[]

Odada bitki olması...

Merhaba son günlerde sabahları baş ağrısıyla uyanıyorum, nedeni odaya koyduğum büyükçe bir çiçek olabilir mi? Bu kadar etkiler mi?




 
Etkileyebilir. Oksijeni tüketiyor. Ayrıca klimalar nedeniyle benim başımda son 2 haftadır her gün ağrıyor.


  • teknikekip  (04.01.15 10:49:05) 
@cigerdelen solunum yaptıkları için oksijen alıp CO2 veriyorlar diye biliyorum. Senin dediğin gündüz vakti güneş ışığı varken yaptıkları fotosentez.


  • rivulet  (04.01.15 10:54:13) 
olamaz. canım kardeşim o bitkinin 5 yılda tüketeceği oksijen senin 1,5 dakikada tükettiğin kadar bile olamaz.
biz devlet yurdunda afedersin göt kadar odada 6 adam uyuduk aylarca. ne kadar büyük olursa olsun bir bitkinin senin başını ağrıtacak kadar oksijeni çektiğini ciddi ciddi düşünme sakın, alay konusu olursun. şehir efsanesidir.

  • norek  (04.01.15 10:54:59) 
ayrıca gece lambasıyla fotosentez olmaz.
fotoselli led ışık alman lazım fotosentez istiyorsan. rastgele ışık kaynağıyla fotosentez ettiremezsin.

  • norek  (04.01.15 10:56:18) 
elbette bitkiler gece oksijen tüketir. Fotosentez güneş ışığı ile tetiklenen bir reaksiyondur. çok detaya girmiyorum, lisede öğrenildiği var sayılıyor bunun.

tüketilen oksijen çok da ciddi bir miktar değildir ama. nasıl bir bitki olduğu, şu an hangi aşamada olduğu daha etkin olabilir. örneğin spor saçıyor olabilir.
  • rygard  (04.01.15 10:57:59) 
@norek ben de öyle düşündüğüm için bu kadar etkiler mi diye sordum zaten. Peki ağrının sebebi başka ne olabilir ki o zaman?


  • rivulet  (04.01.15 10:58:05) 
Spor saçtığını sanmıyorum uzun gövdeli beyaz yapraklı bir süs çiçeği.


  • rivulet  (04.01.15 10:59:30) 
bitkiyi çıkarsan odadan da bir gece o şekilde uyusan aslında bitkiden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlarsın.
tabi tesadüfi bir kaç durum da meydana gelebilir. yanılma payı olacak.

  • norek  (04.01.15 11:26:11) 
çiçeği yeni mi koydun odana? bir de çiçeğin cinsi ne? bilmiyorsan resim ekle istersen.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (04.01.15 11:38:03) 
yattığım odada 5 farklı bitki var. biri neredeyse ağaç kıvamına geldi, kocaman ve geniş yapraklı. baş ağrısı falan yapmıyor. oksijeni de o kadar çok tükettiğini sanmıyorum. bence telefonu gece yatarken uçak moduna alıp dene, baya fark ediyor gibi geliyor bana.


  • Huan8  (04.01.15 12:38:41) 
odada geceleri bitkinin senin oksijenini tükettiği mevzu bir nevi hurafedir.
bitki sabahları ürettiği oksijeni stromarında depolar ve onu cepten yer. seninkine göz koymaz yani :)

  • shubulubapshubaptishaluva  (04.01.15 12:46:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.