[]

işten çıkayım mı? -uzun oldu ama okuyun lütfen-

Çalıştığım işyerinde çok mutsuzum. Eksileri ile artıları karşılaştırıyorum, eksileri ağır basıyor. Hatta artısı yok bile diyebiliriz. Ama belki objektif bakamıyorumdur. O yüzden size soruyorum. Durumumu ve iş yerinin özelliklerini sayıyorum;
Ofiste 5 kişiyiz. Patron ve 4 işçisi. İşçilerden biri patronun sevgilisi. Dolayısıyla torpilli ve aslında o da patron. Sağa sola emir yağdırıyor ve benim ofisim benim işyerim diye dolanıyor etrafta. Ayrıca bu kız tecrübe olarak hemen hemen benimle aynı konumda diyebiliriz.
İki sevgili de pintiliğin zirvesindeler. Ofisten çıktı almaya çekiniyorum. Fazla kağıt gidiyor diye laf ediyorlar. Ofisteki koltuklar, bilgisayarlar ve diğer malzemeler hep ikinci el.
Sabah kahvaltısı ve öğle yemeğini ofiste yiyoruz. Ama yemek yerken rahat değilim. Lokmalarım sayılıyormuş gibi hissediyorum. Doymadan kalkıyorum masadan. Onlar oturuyorsa oturuyoruz masaya. Onlar oturmuyorsa masaya oturup yemek yemeye çekiniyoruz.
Bazen öyle yaptıkları için sabah kahvaltı yapıp gidiyorum, dolayısıyla kahvaltı sofrasına oturmuyorum. Bu sefer de onlarla kahvaltı yapmadığım için surat yapıyorlar. Aynı zamanda bazı günler ofis dışında çalışıyorum akşama kadar ve dolayısıyla dışarıda yemek yiyorum. Yediğim yemeğin fiyatını da masrafa yazıyorum. Ona da surat yapıyorlar, masrafları kontrol ederken.
Normalde mesai saatleri haftaiçi 08.30-18.30, haftasonu 10.00-14.00. Ama tam çıkış saatine yakın bi iş kitliyorlar ve bitiremeden çıkamıyorsun ve bunu kesinlikle bilerek yapıyorlar. Tam saatimde çıktığımda ise sanki işten kaytarıyormuşum gibi hissediyorum. Suratlarından, tavırlarından böyle hissediyorum.
Bir gün öğleden sonrası için izin aldım. Ertesi günü yine ofis dışında olacaktım ve ofisten bir dosya almam gerekiyordu. Bana ofisten o dosyanın içeriğini mail atma olanakları varken beni gecenin bir yarısı ofise gönderdiler dosyayı almam için. Bunu da kesinlikle bilerek yaptılar, sırf yarım gün izin kullandım diye acısını çıkardılar. Normalde asla gitmezdim ama o dosyayla ilgili bilgi sahibi olmam gerekiyordu, kendileri de yardımcı olmadığı için saat 22.00'da ofise gidip dosyayı almak zorunda kaldım.
Gelelim niye dayandığıma. Kredi çektim, aylık kredi taksidim ve kredi kartı borcum var ve belli bir gelirimin olması gerekiyor. İşten çıkarsam 1-2 ay da olsa işsiz kalırım diye korkuyorum ve 1-2 ay da olsa sıkıntıya düşerim. Ailemin bana destek olma şansı yok çünkü onlarında kredi borçları var.
Burada çalışırken başka iş arayamıyorum. Çünkü takdir edersiniz ki böyle bir yerde iş görüşmeleri için izin almam kolay olmuyor. Her şeyi en ayrıntısına kadar irdeliyorlar ve ben yalan söyleme konusunda o kadar becerikli değilim.
Bir de şunu söylemem gerekiyor ki aslında ofisin sahibi gerçek patronum o kadar da kötü biri değil ama sevgilisi olan kız çok sinsi, kaprisli, kıskanç, dengesiz, kompleksli ve ikiyüzlü. Çok oldu belki ama gerçekten böyle. Adam sevgilisinin çok etkisinde kalıyor ve kesinlikle kılıbıklıktan sesini çıkaramıyor. Güya ofis onun, ama sevgilisi yönetiyor aslında ve adam da ona sözünü geçiremiyor. (ki burada erkeklerin bu tür salaklıklarına sinirlenemeden edemiyorum)
Kısacası böyle, çok mutsuzum, huzursuzum. Üzerimde sürekli bir baskı varmış gibi hissediyorum. Bana kendimi beceriksizmişim gibi hissettiriyorlar. Sadece 2 ay oldu burada işe başlayalı ama bana ömür gibi geldi. Sanki yıllardır buradaymışım gibi.
Artısı ne diye soracak olursanız, mesleğimle ilgili yeni şeyler görüyorum ve öğreniyorum. He onlar mı bana bir şey öğretiyor, hayır sadece ortam sağlıyorlar.
Aslında bu hafta maaşımı alacağım. Alacağım maaşla bir en fazla iki ay idare edebilirim. Ama annem çok üzülecek sıkıntıya düşerim diye korkuyor. Ama inanın dayanamıyorum. Diyorum ki maaşımı alıp işten çıkayım. Ama aileme söylemeyim. İşe gidiyormuş çıkarım evden, iş ararım. Bütün gün de kütüphanede takılırım kitap falan okurum. Annem üzülmemiş olur. Çok mu filmvari olur? Napayım kafayı yemek üzereyim. Hayatımda hiç bu kadar mutsuz olduğumu hatırlamıyorum. Kredi borcum olmasa çok çıkmıştım.
Uzun oldu ama umarım okursunuz sonuna kadar.
Teşekkürler.

