[]

Dikiş

Diyoruz ki dikiş dikmeyi öğrenelim, en azından gördüğümüz bir elbiseyi, ceketi vs. Kendimiz dikebilelim..Çizimi ve yaratıcılığı olan biri de var aramızda onun çizdiklerini de dikelim mesela..

Fakat bu konuda hiçbir bilginiz yok..

Kolay bir iş değil hemen olacak bir şey de değil biliyoruz ama acelemiz yok, modacı olmak falan istemiyoruz kendi halimizde takılmak istiyoruz hobi gibi olsun hayatımızda ki hiçbirimizin doğru düzgün hobisi ilgi alanı yok, vakit ayırma konusunda sıkıntı yaşamayacağız..

Ben şimdi internetten araştırmaya başlayacağım ama nereden başlayacağımı bile bilmiyorum, ne kursuna gidebiliriz biz şimdi, nereden ne öğrenebiliriz..

Bize bu konuda yardımcı olacaklar varsa çok iyi olur..

Teşekkürler..

 
halk eğitimin kursları var. gayet güzel öğretiyorlar. ama kurslar genellikle gündüz oluyor.


  • kakao  (04.01.15 16:02:33) 
dikis makineniz var mi?


  • shi aila  (04.01.15 16:21:34) 
Olgunlasma enstitusu ya da halk egitim kurslari


  • photo85  (04.01.15 16:35:30) 
halkeğitimin kursları oluyor. singer gibi dikiş makinesi üreticilerinin de kursları olabiliyor. çevrenide sorup soruşturabilirsiniz. halk eğitim kursları eylül ayında başlıyor. ikinci dönem için yeni kayıt alıyorlar mı emin değilim, sorabilirsiniz.sanırım alınmıyor.
aslında internette o kadar çok kaynak var ki bu konuda, kursların başlamasını bekleyene kadar epey ilerletirsiniz.
bence,
burda dergisi alın bir tane. ondan kolay modelleri çalışmaya başlayın. model çizen arkadaşınız varmış ama size kalıp lazım. kalıp çıkarma kursları da var ama burda işinizi gayette görür. öğrenmeye başlayınca modellerde ufak değişiklikler yaparsınız. sonra kendi kalıplarınızı oluşturursunuz.
dergide iki nokta işareti olanlar kolay dikişler. 4-5 noktalılar daha zor olanlar.

dikiş öğrenmenin püf noktası " asla vazgeçme". ilk başlarda bozuk olabilir hatta olur. yılmayın devam edin. pançoyla başlayabilirsiniz mesela. bu ayın burdasında 126 no'lu model, bir noktalık çalışma.

kağıt satan yerlerden kiloyla kalıp kağıdı alın. öylesi ekonomik olur. onlar kalite kalite. en incesi işinizi görür şimdilik.

bir de iplik sökücü alın. eliniz ayağınız olacak o alet.

makinede önce düz dikiş çalışın. çeşitli kalınlıkta kumaşlarla düz dikiş yapın. iplik gerginliği ayarlarını belleyin.

esnek kumaşlarla çalışmak zordur. özel ilgi ister onlar. onlara daha sonra geçersiniz. ipekli ve kadife dikişi de öyle. ihtimam ister hemen bu kumaşlara başlamayın.

pamuklu, yünlü kumaşlar başlangıç için iyidir.

şimdilik bu kadar. sormak istediğiniz bir şey olursa yine sorarsınız. kolay gelsin:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.01.15 16:45:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.