[]

Bağımlılık

Çevrenizde bağımlı olan var mı ( kumar,uyuşturucu ) gibi kendisine ve çevresine zarar veren türden ? izlenimleriniz neler, ben kumar bağımlısıyım ve siktiğimin şeyini bırakamıyorum elim ayağım titriyor deliriyorum oynamadığım zaman, hayatım söndü gençliğim piç oldu tavsiye istemiyorum sadece ne bilim yazmak istedim.




 
geçen sene ben. bu yaz biraz tedavi gördüm. şimdi bu yüzden ailemin evindeyim. canım bazen çekiyo bazen çekmiyor. ama sürekli aklımda. bir sene sonra tekrar taşınıp başlama hayali kuruyorum.
zarar olarak iş kaybı gün kaybı arkadaş kaybım var.

  • disardayim  (05.01.15 02:46:58) 
bir kaç yıl önce ciddi kumar bağımlısıydım. çok ciddi paralar kaybettim pro masalarda. çok güzel paralar kazandım amatör masalarda. pokerden bahsediyorum. oynamadığım her saniye işkence gibi geliyordu. sanki fırsatım olan her dakika oynasam çok para kazanacakmışım gibi saçma saçma hisler vardı kafamda. sonra sonra kendiliğinden gitti bu hırs içimden. sıkıldım mı ne oldu bilmiyorum ama bir buçuk yılın ardından bıraktım. yani tam bırakmadım ama bağımlılık olayı kalktı.

aynı dönem alkolde de sıkıntılar çektim çok. onunla mücadeleye aynen devam ediyorum ama.
  • m murphy  (05.01.15 02:55:32) 
geçen gün bizde kalan arkadaşın bir arkadaşı alkol bağımlısı ve tedavi olacak diye geldi. bir gün bizde kaldı benim cüzdanı çaldı. emin olamadık, o mu çaldı diye bir sorgulayalım, gözlem yapalım diye ertesi gün yine davet ettik bu sefer de ipad'i çaldı gitti.

adam meğer kokain bağımlısıymış. para yetiştiremiyormuş. olaylar büyüdü falan ama şunu anladık ki hayatı resmen boka dönmüştü. yaşayan ölü olarak geziyor, sadece kendisine değil çevresine de zarar veriyordu.
  • darkredanger  (05.01.15 04:01:32) 
kumar bagımlılıgı obsesif kompulsif bozukluk sahbi olanlarda oluyor diye okumustum.


  • partizan  (05.01.15 04:02:17) 
alkol bağımlısı bir arkadaşım vardı, babası da aloklikti ve hem genetik hem psikolojik bir bağımlılıkmış çocuğunki.

içmeden duramıyordu. her gün şişe şişe viski falan o derece. su yerine bira içerdi resmen. sonra psikolojik yardım aldı, ilaç sayesinde tamamen kurtuldu. aradan geçen 1 yılda hiç içmedi. şimdi nefret ediyor 3-4 yıl oldu bırakalı.

umutsuz olmamakta fayda var, psikolojik destek alın. ben de sigara konusunda tam bir bağımlıyım. sigarasız hayat ölüm gibi. ama karar verip deneyeceğim doktorla.
  • calligrapher  (05.01.15 05:04:47) 
Babam 2 günde 5 paket marlboro bitiriyor. Bence çok zararlı bir bağımlılık, bildiğin hastalık. Evdeki kedilerin tüyleri sigara kokuyor artık.


  • mutlusismankedi2015  (05.01.15 06:41:17) 
ev arkadaşım alkolik. içmediği akşamı göremedim henüz. işini etkilemiyor ama. yine de içmeden yaşayamayacağına eminim.


  • namus ninjası  (05.01.15 08:12:04) 
alkol bağımlısı olduğumu düşünüyorum.. ve öyleyim..


  • kabardinka  (05.01.15 09:15:15) 
var. hepsi için ortak olan konu hayatlarının mahvolması.

uyuşturucu kullanan öldü.

kumar oynayanın ailesi dağıldı. boşanmadan bir iki yıl sonra çok ağır hastalandı. hastalanınca eski eşi ona baktı. sonra adam kumarı bıraktı yeniden evlendiler. şimdi iyi gibiler. kadın pek mutlu değil, çeşitli hastalıklar baş göstermeye başladı. kayıpları çok fazla. uzun süre borç ödediler hala da ödüyorlar sanırım. kadın ek işler filan yapıyor.

bilgisayar bağımlısı olan çalışmıyor. arkadaşları azaldıkça azaldı. çevresi yok gibi bir şey. olanlar da onun gibi bilgisayar bağımlısı desem yalan olmaz. arada görüşüyorlar. toplaşıp oyun filan oynuyorlar. anne baba ölünce nasıl yaşayacak bilmiyorum.

alkol bağımlısı olan kazancını hiç ediyor, gecenin bir yarısı genç karısını çağırıp gel beni al buradan cüzdanımı kaybettim diyor. o kadar çok cüzdan kaybediyor ki...

başka bir alkol bağımlısı gece evden kovardı karısını. kadın evin bodrumuna saklanırdı sabaha kadar. ev iki katlı eski tip bir evdi, bodrum dediğin de evin altı. basık izbe bir yer. çocuklar ağlaşırdı, duyardık.

bir de şu var konuyla ilgili:
(kumar problemi ve uçup giden bir hayat)
www.eksiduyuru.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.01.15 09:42:02 ~ 09:43:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.