nescafe  (05.01.15 23:19:13) 
Taze et zevklerinden vazgeçmezler, doğalarında var. Zaten arada bir yemeleri gerek. Kraker gibi şeyler doğal değil yine de içlerinde et tozu veya et var. Hayvanları vejetaryen yapmaya asla kalkma. 3.bp.blogspot.com

Ceset olmasını geçtim ilaç gibi kokan kötü tavukları vererek hayvanlara kötü bir şey yapıyorsun. Sık sık tavuk vermek mantarı da arttırıyor diyenler de var. Ben artık hiç yemiyorum. Yumurta fabrikasına gitmiştim yazık o hayvanlara, ölüm resmen kurtuluş. Çok sağlıksız koşullarda yaşıyorlar, insanlarda verdiği zararlardan dolayı (bağ dokusuna) yasaklanmış antibiyotiklerle şişiriliyorlar. Hatta bu sık verilen antbiyotikler bakterilerin direnç kazanmasına neden oluyor. Gıda mühendisleri ve tarım bakanlığı vallahi çok güvenliyiz dese de tencerenin içindeki kendini belli ediyor.

Balık daha güvenli, kılçıklarını ayırıp yemeye alıştırabilirsin.
  • Lim5  (05.01.15 23:26:34 ~ 23:27:59) 
teşekkürler yanıtlar için. Hayvanları vejetaryen yapmak gibi bir düşüncem olmadı. hamsi gibi balıkları kılçıklı yemeyi seviyorlar zaten ama tavuk vazgeçilmezleriydi. Mantar başladı evet ciltlerinde, ciddi şekilde ilaç kokusunu aldım bugün tavuktan. Organik tavuk bulup alacak bir bütçe ayıramam maalesef. Balıktan devam etmeye çalışacağım, umarım küsmezler. teşekkürler


  • maymuncuq  (05.01.15 23:35:25) 
iki gün önce evlerine yeni kedi alan bir arkadaşımla konuştum. kendisi dermatolog. ve iki kızı var.

kızlarından birisi kediye sabah akşam ton balığı yediriyormuş, bunun beslenmesi için gerekli olduğunu düşündüğü için kimseye müdahale ettirmiyormuş.

kedide cilt sorunları ve tüylerinde dökülmeler başlamış. balığı bırakmışlar kedi iyileşmiş şimdi.
  • mea maxima culpa  (05.01.15 23:39:12) 
Sizin kendi isteğinizle et yemeyi reddetme hakkınız var ama onların yemesine karışma hakkınız yok malum, o yüzden salam sosis alın diyorum. Aslında bunu biliyor olmanız gerekiyordu kedi sahibi olarak ama yine de söylemiş olayım, ne kadar iştahla yediklerine hayret edeceksiniz. Hem salam ve sosis görünüş olarak bir hayvana benzemez.


  • grgn  (05.01.15 23:45:34) 
Mea maxima culpa'nın bahsettiği kedi muhtemelen civa zehirlenmesi yaşamış. Deniz canlılarında ağır metal birikimi yüksektir. Hele ton balığındaki civa... O yüzden her şeyin fazlası zarar diyoruz.


  • Lim5  (05.01.15 23:47:18) 
VEjeteryan değil de veganlara sormak daha iyi olacaktır.

Veganlar, genelde hastalıklı, bakıma muhtaçları evine besliyor ama tabi arkadşa olarak aldıkları da var yanlarına. Tabi ki herhangi bir zulüm ürünü bir şey vermiyorlar.

Köpekleri vegan besleyebiliyorlar, sorun olmuyor da kedilerde sıkıntı çıktığına dair deneyimler var.

Ama et yedirmeyenler de var tabi. TAurin maddesini alması lazım deyip farklı besinlerden, katkılı maddelerden karşılatanlar. Mamalarda da et suyu ve türevleri var zaten.

Benim de ilk et yemeyi bırakışım tabağımdaki tavuktan iğrenmemle başlamıştı diyebilirim. Yememiştim, rest çekmiştim.

Bir de tavuk balık kemkleri boğazına takılabiliyor bazen. Onu da incelemek lazım.
  • Cursed Chico  (06.01.15 00:08:09) 
@grgn teşekkür ederim. Ancak işlenmiş et ürünü sokmuyorum eve.


  • maymuncuq  (06.01.15 03:11:56) 
kedileri bilmem de vejeteryan olmak üzere kısmınıza imrendim.bazen bana da çok vahşi geliyor ama ben kesilmiş bir koyun gördüğümde aklımda cinayetten ziyade kavurma canlanıyor :/ iflah olmaz bir etoburum


  • cingenepembesicakmak  (06.01.15 03:29:52) 
bütün tavuk alıp uğraşmak yerine ciğer taşlık yürek vs sakatat alıp haşlayabilir, sonra havuç bezelye vs haşlanmış sebzeyle çekip kendi yaş mamanızı yapabilirsiniz. Ya da haşladıktan sonra parça parça kaplara koyup buzluğada atabilirsiniz.


  • whoosie  (06.01.15 08:21:55) 
temizmama.com'dan ucuz tavuklu konserve mamalar alabilirsiniz, siz alıştırdığınız için öyle istiyorlar muhtemelen. kuru mamanın üzerine biraz su döküp yedirmeyi denediniz mi bazısı çok seviyor bazısı suyunu içip bırakıyor. vegan beslemek isterseniz biraz zor bi iş ama yine de yazmış olayım: banliyodennotlar.blogspot.com.tr


  • insaniz iste  (07.01.15 18:41:52) 
bu düzenlerini tamamen değiştirmek olabilir gerçi ama orijen gibi kaliteli bir mama alıp onu temel besini yerine koyup gün aşırı konserve mama verebilirsiniz belki. orijenle ilgili çok fanatik var diye uzak durmuştum herkes çok abartıyor gibi gelmişti başta. sonra hep iştahsız olan 8 aylık kedim royal canin kitten'ın yüzüne bakmazken bayıla bayıla yer oldu orijen'i. maddi olarak tabi ölçüp biçmek lazım..


  • merena  (07.01.15 18:48:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.