 
İnceldiği yerden kopsun


  • amator filozof  (05.01.15 22:07:47) 
psikolojin bozulacağına parasız kal daha iyi... git bimde kasiyerlik yap daha iyi..


  • gotic  (05.01.15 22:10:58) 
en azından bir süre iş görüşmeleri yakalayıncaya kadar idare edin derim.


  • dis kapinin mandali  (05.01.15 22:12:09) 
sektor ne? piyasada durum nasil? is sıkıntısı var mı? yok mu rahatlikla is bulabilir misin?


  • crucio  (05.01.15 22:14:05) 
1- Ben herkese iş bulmadan işten çıkma derim. Sana bunu demiyorum. Bırak orayı. (Küfür etmeye başlasam duramayacağım, o yüzden etmiyorum)
2- İşten ayrılırsan annene söylememezlik gibi bir şey yapma. İşten ayrıl ve bunu ailenden saklama. Böyle bir yalana girersen, yalanın kesinlikle ortaya çıkar ve bunun saçma bir hareket olduğunu da o zaman anlarsın.
3- (1) no'lu maddede söylediğimi kredi borcu olana demesi kolay ama uygulaması zor elbette. Ben senin ne kadar zorlanacağını anlayamam. Bir şekilde kredi borcunu ödeyeceğini garnatileyebilirsen, gözünün yaşına bakma ve ayrıl.
  • hiko seijuro  (05.01.15 22:16:24 ~ 22:24:22) 
bende bu hafta aynı soruyu sormuştum, kredin varsa iş bulmadan çıkma. yalan söyleme olayını da geiştir, ofis dışındayken görüşmeye gidebilirsin


  • divit  (05.01.15 22:18:28) 
hiko seijuro +1

ayrıca kredi borcun aylık ne kadar?
  • seoman  (05.01.15 22:20:20) 
Bence iş görüşmelerine gitmeye başla, bunun için de dişine bir kanal tedavisi hikayesi yaz, yalan olduğunu anlarlarsa da anlasınlar, en kötü ihtimalle kovarlar.


  • cokkarisik  (05.01.15 22:21:56) 
Cik git allah askina okurken bunaldim


  • Solem2  (05.01.15 22:22:10) 
mobbing diye şikayet et.


  • tescillimarka  (05.01.15 22:23:45) 
Ne iş yapıyorsunuz ve sektör ne merak ettim?

Nacizane yorumum kendi iyiliğiniz için orayı bırakın.
  • eloharp  (05.01.15 22:27:32) 
Merak edenlere, sektör hukuk. Çiçeği burnunda bir avukatım. Bu arada ben bütün bunlara sessiz kalmıyorum, bunu da belirteyim. Ama insanın kafası rahat olmuyor maalesef.


  • proculianus  (05.01.15 22:37:03) 
oha avukata bunlar yapılıyorsa düz işçi adam napsın. bas git istifayı ya da yırt o diplomayı zikerler öyle işi ya. eşek kadar adamların yaptığına bak hayvan oglu hayvanlar


  • divit  (05.01.15 22:40:18) 
Is gorusmesine gitmenin yasal bir yaptirimi yoksa acik acik de is gorusmesine gidiyorum diye, hatta digerlerini de fisekle got gibi kalsinlar


  • selam  (05.01.15 23:01:10) 
iş bulmadan iş değiştirmemeni öneririm. ayrıldıktan hemen sonra bir yere başlasan bile en azından bir ay maaş alamayacaksın. sabit ödemeler varken para bulamamak inan ki, seni daha çok sıkacak. tazminatımla işten çıkarken, elimdeki paranın bana 5 ay yeteceğini düşünmüştüm fakat anca 2 ay yetmişti yani evdeki hesap gerçekten de çarşıya uymuyor.
ayrıca şu anda çalıştığın yeri gözden çıkardıysan neden canını sıkmalarına izin veriyorsun ki? yakında ayrılacağın ve muhtemelen bir daha suratları görmeyeceğin insanların ne düşündüğü seni neden bu kadar geriyor ya da üzüyor? yeni bir iş bulana kadar öğrenebileceğin kadar işinle ilgili şeyler öğren ve en önemlisi insanları kafana mümkün olduğu kadar az takmayı öğrenmeye çalış. ben henüz yapamadım fakat girdiğim her yeni iş yerinde tahammül sınırımın arttığını hissediyorum. ayrıca o iş yerinde durduğun her gün sana kariyer nette tecrübeli gözüktüğün süre olarak geri dönüyor. bu bile evde oturup iş aramandan iyidir.

  • boyalı kuş  (06.01.15 09:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.