[]

Hemen Polis cagirmak

Ya arkadas bu Besiktas vb semtlerin halkinin bir kismi ne kadar gerizekali?

Dun para cekmek icin evden ciktim. Arabayla levente geldim. Dedim once su parka gireyim de kiz arkadasimla telefonla sohbet edeyim, sonra donerim. Neyse arabayi parkin onune park ettim. Baktim hava cok soguk. Dedim en iyisi arabada konusayim. Sonra da kapatir gider parami ceker eve donerim. Saat 24 falan.

Bir pencereden perdenin aralandigini gordum. Maks 2-3 dk sonra, hic ekip arabasinin akil edip de girmeyecegi bir yer olan yere ekip arabasi geldi. Koseyi donup yanima yanasirlarken ben de arabanin isiklarini yaktim icerinin. Yaklastilar. Cami actim. Buyrun abi dedim. Guzelce selam verdiler. Bu civarda mi oturuyorsunuz, kimlik kontrol edebilir miyiz falan. Neyse onlar islerini yapti, ben de islerini kolaylastirdim. Plakayi falan da sorgulattilar.

Tesekkur edip gideceklerdi ki, ihbar falan mi oldu acaba dedim. Adam gulumsedi, bole bir bilgiyi ben veremem ama sen keyfine bakmaya devam edebilirsin dedi. :)

Neyse, belli ki o kari ihbar etti. Ya bu insanlar kendini ne saniyor? Ben Allahin sokagina, hem de park olan bir yere park edemez miyim? Araba benim. Istersem icinde oturur amuda kalkarim.

Bu millet ne kadar tirsak amk ya. Ben orda ipsiz sapsoz biri bile olsam kapin bacan kilitliyse sana en fazla ne yapabilirim.

Bunlar herkesi nasil tohmet altinda birakma curetini gosterebiliyorlar aklim hayalim almiyor. Ha ne oldu, ben 10 dk sonra gidecegim yerden 1 bucuk saat sonra gittim. Mal gibi perdeyi aralayip durmakla kaldi.

 
Herkes sen ben degil, hasmi olan, tehdit edileni, dovuleni tecavuz edileni var. Birde boyle dusunmek lazim.


  • selam  (04.01.15 13:14:53) 
haksızsın


  • sta  (04.01.15 13:16:31) 
ihbari bilmem de "belli ki o kari ihbar etti"den anladigim kadariyla kadin pencereden bakmaya devam etse laf atip dalasacaksiniz. neyse onu gectim, anlik bir seydir, yanlis anlamisimdir.

normaldir, bir sürü manyak dolu. karsi apartman dairesi terör örgüt yuvasi cikan, yaza dogru tatile cikan evleri gözetleyip soymak icin kose baslarinda telefonla konusur gibi yaparak ev gözetleyip rapor veren, soydugu emeklilere ait evden dönerken icine sic.n hirsizdan, köse basinda arabasina cam attiklari icin arabasindan inen yegenini dövüp kafatasinda ezilme ve kirik kaburgalarla hastaneye kaldirtanlardan, alt sokaktaki nalburda cocuk istismari ve adult film sektörü dönerken, pencereden bakmaktan baska yapacak isi olmayan, bu kayip kadinlari ariyoruz su bu diye sabah programlari izleyip evinde oturup kuran teyzeler de yapabiliyor. evet.

sorun senin neden sikayet edildigin degil, sorun senin kadar normal davranan birinden bu derece korkabilmek icin ne kadar b.ktan bir yerde yasadigimiz.
  • wiillii  (04.01.15 13:18:47) 
o polisin de amına koyam, saldırabileceğine saldırıyor yavşak, sabah sabah sokakta içip bağıra bağıra şarkı söyleyip arabadan müzik dinleyen yavşakları şikayet edince 3 ekip arabasının da götü yiyip durup bir şey diyemiyor.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (04.01.15 13:20:22) 
@selam +1


  • empty man  (04.01.15 13:23:59) 
kadının ne yapmasını bekliyorsun. keske benimde böyle duyarlı komşularım olsa. senin yerinde mahalleye dadanmış olan hırsız da olabilirdi. ayrıca ne pis ağzın var "o karı" lafı hiç hoş değil.


