[]

beğenilenler/beğenilmeyenler

başıma bir iş gelmeyecekse:

1-) güldür güldür, çok güzel hareketler bunlar, arkadaşım hoş geldin, komedi-dans üçlüsü, atalay demirci ve bunlar gibileri komik bulmuyorum. arada nadir güldüğüm şeyler çıkarıyorlar ama olmuyor.

2-) türk dizilerini (özellikle kanal d, star ve fox sanırım) kesinlikle sevmiyorum. örnek de vereyim bazılarına maruz kaldım bazılarının reklamı bile yetti. isim vermek istemiyorum.

3-) bmw kullananların genelinin (şu üst segment olanları değil) parayı bulan apaçiler olduğunu, trafik kurallarının **ına koyunca cool olduklarını sandıklarını düşünüyorum.

4-) sarelle'nin nutella'dan kat kat daha iyi olduğunu ama reklamcılık kısmında başarısız olduğunu düşünüyorum.

5-) biranın tadını pek sevmiyorum. efes'in tadından nefret ediyorum. mesela viski severim. yalnız fakir olduğum için dışarıda sohbet yanına viski değil bira alıyorum.

şimdi soru: ben elitist piç miyim yoksa bunlar normal mi? Bir de sizin bunlar hakkındaki görüşleriniz ve sevdikleriniz/sevmedikleriniz neler?

(bu arada not düşeyim yolda yürürken önümde bir yandan sigara içip bir yandan yürüyenler alayınıza uyuz oluyorum. geçin kenarda için, arkanızda ölmeyelim)

 
bira önyargın hariç normal bi insansın.


  • namus ninjası  (04.01.15 19:33:45) 
yazdıklarının hepsine katılıyorum hatta bmw için bir söz duymuştum okurken aklıma geldi bmwsi olan babadan mercedesi olan dededen zengindir diye.
bunların elitistlik olduğunu düşünmüyorum.

not: ne bmw ne de mercedes sahibiyim bu gidişle ancak clio alırım.
  • kuzey li  (04.01.15 19:34:46) 
yalnız değilsin


  • basond  (04.01.15 19:36:01) 
sarelle konusunda dogru dusunuyorsun.

normalsin
  • exlibris  (04.01.15 19:40:11) 
bira hariç alayına yıldızlı pekiyi veriyom.


  • battal gemalmaz  (04.01.15 19:44:05) 
alayına şu kafam girsin.


  • doxanikee  (04.01.15 19:44:28) 
1-güldür güldür... programlarını hiç komik bulmuyorum. Tebessüm bile ettirmiyor. Geçenlerde biri bana burdan yazmışto Güldür Güldür'ü izleyip yarıla yarıla gülebilirsin diye. :s Tebessüm bile ettirmiyor.

2-Türk dizilerini sevmiyorum ama yabancı dizileri de sevmiyorum. Şu ana kadar hayatımda sadece bir tane yabancı diziyi izledim. O da bitince daha da izlemedim. Lost, Vampire, Game of thrones... dediğim gibi hiçbirini izlemedim.

3-bmw ile ilgili bir ön yargım yok. zira arabalardan anlamıyorum.

4-sarelle ve nutella'nın ikisinin de aynı b*k olduğunu düşünüyorum. Zararlı şeyler işte. Mis gibi balımız, tahinimiz varken ne gerek var diyorum.

5-birayı severim, viskiyi sevmem. yani burada tersiz.

cevap: elitist piç değilsin, normalsin.

bu arada not: yolda yürürken sigara içenlere uyuz oluyorum. sigara içmiyorum dumanını da istemiyorum doğal olarak. ikincisi önümde yavaş yürüyenlere de gıcık oluyorum. sallana sallana böyle. bir gün birini ölüdrebilirim bu yüzden.
  • secilmis uye  (04.01.15 19:45:13) 
bence wraith sendromu var sende :)

ayrıca mahşer-i cümbüş hariç de lan!
  • seksen9  (04.01.15 19:45:36) 
güldür güldür ve bira konusu dışında haklısın


  • tirt star  (04.01.15 19:52:19) 
@namus ninjası bira önyargısı derken?

@advocatusdiaboli böyle mi?

@straight gigolo o vb. tabirler kullanılmış bu yazdıklarım vb. başlıklardaki eleştirilerde ben bunların birkaçına kombin halinde sahibim ondan böyle sormam normal değil mi?
  • nawar  (04.01.15 19:53:03) 
bildiğin ekşici elitist olmaya çabalayan piçsin.


