[]

kadın kısmı ağırlık çalışırsa zeyna gibi mi olur?

benim amacım güçlenmek ama dana gibi olmak istemiyorum. yani hiçbir şekilde kalınlaşmak istemiyorum. 1 senedir pilates yapıyorum, gayet mutluyum ama kardiyo yapmadığımdan fitness salonuna yazıldım. bana ordaki aletleri kullanacağım bir program verdiler. genellikle 10-15 kilo kaldırıyorum bacak ve kolda da. yani en düşüğü. lakin kadın kısmısına 10 kiloluk ağırlık bile olsa kas yapar, çirkin görüntüye sebep olur diye çekiniyorum. salondaki yetkili kişi bişi olmaz inceltir filan dedi ama salona gitmeyi bırakınca halim nice olur bilemedim.

sizce aletleri boş verip sadece koşma bisiklet filan mı yapmalı?

not: lütfen deneyim sahibi olanlar ve bilenler yorumda bulunsun. tişikkirler.

 
zeyna gibi olmazsın. istesen de olmamazsın. ağırlık çalış iyidir. kadın için de erkek için de.


  • mahone  (05.01.15 00:39:22) 
zeyna gibi olmak kolay zannedenlere o kadar gülüyorum ki. :)

yağ yakıp yerine kas alman gerekiyor. kas alman demek zeyna gibi kaslı görünmen demek değil, fit görünmen, sıkı görünmen demek. kaslı olmak çok güzel ve de çok zor bir şey. emek gerektiriyor, genetiğinin yatkın olmasını da gerektiriyor.

zayıf olup da spor yaptığın belli olmasın istiyorsan, derli toplu olmak istemiyorsan o zaman ağırlık çalışması yapma. ağırlık çalışması sıkılaşmana yardımcı oluyor.

zeyna gibi olamazsın zaten 15 kiloyla, korkma. :) az ağırlık sık tekrar yağ yaktırır. yüksek ağırlık az tekrar definasyon kazandırır.
  • m e l t e m  (05.01.15 00:43:51) 
kadınların testosteron oranları erkekler kadar yüksek olmadığı için erkekler gibi kas yapamazlar öyle kolay olmaz. kardiyo için alet kullanacağına crossfite gidersen daha verimli olur bence.


  • zlatanibrahimovic11  (05.01.15 00:50:02) 
Mecburiyetten ara verdiğim dönemler dışında (ki sakatlıklar sebebiyle bazı aralıklar çok uzun sürdü) sporun yanında çok uzun yıllar ağırlık da çalıştım. Zeynaya benzediğimi düşünmüyorum (ki bence çok güzeldi ama neyse). Kollarım böyle değil cdn.komikler.com , sıktığım zaman ancak böyle imgur.com oluyolar. Karnım da böyle değil muscle.iuhu.org , böyle duruyor media.haberinola.com (fotoğraflar temsilidir asjdahaha). Velhasıl bence dünyanın en güzel şeyi gücünün yerinde olduğunu bilmek. Bunun için illa kas yığını olmak zorunda değilsin. Zaten istesen bile olman çok zor. O iş öyle kolay değil :) Yani fitness iyidir, ağırlık da kadın için de yerinde ve bilinçle kullanıldığında yine on numaradır. Pilates spor ihtiyacını karşılamıyor. Başarılar.

Edit: ha uzun aralıklar verdiğimi söyleme sebebimi atlamıştım. sebebini bilmiyorum, daha yetkili arkadaşlar daha güzel cevap verir ama sporu bıraktığım bu dönemlerde senin söylediğin gibi "halim nice" filan da olmadı. Bi görüntü bozukluğuyla karşılaşmadım hiç.
  • pandispanya  (05.01.15 00:55:33 ~ 01:02:47) 
peki böyle güzel güzel kas yapılsa, üzerine spor bırakılsa nolur? azıcık da kilo alınsa? başlamıştan daha mı beter olunur görüntü açısından?


  • durme  (05.01.15 01:03:55 ~ 01:05:16) 
Sporu neden bırakacaksın ki ben onu anlamadım? Spor sağlık için gerekiyor her şeyden önce. Sporu bırakırsan formunu koruyamazsın tabi ki ama halin nice de olmaz.

