[]

ağır şizofreni hastası muvekkilime nasıl davranmalıyım. kafayı bana taktı !

4-5 yıldır ceza dosyalarına bakıyordum. Tck 32 ye tabi. Eski tabirle 46 raporu var. Sürekli de sağda solda birilerine hakaret tehdit etmekten yargılandı. Hepsinden de bir şekilde kurtardım. Asla fiziki bir zarar vermez. Ama dönem dönem başı belaya girer. 1 yıl once falan da beni azletti kurtuldum diyordum ama meğerse beni baroya şikayet etmiş. Onun parasını yediğim dolandırdığım, değişik kağıtlar imzalattigim vs gibi. Dosyam 7-8 aydır adalet Bakanlığında soruşturma izni için bekliyor. muhtemelen takipsizlik verilecek. Sebebi de benden para istemesi benim de vermemem. Yıllardır ondan bundan yardım alır, emekli maaşını faizcilere icrlara bankalara verdiğinden ailesi 2-3 b8n gönderir ama yetmez buna. Sorum şu bu adam benden ümidi kessin artık aramasın. Beni eşimi eşimin isyerini ve çalışanlarını bulur onlara hikayeler anlatır. Çok da dikkatli hakaret vs yok. Çünkü bir suç daha işlerse akıl hastanesinde süresiz gözetim altına alınacak. Hatta bu karar da çıktı ama dosya yargitayda şu an. Benim karşıma çıkmaya korkar. En son telefonlarımın kaydedildiği söyledim ve aramayı kesti. Eşim onun işyeri avukat arkadaşlarımı bulması kolay arada bir onları arıyor. Ya da bana mesaj atıyor. Son mesajı aynen şöyle;***Azlettiğim avukat ben chp liyim bana izmirde bir şey olmaz diyorsun görücez senmi büyüksü devletmi büyük bütün kanuni haklarımı arıcam defalarca seni aradım sen kanunlardan büyükmüsün görücez ALLAH Büyük***

Neyse sonuç olarak bu tip rahatsızlığı olan birisini hukuki olarak kolay ama adam bu sefer ömür boyu hastanede kalabilir. Bunun yerine beni rahat bırakacağı benden ümidini keseceği bir yol önerir misiniz? Teşekkürler bu arada şimdiden yardımlarınız için.


 
Elinden geliyorsa yak gitsin ya. Manyağın ailesi de sana duacı olur bak yeminle. İyilik falan düşünme hiç. Aklı başına gelsin kütüğün.


  • yirmisantim  (05.01.15 00:22:45) 
Duygusal olarak haklısınız belki ama adan sonuçta hasta yani. Ki inanılmaz hayvansever tüm parasını sokak hayvanlarına harcar. Evde hayvanları var. Yani iyi birisi aslında. Hatta geçen yıl bir kedi yavrusu apartman boşluğuna düşerken arkasından uçarak yakalayıp kolunu bacağını kırdı. O derece yani.


  • ground  (05.01.15 00:29:18) 
Tüm iletişimi kes bir müddet sonra vazgeçer


  • amator filozof  (05.01.15 00:34:28) 
ben olsam değişik yöntemler uygulayabilirim ama kanunlara uygun olmayabilir. siz avukat olduğunuz için kanunlar çerçevesinde neler yapılabilir daha iyi bilirsiniz elbet. ama diş göstermek lazım bence.


  • icim urperiyor  (05.01.15 01:45:38) 
böyle iyilik olmaz, sonuçta şizofrense ve bu durum kendisi, ailesi ve yakın çevresi dahil herkesi etkiliyorsa ne kadar üzücü de olsa gözetim altında tutulması gerekir, üstelik bu kendi iyiliği içinde hatta. yani iyilik dediğimiz şey sırf vicdanla olmuyor, akıllıca da olması gerekiyor, aptalca yapılmış iyi niyetli hareketlerin birçok kötü sonuca mahal verdiği çok açık. verdiğiniz örnek mesela, kediyi havada tutması; bu kendisini öldürebilirdi, ha kendini düşünmedi diyebilirsiniz ama bu kediyi de öldürebilirdi, kedinin üzerine düşüp üstüne bir de kendi kafasını çarpıp hem kedinin hem de kendisinin ölümüne yol açabilirdi. iyilik değil yani bu, bilinçsizce yapılmış abartılı bir iyi niyet gösterisi o kadar. bunun dışında size yaptığı benzer hareketleri başkalarına da yapabilir, bu karşısındakinin huzurunu kaçırabilir, hayatını etkileyebilir. hatta karşısındaki insan bu durumu alttan almayı kabullenmeyip bu şahsın canına bir zarar verebilir. yine bu adam hastalığı neticesinde gözü dönüp yapmaz dediğiniz şeyler de yapabilir, görüldüğü üzere maddi sıkıntıları borçları vs. var, bu nedenle birine fiziki zarar verebilir. bugüne kadar yapmamış olması yapmayacağı anlamına gelmez. böyle şeyler bir kere olur zaten, sonra arkasından melek gibi adamdı neden böyle yaptı derler tanımayanlar.

sonuçta tüm bunların toplamında, hepimiz kendi çapımızda iyi insanlar sayılırız, ama neye yarıyor iyiliğimiz gerçekten asıl mesela bu. hani derler ya senden gelecek iyilik de gelmesin diye, öyle bir şey.
  • bosver nicki  (05.01.15 02:12:40) 
ailesi ile konuşun.