  • kumlupara  (04.01.15 19:59:29) 
Normalsin. Bazi seyler disinda benle aynisin


  • thracian  (04.01.15 20:00:30) 
son 6 aydır 30 yıllık kalan hayatımda içtiğim içkilere denk içtim. baltika 7, baltika 9, sibirskaya korona, tuborg green, don, assyr, cigluyevska lölölöl büssürü böyle bira. içiliyor hepsi. ki bunlar lager. bunun alesi var, çikolatayla gideni var, etle gideni var. bira viskinin ikamesi değil.


  • namus ninjası  (04.01.15 20:06:06) 
Biraya kadar tamamen katiliyorum.insanlar ikiye ayriliyor demekki bu tarz insanlar ve bunlari sevmeyenler


  • bluebey  (04.01.15 20:15:37) 
@namus ninjası gittiğim yerlerde çok fazla çeşidi yok. dolayısıyla alternatif bira dememe şansım pek olmuyor. import biralar da çok pahalı oluyor. bira viski'nin ikamesi değil kesinlikle. öyle demek istemedim. onu örnek olarak verdim.

@kumlupara yanlışın var. bunlar benim beğenmediklerim. sorun şu ki bunları söyleyince ortaya çıkan algı da işte senin belirttiğin yönde. fakat bu benim böyle olmaya çabaladığım anlamına gelmez. ayrıca "bildiğin ekişi elitist piç olmaya çalışan birisin" ile sen yazdığın arasında fark var. sen sadece piç demek için demişsin. rahatlamışsındır umarım.

@straight gigolo, kumlupara'dan da gördüğün gibi bunlar belirtilince oluşan algı o şekilde tabir ediliyor burada.
  • nawar  (04.01.15 20:18:14 ~ 20:20:44) 
1. İlk çıktığı zamanlarda Komedi Dükkanı'nı severdim. 2-3 senedir denk bile gelmedim. Geri kalanına hiç gülmüyorum.
2. Kesinlikle dayanamıyorum. Geçen gün bir arkadaşım bize geldi. Arkadaşım annemle dizi izlerken ben odamda takıldım.
3. BMW'yi Mercedes'ten daha çok seviyorum ama kimin kullandığına hiç dikkat etmedim.
4. Sarelle Nutella'yı döver.
5. Bomonti Filtresiz dışında pek bira içemiyorum. Karnımı şişirme dışında pek bir zevk almıyorum. En fazla bir bira içebiliyorum. Bir taneden sonra votkalı bir şeyler söylüyorum.
Bonus: Yolda yürürken sigara içenlere dikkat etmedim. Suratıma üflenmediği veya dumanaltı olmadığım sürece rahatsız etmiyor.

Elitist misin? Tanıdığım birçok elitist olmayan insan bu özellikleri taşıyor. Ayrıca tanıdığım birkaç elitist de bu özellikleri taşıyor. (Kendilerini elitist olarak tanımlıyorlar zaten). Sonuç olarak, "Bunu severim", "Bunlar işe yaramaz"dan çok, elitizmin çözüm önerilerinde saklı olduğunu düşünüyorum.

Örneğin, bir stratejik danışmanlık şirketi ile, bir tarihi binamızın geleceğinin tartışıldığı ve birçok ünlü paydaşın katıldığı bir toplantıda şirket danışmanı olarak bulunmuştum. Sorun şu: Tarihi bir bina var, şu anda içinde para kazanan bir işletme var ve gören göze rezil durumda. Pespaye bir işletme var içinde. Bu sorun herkes tarafından kabulleniliyor. Elitist bir kişi "Oraya lüks restoran açılmalı. Böyle bir yerde vakit geçirmek herkesin harcı olmamalı. Buraya girmenin bedeli büyük olmalı. Ödeyemeyen girmesin kardeşim" derken, elitist olmayan kişi ise "Tarihi bir eser neden işletme olarak değerlendiriliyor? Burası müze veya kültür tesisi haline getirilmeli ve belirli kurallar altında halka açık olmalı" demişti.

Sonuç olarak, burada senin sorun olarak gördüklerin ortada. Bunu elitistler de, elitist olmayanlar da sorun olarak görebilir. Elitist olup olmadığını belirleyen ise senin yaklaşımın ve davranışın. Gerçi 3. madde elitizme giriş yapmıyor değil ama sadece bununla bir şey söylemek anlamsız.
  • aychovsky  (04.01.15 21:53:34 ~ 21:55:35) 
İlk ikisinde ben de sana katılıyorum.

