[]

dil öğrenme motivasyon kaybı

uzun bir süredir almanca öğreniyorum, kursa gidiyorum, toplam 7 ay oldu.kurs da fena gitmiyor ancak dönemsel olarak motivasyonum düşüyor. bazen kursa küfrede küfrede gidiyorum. aslında mecburiyet değil ama kendime yatırım olarak öğreniyorum.

her neyse motivasyon kaybı yaşadığım durumlarda motivasyonumu nasıl artırabilirim?


 
almanca şarkı söyleyen gruplar dinle. almanca hayatında yatırımdan ziyade ihtiyaç olsun. almanca şarkıları kitapları dizileri oyunları anlamaya çalışırsan öğrenmen de kolaylaşır


  • reavelyn  (04.01.15 21:21:14) 
Kısa süreli ara verilebilir, 1-2 hafta gibi. kafa bir dinleniyor.
Ben de başlayalı 4 ay oldu. Daha gramerimin çok eksiği var ama yine de bundan sonra kitap okuyarak devam etmeyi düşünüyorum. konulu bir şey okuyunca motivasyon sağlanır diye düşündüm.
Bir de bulabilirsem bilgisayarda bir iş yaparken kulaklıktan alman tv kanalları çalsın istiyorum ama pek de bir şey bulamadım.
  • firez  (04.01.15 21:33:46) 
@konusma

abicim sıkıntı olan da sizin orada konuşulan almanca zaten :) bayern ve avusturyada konuşulan almanca bayağı bir değişik esas almancadan (hochdeutsch). özellikle hannover çevresinde hochdeutsch konuşulur, son derece akıcı ve anlaşılır gerçekten de. ama sizin oraların almancası gerçekten tam bir felaket malesef. mistkübel kelimesini ilk defa duydum mesela ben de. sözlüğe baktım, sözlükte bile yok :))

7 ay almanca için çok uzun bir süre değil, hatta çok kısa bir süre malesef. ben 2 senedir öğreniyorum, hala yolun çooook başında görüyorum kendimi. motivasyon için alman tv falan izleyip müzik dinleyebilirsiniz. onun haricinde en güzeli tabi ki almanyaya gelip burada dil kursu yapabilmek. en güzel motivasyonu o verecektir tartışmasız.
  • fayfim  (04.01.15 21:52:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.