[]

felsefe bölümü ögrencilerinin iş alani sorunu.

Merhaba arkadaşlar. Felsefe bölümu 3 sınıf ögrencisiyim. Malumunuz final dönemindeyiz ders çalışırken hegel, karl marx eğlenceli de mezun olduktan sonra ne halt edicem diye derin düşüncelere daldım. ( Gelecek kaygısina düşmek için mükemmel zamanlama çünkü ders çalışmam gerekiyor ) her neyse seneye formasyon programına katilicam. Ama bu yeterli değil hele ki felsefe gibi sallantida olan bir bölüm için. Öncelikle özelden rehperlik sertifika programı gibi bir şey calinmisti kulagima biraz araştırma yaptim ama saglikli bir bilgi edinemedim. Bu konu hakkında bilgisi olanlardan ricam bilgilendirilmektedir. Bir de açık ogretimden felsefeye yakın bir alanda baska bölüm okumak gibi bir fikrim var. 2 yılık sizce hangi bölümler daha yararlı olacaktır. Teşekkürler şimdiden.




 
çevirmen ol.
şaka şaka, olma:)

  • yalnux  (04.01.15 22:39:13) 
Aöf'ten 4 yıllık Sosyoloji oku. en azından şirketlere araştırmacı olarak falan filan gibi girersin.


  • secilmis uye  (04.01.15 22:46:01) 
Akademisyen ol. Yazar ol.


  • amator filozof  (04.01.15 22:47:24) 
Bunu felsefe bölüminü tercih ederken düşünmedin mi ?

Felsefe bölümü mezunu olarak üniversite diplomasıyla yapabileceğin iş yok gibi. Formasyon için de ortalama istiyorlar ve 1,5 sene daha okuyorsun.

Rehberlik sertifikası diye birşey de yok, bunun kendi bölümü var zaten : pdr.

Başta adamakıllı tercih yapacaktın. Felsefe okumaktansa 2 yıllık sağlık bölümlerinden oku tıbbi görüntüleme falan daha rahat iş bulursun...tabi felsefenin ismi havali filozof olunuyor o ayri
  • empedokles  (04.01.15 23:04:03) 
felsefe bolumu mezunu olarak cevaplarim:

- felsefe diplomasiyla hic bir sey olamazsin (acmak gerekirse; olabilecegin seyleri zaten diploman olmadan da olabilirsin)
- felsefe zevk icin okunabilecek bir bolum, is bulmak icin degil.
- ticaret, turist rehberligi, ithalat ihracat, zart zurt gibi seyler icin felsefe okumana gerek yok. bunlari onceden dusunecektin.
- bu ustte saydigim seyleri yapmak icin universite diplomasina ihtiyacin yok. 2 yillik ithalat ihracat okusan simdi daha kardaydin. bosa okuyorsun bilesin.
- felsefe gibi bir bolumu alakasiz bir insansan ya da gotun hali hazirda saglam degilse ne skime okuyorsun?
- tarihteki filozoflarin bile tamami zengin insanlardir (daha dogrusu tuzu kuru), karnin acken felsefse yapilmaz. sen ordan bir sonuc cikar kendine.

ozet: sorunun detaylarindan gordugum kadariyla mezuniyet sonrasi potansiyel issizsin kardesim. gecmis olsun.
  • no christ requires  (04.01.15 23:15:15 ~ 23:16:08) 
gordugum kadariyla egitimini de alsan, egitimini almadan da ilgilensen felsefe kisisel tatminden baska yarar saglamiyor insana. istanbul'da yasiyorsan, iyi kotu isimli bi universitede(vakif olmayan) okuyorsan, diksiyonun falan duzgunse cok kurumsal olmayan sirketlerin IK'larina falan basvur, bence baslatirlar bi yerden.


  • xfestos  (04.01.15 23:35:49) 
Kimya öğretmenliğini bitirip radyoloji bölümünü okuyan arkadaşım var
Rahat ve ataması kolay bölüm olduğunu söylüyor
Bi de nevşehir universitesinde paraşüt pilotlugu diye bi bölüm var 2 yıllık iyi para kazanıyorlarmış diye duydum
  • coca cola  (04.01.15 23:50:07 ~ 23:58:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.