  • kuzey li  (04.01.15 13:32:29) 
Beşiktaşın ortasında kavgaya karıştımdı, kazanla cami arasında. Polis 10 dakika sonra geldi. Gelenler sivildi. Kavga ve daha spesifik olarak, yediğim dayağı izlediklerine de eminim. Polis işine geldiği gibi takılıyor. Silahsız bir kavgaydı, esnafla girişmiştik birbirimize, esnaf mahallenin polisi ya, devletin polisi çekimser kalıyor, görev bölgem değil diyor.
Eski kız arkadaşımın alt kat komşusu şizoydu bi de, o tür bi tipe denk geldin sen galiba, bizimki haftada bir yukarıda para basıyorlar diye polis getirirdi.

  • namus ninjası  (04.01.15 13:32:51) 
belki de onceki hafta yan komsunun evi soyulmustur. korkuyordur. olabilir. senlik bi sey yok ki polis bakmis gitmis buyutmenin anlami yok.

benim takildigim noktaysa, gunduz vakti beni tinerciler cevirip para isteyebiliyorlar ama ben sirtimda cantayla yururken gbt yapiyorlar. o adamlar nasil bu kadar kolay etrafta dolasip millete satasabiliyor? kimse gormuyor mu bunlari yani sokakta?
  • bohr atom modeli  (04.01.15 13:34:56) 
@bohr, abi tipten az çok belalı olanları çevirmiyorlar bile ya. korkuyorlar bence. tipi düzgün olana nasılsa bişey yoktur deyip tüm zorluğu çıkartıyorlar resmen. arkadaşımı taksiden indirip üstünü aradılar beşiktaşta.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (04.01.15 13:37:33) 
@bohr iki üç ay önce karşı komşuya hırsız girdi. güvenlik kamerasından tespit edildi. gayet şık, temiz giyimli bir adammış hırsız.

birde kimin hırsız olduğu belli değil büyük ve isim yapmış bir dükkanı olan adamın hırsız olduğunu öğrendim geçenlerde.eskiden de değil hala devam ediyor.
  • kuzey li  (04.01.15 13:40:27 ~ 13:40:57) 
Yok abi sen nasil haksizsin ya. Bariz bi korku imparatorlugu var artik ulkede. Herkesi potansiyel suclu gormenin nesi normal lan. Her farkli mahalleye park eden potansiyel katil tecavuzcuyse isimiz var. Sen haklisin aga. Yorumlara bak. Adami resmen hukumlu yaptiniz. Bu kadar kolay olmamali bazi seyler.


  • baldur2  (04.01.15 13:41:36) 
İkiniz de haklısınız.


  • doxanikee  (04.01.15 13:41:40) 
haksizsin. demek ki kadin senden yada cevredeki olagan disi bir durumdan suphelendi ve sen de o puzzle in bir parcasi oldun.


  • mayeskuel  (04.01.15 13:49:49) 
Diyelim ki kadın eşinden şiddet görüp boşanmış ve hala tehdit alan birisi.

Senaryo yazmak değil amacım. Polis gelmiş, bakmış ve gitmiş. Herhangi bir sıkıntı çıkmamış. E sorun ne öyleyse?

Kimin ne durumda olduğunu bilemeyiz.
  • Tyler89  (04.01.15 14:11:31) 
Mahallede duzenli olmayan bir hareket yapmissin. Gelmisler kontrol etmisler. Sorun gormemisler, sen de sikinti yasamamissin. Yanlis bir sey yok. Her sey yerinde, mahalleli sorumlu davranmis, polis gorevini yapmis, senin de ozgurlugune zarar gelmemis.

E peki sen niye evinde tedirgin ettigini bildigin belki savunmasiz birini sirf gicikligina tedirgin etmeye devam ediyorsun? Ustune niye insanlari gerizekali olarak nitelendiriyorsun? Niye yasadigin kucuk olayi bazi semtlere kendi aklinca mal edip genelliyorsun?

Belki hirsizlarin dadandigi bir mahalledesin, belki apartmanda daha once siddet yasanmis, belki eski kocasi tarafindan tehdit edilen komsular olmus. Belki x kisisi cocuguna karsi asiri savunmaci. Binbir turlu hali var dunyanin. Insan icinde saygili yasamayi ogrenmen lazim.

Polisin asil tehditlere karsi gorevini yapmiyor olmasi seni hakli cikarmaz. Insanlari da bosuna tedirgin etme.
  • f_d  (04.01.15 14:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.