[]

ygs ve sakal problemi

selamlar abiler ablalar kardeşler

ygs'ye gireceğim. kimlik fotoğrafımda sakal yok. ama ben çenemde sakal bıraktım, uzadı da aşağı doğru 5-6 santim. kimlik fotoğrafım eylülde çekildi (güncel yani).

Kılavuzun ilgili kısmı şöyle:
-------------
Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği
takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya
daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş
pasaport kabul edilmeyecektir.
---------------

şimdi bu ''kolaylıkla tanınma'' olayı yoruma ne kadar açık? sadece çenemde kıl tüy var diye beni sınava almayacak biri çıkar mı? ilk kez giriyorum ygsye, bu tarz bi olaydan sınava almazlarsa ya kendimi ya görevliyi kesme ihtimalim var.

bi de benim kimlikte sakalsız, giriş belgesinde sakallı fotoğraf olsa nolacak?

yeni yılda çipli kimlikler geliyordu, onlar marta yetişecek mi?

ne çok mevzu var canına yanayım ya, bi yol gösterin genç kardeşinize.

 
fotoğrafa benzemiyorsan almazlar sınava. kestirmen senin için daha iyi olur. nasıl olsa kökü sende...


  • tahtelbahir  (05.01.15 18:47:11) 
sakal seninse sıkıntı çıkmaz


  • Euxinos007  (05.01.15 18:53:41) 
Denk geldiğin gözetmene bağlı tamamen. 3-5 kıl için bu riske girmeye değmez, kestir gitsin daha sonra uzatırsın.


  • capitatum  (05.01.15 19:07:51) 
eğer benzemezsen sınav zamanı git bir traş parasına kimliği değiştir, o çipliler biraz yalan oldu galiba.


  • atom karincanin torunu  (05.01.15 19:19:13) 
3 numara saç resmi vardı ben saçımı topuz yapıp girdim... 2 sene önce


  • kilimanjaro  (05.01.15 19:45:58) 
ben en son ygsye öylesine girmiştim. kimlikteki fotoğraf 2012 yılına aitti. saçlar kulaklarda, sakal yok. ösymdeki fotoğraf ise saçlarımın kulaklara bile gelmeden önceki haliydi, yani daha önce çekilmiş.

ben nasıl gittim, saçlar omuzları geçmiş, bele çok az kalmış (ama at kuyruğu yaptıydım). bıyık var, keçi sakalı bayağı uzun. (açıkçası adını bilmiyorum)

girdim sınıfa başladı sınav. öğretmen midir ne halttır geldi dedi ki bu kimlikteki sen misin. ben de tabi ki benim dedim. sonra başka birini çağırdı bana baktılar 2dk falan. biri yorum yapıyor diyor yok kaşının altındaki bilmemne burda da var falan. aslında güzel ve komik bir histi yani sen kendinsin ve başkaları senin fotoğraftaki kişi olmadığını düşünerek saçma salak yorumlar yapıyorlar. halbuki sokaktan bir adam çevirsen dersin ki bu herif fotoğraftaki. yani sakal dışında bir fark yok. sadece biraz daha yaşlandım o kadar.

sonradan dediler işte bu o falan ben de devam ettim. ama keşke sınıftan atsalar dediydim içimden çünkü babamın aklına uyup girmiştim. tutturdu gir diye. çünkü sınavdan ne kadar geç çıkarsam işten de o kadar geç çıkacaktım. murphy kuralları işte, sınavdan iyi yapacağımı bilsem kesin atarlardı.

zaten salaklar, girişte arama tarama yaparken he man in kılıcı gibi parlayan metal kordonlu saatimi fark etmemişlerdi. tuvalette çorabıma atmıştım ben de.

yani, güzel kardeşim,

öylesine giriyorsan boşver. iyi yapacağını biliyorsan kes gitsin. al sana yaşanmış hikaye, yav küçümsemek değil ama alt tarafı öğretmen, gözetmen yani. senin neyine fbicılık oynamak be adam, be kadın?

zaten keçi sakal yemek yerken çok sıkıntı çıkarıyor. bazen cips falan yiyorum ufak kırıntılar sakalımdan çıkıyor.
  • patr  (06.01.15 01:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.