[]

Kayıp dosyalarım hk.

Çok kafa yordum, farkındayım. Geçen hafta silmemem gereken bir klasörü (ve içindeki word dosyalarını) yanlışlıkla shift + delete ile silmiş bulundum. Önceki duyurularımdaki yönlendirmeleriniz sayesinde kurtarma programı kurup bazı dosyaları kurtarmayı başardım. Bu güzel haber.

Ancak, kurtardığım dosyaların içeriğinde karakterler çok karmaşık, içerik bozuk diye açılmadığına dair uyarı alıyorum.

Yabancı bir arkadaş çalıştığı firmanın IT elemanları ile görüşmüş, benden şu işlemi sırayla yapabileceğimi söylediler ancak Word dosyasında bu alanları göremiyorum. Çok da utanıyorum onu yapamıyorum, bunu yapamıyorum demekten. Yardımcı olabilirsiniz? 2007 kullanıyorum diye biliyorum ama Türkçe ofis kullanıyorum. Ve aşağıdaki açıklamalar yerine gelen capsteki ifadeler var. Aşağıdaki işlemleri yapabilmek için sırayla nasıl ilerlemeliyim?


Click the Microsoft Office Button, and then click Word Options.
In the Navigation Pane, click Save.
In the AutoRecover file location box, note the path, and then click Cancel.
Close Word.
Open the folder that you noted in step 3.
Look for files whose names end in .asd (AutoRecover files).
If you find the Word document that you are looking for, double-click it to open it.
Save it immediately.

 
Diyor ki o resimdeki "otomatik kurtarma dosya konumu" yazan kısımı not al ve orayı kapar.
Word'u de kapat.
Bilgisayarda aöznce not aldığın klasöre git.
Uzantısı .asd olan dosyalar göreceksin. Onları aç.
İstediğin dosyayı bulunca da kaydet hemen.
  • onexey  (05.01.15 14:00:10 ~ 14:00:24) 
C:\Users\dessy\AppData\Roaming\Microsoft\Word\ klasöründe .asd ile biten dosyalara bak, aradığın dosyayı bulunca çift tıkla, hemen kaydet diyor.


  • inheritance  (05.01.15 14:02:28) 
işte caps'te çıkan bendeki işlemleri buna göre nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. yani "otomatik kurtarma dosya konumu" yazan kısımı nereye not almalıyım ve nereye koparmalıyım? çok cahilim, çok özür dilerim :(


  • dessy  (05.01.15 14:03:05) 
O klasörü açıp dosyaları oradan kontrol edin demek istiyorlar.

Bilgisayarım'ı aç, oradan Users klasörü, Orada bilgisayarın adına açılmış Klasör, Oradan devam et işte.
  • teknikekip  (05.01.15 14:07:02) 
başlat -> çalıştır a tıkla. C:\Users\dessy\AppData\Roaming\Microsoft\Word\ bunu buradan kopyalayıp açılan kutuya yapıştır. bir klasör açılacak. oradaki *.asd dosyalarına bak.

bilgisayarındaki kullanıcı adın dessy değilse, kendi kullanıcı adını yaz.
  • inheritance  (05.01.15 14:10:35 ~ 14:11:17) 
startup diye bi klasör açılıyor onu yaptığımda, onun içi ise boş.


  • dessy  (05.01.15 14:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.