[]

Kablosuz ağ bağdaştırıcısı problemi (capslı)

iyi günler duyuru sakinleri.
yaklaşık 2 saat önce laptop kablosuna ayağımın takılmasıyla bilgisayar 40-45 cm yükseklikten masada durduğu pozisyonda halıya düştü.
o dakikadan beri kablosuz ağ bağdaştırıcısı gidip gidip gelmeye başladı.
internet kesiliyor, sorunları gider diyorum, "bu bilgisayara bir ethernet kablosu takın" diyor.
aygıt yöneticisinden bakıyorum, kalosuz ağ bağdaştırıcısı orada bile değil, komple gitmiş. klavyeye elimle sertçe vuruyorum, düzeliyor. aygıt sürücüsü yeniden yükleniyor diyor, kablosuz bağlantım geliyor fakat birkaç dakika sonra geri gidiyor.
sorunun donanımsal olduğunu adım gibi biliyorum bu noktada.

mahalledeki bilgisayarcılardan birine vereceğim laptopı. fakat kaç günde geri alabilirim ve bana bana ne kadara patlar bu arıza bir tahmininiz var mı?
teşekkür ederim.

not: packard bell.

 
hangi marka bilmiyorum ama altında sadece wireless kartına ulaşabileceğin bir kapak olabilir. öyleyse eğer aç bak. belki yerinden oynadı ya da kablosu çıktı. 2dk'da yaparsın. sorun buysa bilgisayarcının ne kadar insani olduğuna göre değişir isteyeceği ücret.


  • sutlu nescafe  (04.01.15 14:38:33) 
bilgisayarın alt kapağını aç, orada wireless kartı olacak. onun kablolarından biri çıkmış olabilir.

www.irisvista.com
  • cetoxim  (04.01.15 14:38:37) 
daha önce hiç laptop açmadım. altında bir kaç tane kapak var. hangisini açacağımı nasıl bileceğim?
şimdi bi deneyim dedim, evde tornavida da yok. açamayacağım heralde.
bu arada markası modeli capste var.
  • norek  (04.01.15 14:43:57 ~ 14:48:35) 
youtubeye, "bilgisayarın modeli" disassembly yaz. nasıl sökülüp takıldığı çıkar.

bıcak ucuyla bile açabilirsin vidaları.
  • cetoxim  (04.01.15 15:08:43) 
bilgisayar marka modeli yazmıyor. casper mı asus mu toshiba mı?


  • sutlu nescafe  (04.01.15 15:34:03) 
gittim ufak bir tornavida seti aldım 6 liraya, açtım en alttaki kapağı. aynen de cetoxim'in verdiği gibi bir görüntü geldi. sağda iki tane ram, ssolda da o modül. üzerinde atheros yazıyordu. aradığım şey o tamam.
lehimleri ve kabloları çok sağlamdı. elimle hafif itekleyerek kontrol ettim. kopma, çıkma söz konusu değil.
bu arada internetten rastgele bir bilgisayarcıyı aradım, sizin mahallede oturuyorum dedim ve anlattım olayı. böyleyken böyle dedim. adam bana şunu dedi "o modül kablolu olmaz, tümleşiktir o yani bilgisayarı evde açarak bi yere varamazsın. parça değişimi olacaksa 200 liradan aşağı olmaz ama lehim çatlağı falan varsa 50 liraya yaparız, getir bakalım". kaça kadar açıksınız falan diye sorup kapattım.
15-20 dakikadır sorun görünmüyor, heralde kendi kendine düzeldi.
şimdi gidip 10 metre falan ethernet kablosu kestireceğim. zor durumda bırakmasın beni tekrar bozulursa. kabloyla bağlanırım.
  • norek  (04.01.15 15:39:28) 
Aklında bulunsun. Pahalı tamiratlara girmeden internetten USB wireless adaptörlerine filan bak.

Hesaplı olarak harici adaptör bulabilirsin belki.

Google'a yazdım ilk bu çıktı
www.n11.com

bir bak belki daha hesaplısını bile bulabilirsin.
  • burfak  (05.01.15 09:00:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.