Edit: Azarlamak ne haddime yahu? Ben sporu olmazsa olmaz bir şey olarak görüyorum. Yani yemek yemek gibi. Gülücük kondurmadım diye bağırıp çağırdığım mı düşünülüyor? :)
  • m e l t e m  (05.01.15 01:07:02 ~ 01:28:14) 
@meltem binbir türlü dünya hali, meşguliyeti var. ömür boyu haftada 4-5 gün yapamam gibi geliyor. lakin bırakma niyetim yok. öyle azarlar gibi söylemişsin, açıklama gereği hissettim :)


  • durme  (05.01.15 01:09:21) 
ulan iki fındık dumbell kaldırıp indirmeyle zeyna olacağını sananlar var mı hala gerçekten? insanlar öyle olmak için ciddi bir zaman ve bütçe harcıyorlar. ne zannediyorsunuz bu işleri gerçekten anlayamıyorum.


  • domates yiyom  (05.01.15 01:11:54) 
şimdi öncelikle güzel kas yapma gibi bi durum olmaz sende. denildiği sıkılaşma güçlenme ve sağlıklı/fit hissetme durumun olur. e tabi sporu bırakırsan da vücutta illaki salma olur. en basit örnek şunu vereyim kafanda şekillensin. hani şu kadınlarda arka kol sarkması vardır ya. işte spor yaparsan o olmaz. ama sposu bırakırsan belli bir zaman sonra o illaki olur. bu şekilde düşün.

azıcık kilodan kastın ne onu bilemem ben :) ama düzgün beslenip saçma sapan yağlı şekerli ve unlu gıdalardan uzak durursan öyle abartılı yağlanma ve kilo alma durumun olmaz. ki zaten üç/beş kilo da kimseye birşey yapmaz. esas iş beslenme şeklinde bitiyor yani anlayacağın.
  • mahone  (05.01.15 01:13:49) 
@domates arkadaşım zeyna bir imge tamam mı. azıcık bile kalınlaşmak istemiyorum demişim. çünkü diyetime dikkat etmezsem kasla birlikte yağ da olacak. bunu biraz anlatırsınız zannettim ama millet kafaya takmış, çemkirecek yer arıyor. anladık, emeğe saygı duyuyoruz. sen ve senin gibiler dağılabilir şimdi. sağ olun var olun.


  • durme  (05.01.15 01:22:54) 
oho oho oeehghghgoeooeo

www.youtube.com
  • yirtik foto  (05.01.15 02:03:46) 
Ben koridordan gecerken bi tane agirlik kaldirdim su an brad pittin fayt culupteki haliyim.


  • divit  (05.01.15 02:15:59) 
@divit akşam sulu yemek yersen etlerini yime, şişmezsin.


  • durme  (05.01.15 02:20:55) 
@divit puasdfkjsadkfjhgasdkhfgsadf ben de geçen eve bir damacana su çıkardım hulk oluvermişsim gaali


  • domates yiyom  (05.01.15 02:25:14) 
Kadınların kas kütlesini arttırması çok zordur. Hayatında endişeleneceğin son şey bu olsun. Başlangıçta biraz kas tonun artacak, sen de şiştim zannedeceksin. Ona takılma.


  • arnold schwarzeneger  (05.01.15 07:39:44) 
kiloluyken sürekli ağırlık çalışmak seni daha da kalınlaştırıyor (deneyimle sabit) Ama yağ oranın çok yüksek değilse hafif ağırlıklarla çalışmak faydalı oluyor


  • alaimisema  (05.01.15 08:14:33) 
Alaimisemanin dedigi tam da kirktugum sey. Ya zaten soru sahibi de zeyna derken o kalinlasmayi kaba goruntuyu kast ediyor. Ben de bu sual icindeyim. 57 kiloyum 7 kilo fazlam var yag oranim yuksek agirlik kilo mu verdircek yoksa bu halimden daha mi kalin gorunucek kolum bacagim. Incelmenin yolu ne yaniii


  • photo85  (05.01.15 08:21:47) 
İncelmenin yolu diyet arkadaşlar. Karbonhidratı minimize edip, protein ve sağlıklı yağ alımını arttıracaksınız, Ağırlık sizin kas kütlenizi falan arttırmaz kolay kolay.


  • arnold schwarzeneger  (05.01.15 08:33:05) 
O o kadar kolay değil. Zeyna bir arkadaşım var, 15 yıldır günde 7-8 saatini spor salonunda harcıyor. Günde 40 km koşuyor.

Ben de birçok kaldır-indir hareketi ve kol çalışması yapıyorum salonda. Programa dahil. Bizim günde yarım saatlik kol hareketlerimizle Zeyna'nın yakından uzaktan ilgisi yok. Kolu toparlarsa ne mutlu diye sevinmek lazım.
  • aychovsky  (05.01.15 08:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.