Nutella konusunda katılmıyorum. Diğerlerini bilemedim.
  • suicides underground  (04.01.15 21:55:26) 
@darknum eğer başkalarının düşüncelerine göre şekillendiriyor olsaydım, bunun tam tersini yazardım diye düşünüyorum :)

@aychovski 3. maddede sanırım "apaçi" kavramından dolayı elitizme giriş olarak bakmışsın sanırım. oysa ki ben trafikte bir bmw gördüğümde mutlaka:

- çevreyi rahatsız edecek kadar yüksek seste müzik dinlemek
- makasa girmek / makas yapmak ne deniyorsa
- kırmızı ışıkta geçmek
- trafikte yarış yapmak
- patinaj çekmek / pati çekmek / tekerlek yakmak / teker yakmak ne deniyorsa
- dönüşlerde el freni çekmek

vb. eylemlerin takip etmesinden dolayı apaçi dedim. tabii bunun yerine barzo, trafik canavarı vs. de diyebilirsin.

soruna geleceksek ben kendimi öyle görmüyorum fakat bu zevklerim yüzünden o şekilde eleştirilme, dışlanmak demeyelim de, ötekileştirilme yüzünden yazdım. bunu bireysel olarak yaşamıyorum tabii (yani her zaman yaşamıyorum) fakat ekşi sözlükteki yorumlardan dolayı yazdım.
  • nawar  (04.01.15 22:13:18) 
1-hicbiri komik degil. ilk ciktiklarinda belki iyiydiler, aninda görüntü mü mahseri cünbüs mü ne vardi, yaraticiydi. ancak heriflerin mizahi da bir yere kadar, program öyle bir tüketti ki onlarin entellektüel birikimini, bu hizla geri koyamadilar üstüne. tekrara düstüler, kalite düstü vs. zaten türkün uzayla imtihani olsun, genis aile olsun, sahan gökbakar olsun durup gülene de süpheyle yaklasirim.

2-hicbirini izlemiyorum. türk dizisi takip etmiyorum. uzatalim diye s.cip birakiyorlar. zaten senaryo da 5 bölüm kadar tahmin edilebilir. bir bölüm izle sonra 6.dan devam et yadirgamazsin. bir hata edip avrupa yakasini izledim gecen sene yeniden. keske aklimda kaldigi gibi kalsaymis, inanilmaz amatörce o kadar cok hata var ki. son gelen herkesi sevmedim zaten. ha bak, bir de bana gaffur ya da burhan seviyorum diyene kilim. komedi lafla ya da durum komedisiyle olmalidir bana göre. tiplemelerin tamamini sevmiyorum.

3-HAHAHA. bmw, mercedes benz, daimler, volvo. bir tek bu heriflerin (fazlasi da var da) saglamligina güvenirim. kaza testlerini bile standartlarin altinda tutuyor digerleri. parasi nerden gelmis beni baglamaz, tipi görmeden, benim ilk düsündügüm sey himm, iyiymis olur.

4-yo, dogru. ancak bunda sarellenin yabanci bir hayran kitlesine sahip olmasinin da payi var. tumblrda sarelle kalp yapan kiz varsa bu lafimi cürütün lütfen.

5-ehh. bira her sartta sevilmez. bir de biranin güzeli baska. ben de viskiciyim ama sadece jack jack jack diye gezip tisörtleriyle dolasip viski iciyorum diyenlere de noluyo lan diye bakarim.

6-sigara icenlerin topuna gicigim.

son olarak. dünyada insan popülasyonun dengelenmesi icin bir felakete "ihtiyac oldugu" kanaatindeyim. cünkü dogal olani yok ediyoruz. ortalama yas 90 iken, her aile 2den fazla cocuk yapiyorken, dünya bize nasil yetecek? hele de böyle gerzekce tüketiyor yikiyor ve yagmaliyorken. hastaliklar ya da baska türlü felaketler popülasyonu dengeleyecek. bunu kabullendim, öyle bir durumda elbette hayatta kalmaya calisacagim, ancak insanligin büyük kismini kaybedecegiz. hümanist degilim. bunu duyup da bir seyleri degistirmek yerine, "ay ne kadar fenasin, nefret dolusun" diyen herkesten de igreniyorum arkadas. bu da tanidigim her 10 kisiden 9u ediyor.
  • wiillii  (05.01.15 09:46:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.