  • mea maxima culpa  (05.01.15 04:50:30) 
Çok zor bir durum yahu. Buluşup konuşsan. Durumdan rahatsızlığını anlatsan arkadaşınla dertleşir gibi ve anlayış beklesen? Hatta sana sarmaması için özür de dileyebilirsin genel olarak ona karşı onun gözünde ve algısında yapmış olabileceğim tüm hatalardan dolayı. İmkansız mı bu seçenek?


  • m e l t e m  (05.01.15 04:56:58) 
Abi ne bileyim önceden biraz ezbere yorum yapar şunu derdim ''iyiliği için şunu bunu yapmalıyız" vs gibi ama onun iyiliğine olacak şeyi biz nerden bilelim ve neye göre tayin edelim? Onum adına bu kararı alabilme hakkımız var mı?

Haa suç unsuru olması ayrı ama, bahsettiğim yukarıda yazılan cevaplara istinaden.

Öncelikle konuşmak diyorum, bıkana kadar, alttan alarak vs.. zaten "bence" zamanla olaylar akışında yolunu bulacaktır, pek tabii olması gereken zaten olacaktır.
  • patos64  (05.01.15 05:16:16) 
Şikayet et gerekli işlem yapılsın. Eğer gerçekten bir hastalığı varsa tedavi olması gerekli. Çünkü tehdit oluşturuyor ve bu tehditin ne zaman fiziksel şiddete döneceğinin garantisi yok. Bu kadar çok başı belaya giriyorsa elbet ya kendi ya da başkalarının hayatı veya sağlığı tehlikede demektir.


  • nawar  (05.01.15 05:26:34) 
iyi niyetli yaklaşımınız pek hoş, pek tatlı. diyelim, harika ötesi bir yöntem geldi buradaki arkadaşlardan birinin aklına ve sizin peşinizi bırakmak zorunda kaldı. velakin, 6 ay sonra sizin şikayet etmeyip sokağa salınmasına sebep olduğunuz bu arkadaş ne bileyim küçük bir kız çocuğunu öldürürse hukuki sorumluluğu geçtim de vicdanen de rahat olabilecek misiniz? böyle bir şey yapmayacağına dair, her anlamıyla %100 emin olabiliyor musunuz? ben, akli dengem son derece yerinde olduğu halde böyle bir şey yapmayacağıma dair kendime bile garanti veremem. siz bu arkadaşa bu kadar kefil olabilir misiniz?

duygusallık pek güzel şey. ama, o -şimdilik hayali- potansiyel kurbanı olan küçük kızın da yaşamaya hakkı var bence.

sadece birey olarak bizi ilgilendirdiğinden emin olduğumuz tüm kararları istediğimiz gibi vermekte elbet özgürüz, ama toplumu da bi o kadar ilgilendiriyorsa -ya da ilgilendirme ihtimali varsa-, hala o kadar özgür müyüzdür?
  • cevap botu  (05.01.15 07:22:40) 
bu arada kediyi kurtarmak için apartman boşluğuna atlamak çok tehlikeli bir davranış.

ilk bakışta şirin gözükebilir size ama bir başka sefer başkalarının canını da tehlikeye atabilir. çünkü hayaller içinde yaşıyor kendisi.
  • mea maxima culpa  (05.01.15 07:26:09) 
Çok teşekkür ederim hepinize. Genel olarak hukuken işlem yap diyorsunuz ben de o şekilde davranacağım. Ben aslında duyuruyu, "şizofreniye şu şekil davran raad bırakır" gibi bir tüyo var mı diye açmıştım. Daha önceki davalardan adamı kurtarıp sonra benim başıma bela olması da çok ironik bu arada.


  • ground  (05.01.15 08:00:48) 
Bence bu adam potansiyel bir tehlike. Hakkinda baslatacaginiz yasal surecle aslinda ona iyilik bile etmis olacaksiniz. Sizi takinti haline getirmis. Durumu ailesine de bildirerek artik tedavisinin bir hastanede devami gerektigini size karsi bu tacizi devam ederse sikayetinizi yapacaginizi belirtin ve hafife almayip cooook dikkatli olun. Avukatlii meslegi muvekkili ya da icra borclusu tarafindan öldürülen avukatlara yabanci degil


  • photo85  (05.01.15 08:45:14) 
polis tanıdık falan vardır elbet. hakkında şikayet var diye alıp biraz korkutsalar işlem yaparız bir daha yapma diye işe yarar mı diyeceğim ama ters tepebilir de bilemedim.


  • argent dawn  (05.01.15 09:54:31) 
ben ailesi ile görüşmenizle ilgili önerimi tekrarlıyorum. onlar durumunu bilirler. doktoruna gidiyor mu, ilaçlarını alıyor mu, nasıl davranmak gerekir filan.


  • mea maxima culpa  (05.01.15 10:35:43) 
ailesi olarak ablaları var onlar da bıkmış ama parasal yardım yapıyorlar sadece. doktora düzenli olarak gidiyor bendeyken durum bu şekildeydi. zaten ilaçlarını almazsa çok kötü oluyor yerinden bile kıpırdayamıyor nerede ise. kendine bu konuda inanılmaz bakıyor.


  • ground  (05.01.15 16:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.