[]

dolgu yapılan dişler sızlıyor. diş hekimleri bi bakabilir mi?

ikisi geçen hafta pazartesi ikisi de cuma günü olmak üzere dört dişime dolgu yapıldı. (çürükler baya küçüktü, dişlerden çok sıkıntı çektiğim için hiç bekletmeden gideyim dedim dişçiye.)

dolgu yapılmadan önce çürükler sızlamıyordu, şimdi hafif soğuk bir şey yesem hemen sızlıyorlar. nedeni ne olabilir? dişçiden dolayı mıdır, başka bir şeyden midir?

teşekkürler.

 
Zamanla geçer


  • amator filozof  (05.01.15 20:04:24) 
20 lik dişlerin ne durumda belki onlar yamuk vs çıktığından diğer dişleri sıkıştırıyo olabilir ve bu diğer dişlerde böyle sızlamalara yol açabilir bi kontrol ettir ve en olmadı diş doktoruna bi görün antibiyotik yazsın onu kullan geçiyo


  • GreyFever  (05.01.15 20:16:57) 
biraz bekle düzelmez ise git. bazen ilk zamanlar acıyo sonradan düzeliyor.


  • zlatanibrahimovic11  (05.01.15 20:21:52) 
benim de olmustu oyle, son dolgu yaptirdigim dislere. doktora sordum arada hassasiyet olur oyle problem yok demisti. gecti simdi sizlamiyor uzun zamandir.


  • shahrazad  (05.01.15 20:27:55) 
yirmilikleri yaklaşık bir yıl önce arayla çektirdim. bir tanesi operasyon ile çekildi, çakılıydı.


  • sen olmayan cocuk benim  (05.01.15 20:27:55) 
Merhabalar, sanılanın aksine küçük olan diş kavitelerine yapılan dolgular bazen daha çok hassasiyet yapabilirler, normalde işlem sonrası oluşan hassasiyet için çok fazla ihtimal vardır ama dolgularınız kompozit ve kaviteleriniz küçükse "C Faktör" denilen kompozitin büzülme oranını yükselten bir kavite dizaynından kaynaklanmaktadır, bu süreçte diş hekiminizi bilgilendirerek beklemek dışında yapacak çok fazla bir şey yoktur, içinde arginin olan "colgate pro-relief" gibi bir diş macunu kullanırsanız süreçte biraz daha rahat edebilirsiniz.

Daha şiddetli olan dolgu sonrası hassasiyetler için:
onurozturk.com
linkinde "Dolgu Sonrası" bölümünü okuyabilirsiniz, geçmiş olsun.
  • dronurozturk  (05.01.15 23:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.