[]

Sushi yemek istiyorum

Bir gun cok kallavi bir ortamda sushi yenikdi, ben de yedim ortami bozmamak icin. Cok begenmistim. Masa donatilmisti.

Simdi yemek istiyorim ama o yediklerimin adini bilmiyorum hic. Etilerde akmerkezin karsisinda br yer var. orda yemek istesem bir menu falan var mi. ne isteyecegim. Fiyatlari nedir?

Bir de su cubukalari kullanmasam cok mu abes olur? Ne icilir yaninda bu arada?

edit: www.sushico.com.tr

benim yediğim şu menu 5'e benziyordu. yanında soya salatası falan vardı.

 
Menü var, birden fazla kişi giderseniz set menüler de var.
Genel olarak nigiri'ler üzeri balık altı pirinç olanlar, maki'ler klasik formda olanlar. İçlerindekine göre isimleri değişiyor ama en çok bunlar yenir genelde.

  • whoosie  (04.01.15 17:25:35) 
Sushi yerken neyle yeniyor çıbık kullanılmazsa? Direk elle mi dalıyoruz?


  • amator filozof  (04.01.15 17:30:51) 
Sushi yerken çubuk kullanılmadığını ilk defa duyuyorum (okuyorum). Sushi çok severim, çok farklı mekanlarda (yurtdışında da) yedim ve her seferinde çubukla servis yapıldı.

Dediğin yer Jong Hwa sanırım. Oranın sushisi güzel. Menülerine yemeksepetinden de bakabilirsin. Yanında ne istersen iç. Senin damak tadınla alakalı içecek seçimin. Ben ya sake (Japon içkisi) içerim, ya beyaz şarap ya da bira. Alkolsüz olarak kola güzel olur.
  • m e l t e m  (04.01.15 17:34:27) 
Japonya'da restoranlarda yosun ile sarılı olan sushi'leri parmak ile yosunlardan tutarak yiyebiliyorlar. Ama orada takıldığım Japon arkadaşlar pirinç ya da balığa el ile dokunarak yemenin hoş olmadığını söylediler, onlara chopstick'ler ile girişirdik.

Mesela kimi yer balık ve pirinç birbirinden ayrılmasın diye nigiri'lerin etrafına ince yosun şerit sarabiliyor; o zaman oradan el ile tutup yiyorlar. Ama yosun ile bağlamamışsa chopstick kullanıyor.

Ağzımı sulandırdınız lan akşam akşam.
  • hiko seijuro  (04.01.15 17:37:33 ~ 17:38:13) 
@donut
İstanbul'da sushi yediğim her mekanda servis çubuk ile yapıldı ve tüm müşteriler de çubukla yiyorlardı. Yosuna sarılı olanlar elle yenebilir dağılmayacakları için ama ben onları da çubukla yiyorum. Elle yiyeni görmedim. Asya'da adet nasıldır onu bilmiyorum. İstanbul'da Sushico'da da çubukla servis ediliyor, Hilton Dragon'da da... Londra Nobu'da da (en meşhur Japon restoranlarından biri)...

Masada sadece sushi varken de bu şekilde oluyor. Çoğunlukla sadece sushi yerim.

Edit: İlave yaptım.

Bir ilave daha yapayım:
Unagi, Jong Hwa'da çok parlak değil. Sushico'da daha iyi.
  • m e l t e m  (04.01.15 17:46:52 ~ 18:10:10) 
japonyada sushi yemiş biri olarak sushi tabi ki chopstickle yenir lan saçmalamayın diyorum. ayıp olan chopsticki şiş gibi sushiye saplayıp öyle yemek. denildiği gibi elle de yeniliyor ve kabalık sayılmaz o da.

ne sevdiğinizi bilmiyorsanız set menülerden alın. sevdiklerim şunlar benim

toro: tuna (bir kaç tane daha ton balığı var gerçi yağlı az yağlı falan diye tipleri var)
ebi: karides
kani: yengeç
sake: somon
unagi: yılan balığı (bu çok lezzetli oluyor ismine aldanmadan mutlaka deneyin)
  • argent dawn  (04.01.15 17:59:57) 
Arttırıyorum!
Dün izlediğim belgeselde Japon abla bayağı elle yendiğini, işini bilen Japon'un kasesine azıcık soya sosu döktüğünü, wasabiyle falan da karıştırılmadığını, zaten wasabi'nin yapılırken konduğunu söyledi. Batı usulü sushilere wasabi konmuyormuş batılılar sevmiyor diye.

  • whoosie  (05.01.15 09:23:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.